Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Stav po prodělané mononukleose

Imunita If 5.2.2017

Dobrý den, v červenci 2016 jsem prodělala těžší IM, 8 dní hospitalizace na ORL - podávané kortikoidy a antibiotika Cefuroxim do žíly. Předtím jsem se nemohla ani najíst, napít z toho, jak jsem měla napuchlé uzliny a mandle v krku. Od této doby mám pořád vleklé potíže. Dříve jsem cvičila 5x týdně, spánek 7 hodin denně, byla jsem velmi energická a aktivní. Nyní necvičím, spím i 12 hodin denně, když je to možné, při každé další možnosti ihned usnu, přijdu si, že jsem absolutně nepoužitelná. Už více lidí mi řeklo, že jsem totálně bez energie. Nejsem schopná žít normálním životem, přítel už je ze mě na prášky, protože za mě uklízí, vaří a já jen ležím a spím. V příloze zasílám výsledky odběrů z ledna - děsí mě tam dvě věci EBV - VCA IgM hraniční - znamená to, že u mě mononukleoza stále probíhá?A imunoglobulin - G zvýšený. Od mononukleozy mám stále zvýšenou teplotu - 37, někdy 37,5. Přibližně 3 měsíce se mi na kolenou objevuje svědivá vyrážka (pár červených pupínků, které intenzivně svědí, po namazání kortikoidní mastí pupínek zaschne (je tam ve prostřed taková bílá suchá tečka) a opět se objeví třeba za dva týdny, navíc na lýtkách mám drobnou nesvědivou vyrážku - takové drobné červené, jakoby krvavé tečky. Navíc mám pocit, že od nemoci mám stále zvětšené uzliny na krku. Na internetu jsem se dočetla, že chronická mononukleoza může z 90% případů vést k rakovině lymfatických uzlin. Přečetla jsem si příznaky rakoviny lymfatických uzlin a všechny na mě odpovídají - zvětšení uzlin, svědění kůže, vyrážka (tou jsem nikdy dříve netrpěla), malátnost, slabost, únava, úbytek na váze (před mononukleozou jsem měla 56 kg, nyní 51 a nemůžu se dostat zpět na svoji váhu, zvýšená teplota. Opravdu se toho bojím. Každý lékař mě pošle pryč, že ve svém věku nemůžu mít rakovinu a koukají na mě jako na blázna, ale opravdu se toho bojím. Je vůbec normální, pokud to není rakovina mít i po 7 měsících stále příznaky IM a navíc hraniční IgM? Děkuji

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé, Poliklinika Budějovická, Praha 4

Dobrý den,
příznaky, jako únava mohou bohužel po prodělané mononukleose přetrvávat řadu měsíců. Bohužel není stanoven limit, jak moc dlouho by měly tyto příznaky trvat. Předpokládá se ale, že by se měl stav poséze upravit k normálu.
Nicméně určitě doporučuji Váš stav zkonzultovat s Vaším ošetřujícím imunologem, či se u něj objednat ke konzultaci.
Držím Vám palce.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

Související dotazy

Stav po mononukleose, nevolnosti, teplota
Dobrý den, před 2 lety jsem měla infekční mononukleozu...
Snížený stav výživy
Dobry den, maminka je po chemoterapii a operaci žaludku...
Znamená to, že se můj stav zlepšuje anebo zhoršuje ?
Dobrý den. Už třetí měsíc trpím bolestí v oblasti bederní...
Stav po mykoplazmové infekci
Dobrý deň, vážený pán doktor, už od začiatku februára...
Stav po angíně
Dobrý den, chci se zeptat. Syn 7 let od prosince měl...
Stav po artroskopii
Dobrý den, jsem 10 měsíců od artroskopické operace...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stav po potratu, možné dalšé těhotenství, Rh negativní matka a Rh pozitivné otec

Dobry den, Chtela bych se Vas zeptat 24.12.2016 jsem prodelala spontanni potrat...

Stav po potratu, revize dělohy

Dobrý den, v pátek 28.6. jsem prodělala spontánní potrat v 8.týdnu těhotenství,...

Stav po potratu, sexuální styk

Dobrý den, jsem pár dní po 1 potratu bohužel jsem měla sex dřív než bych měla...

Stav po potyčce, cítím se divně

Dobrý den.Potřebuji poradit s kamarádem jsme byly na pivu a bohuzel jsme to...

Stav po prasklé rotátorové manžetě, opětovné bolesti ramene

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat,mám 2roky po operaci prasklé rot. manžety,dělám...

Stav po proběhlém koronaviru, postcovidový syndrom

Dobrý den. Potřeboval bych se zeptat. Je mi 17. Před dvěma měsíci jsem měl covid...

Stav po proběhlém zánětu nosu a vedlejších nosních dutin

Dobrý den, před 14 dní mi skončila léčba zánětu nosních dutin Sinusitida ,léčeno...

Stav po prodělané angíně

Dobrý den. Potřebovala bych se zeptat můj přítel pracuje v odtahové službě....

Stav po prodělané borrelióze

V polovině listopadu 2017 stěhovavé bolesti velkých kloubů (loket, kolena, kotníky)...

Stav po prodělané infekci COVID

Dobrý den,již 3a půl měsíce jsem bez čichu i chuti.Začalo to když jsem myla...

Stav po prodělané obřízce

Dobrý den, v pondělí 6.2.2017 jsem prodělal celkovou obrizku. Od té doby namacim...

Stav po prodělaném úpalu

Dobrý den, je mi 25 let a v poslední době mne neustále trápí pocit na omdlení....

Stav po prodělaném zánětu HCD

Dobrý den, od 15.3.2019 jsem na nemocenské, měl jsem pořád rýmu a tak ucpaný...

Stav po prodělaném zánětu středního ucha, ucho je stále zalehlé

Dobrý den, před měsícem jsem prodělal zánět pravého středního ucha. Ucho pícháno...

Stav po prodělání koronaviru

Dobrý den, bude mi 26 let a měl jsem covid-19. Jsem opět nucen se na Vás obrátit....

Stav po provedené endoprotéze kolennního kloubu

Prosím,po operaci jsem 13dní.při chůzi s berlemi problém vcelku nemám,ale část...

Stav po přeléčené borrelióze

Dobrý den, ráda bych se poradila a malinko uklidnila. V sprnu jsem prodělala...

Stav po přeléčené chlamydiové infekci

Dobry den, pres casem mi byla prelecena chlamydie antibiotiky a mesic pote jsem...

Stav po přeléčeném močovém infektu

Dobrý den, v květnu jsem zašel na urologii kvůli podezřelému výtoku, který...

Stav po přeléčení genitálního oparu

Dobrý den, Jsem cca 3 dny po dobrání léků Herpesin na genitální opar, který...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Escitil 5mg účinek

Dobrý den, týden beru antidepresiva, nikdy předtím jsem je neužívala. Trpím...

Zvětšená uzlina na krku

Dobrý den, od včera mám zvětšenou uzlinku na krku, v krku mě nebolí ale občas...

Bolesti břicha

Dobrý den, v poslední době se mi 2x stalo v rozmezí 10dnů, že jsem po jídle...

Kolení češka

Dobry den, chtěl bych se zeptat uz je to 2 tydny po urazu v oreteze otok je...

Nadpočetné zuby

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem ohledně mých zubů. Je mi 24 let. Nepamatuji...

Nárůstek na páteři

dobrý den,manželovi rengenem zjistili nárůstek na 3 obratli, bylo mu na omdlení,...

Pohlavně přenosné nemoci.

Dobrý den, přeposílám odpověď kterou jste mi napsali... MUDr. Veronika Horáková: Dobrý...

Žlutá stolice nevadí


Fleky na stehnech v zimě

Dobrý den. Již třetí zimu se mi pouze na stehnach objevují červené suché fleky....

Otok dásní

Dobrý večer mám dotaz ohledně oteklé dásně nad můstkem,moc se s tím trápím bojím...

Dekomprese nervus ulnaris

Mám jít na operaci - dekompresi n.ulnaris v lokti. Obj. hybnost loketního kloubu...

Boulička či hrbolek na tvrdém patře

Dobrý den, před 3 týdny jsem si objevila na tvrdém patře nebolestivou bouličku...

Ucpané nosní dutiny

Zdravím. Zjevně mám ucpané dutiny.Měl jsem dva dny horečku,chvilku jo chvilku...

Citlivé oči na světlo


Páteř

Dobrý den, problém se týká mého syna, 14 let. Před několika dny jsem si všimla,...

Vynechávání tepu, přeskakování srdce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na mé problémy ohl vynechávání tepu, přeskakování...

Zvětšené stydké pysky

Dobrý den mám takový problém. Je to asi týden co se mi zvětšily stydké pysky...

Červené fleky po přechodu ze zimy do tepla

Dobrý den, minulý rok se mi v obličeji objevily červené fleky. Objevují se...

Lék Zaldiar


Oroantrální komunikace

Dobrý den, v pondělí proběhla extrakce zubu (horní 6) a nastala komplikace;...

Reklama