Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Stav po augmentaci prsů a těhotenství

Plastická chirurgie Gabriela 1.5.2018

Dobry den , nastala u mě velmi nepříjemná situace . Před 9 ti týdny jsem byla na operaci - augmentaci po operaci mi byla podána do kapačky cca 4 lahve opia ( nevím jakého ) po propuštění do domácí péče jsem měla velké bolesti a brala jsem tramal 4xdenne 20 kapek asi dalsi tri týdny. Mezitím jsem dostala zánět a dostala jsem antibiotika a později jsem brala na svedění zyrtek . Ten problém je že jsem 14 dní po operaci otěhotněla , antikoncepci jsem nebrala 15 let a nikdy jsem neotěhotněla spoléhala jsem tedy že už se mi to nestane . Po kontrole u lékaře mi bylo doporučeno ukončení těhotenství . Prosím o další názor ? Radu ? Dítě jsem už sice nechtěla ale ted když už se stal takový zazrak nechci udělat chybu ale ani nechci aby se narodilo nemocné dítě . Prosím poradíte mi ?

Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

píšete, že jsem prodělala augmentaci, ale nepíšete čeho...předpokládám že prsou.

Samozřejmě nejerudovanější názor Vám sdělí přímo plastický chirurg nebo gynekolog se zkšeností s ženami po plastických operacích prsou. Obecně lze řící, že pro těhotenství samotné nevadí, co máte nebo nemáte s prsy provedeno, těhotenství jako takovému to nebrání. Nicméně hormonální změny, které během těhotenství jsou, a v důsledku toho taktéž změny na prsou, ty jsou ve Vašem případě v podstatě nežádoucí a s prsy může být problém a jaksi se taktéž může zcela zhatit výsledek operace a je zde možnost nutné reoperace. Další věcí je taktéž kojení, které zřejmě nebude možné, nebo s obtížemi.

Jednoznačnou radu Vám zde dát nemůžu, to je zcela na Vás. Těhotenství můžete ukončit a třeba si to pak do konce života vyčítat, na druhou stranu si můžete miminko nechat, ovšem při vědomí toho, že můžou nastat různorodé komplikace, zejména tedy stran prsů, kojení, zánětů prsů, event. možným reoperacím.
Není to tedy snadné rozhodování, ale je to na Vás, Vy jste jediná, kdo ví, co od života chcete a očeáváte ;-)

Ať už bude Vaše rozhodnutí jakékoliv, přeji abyste s ním byla spokojená. S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Odpovídá lékař:

MUDr. Svatopluk Svoboda

Specializace: Plastická chirurgie Pracoviště: Svatopluk Svoboda - plastická a estetická chirurgie

Je mi líto, ale tento dotaz není pro plastického chirurga.
Dr Svoboda

Související dotazy

Snížený stav výživy
Dobry den, maminka je po chemoterapii a operaci žaludku...
Znamená to, že se můj stav zlepšuje anebo zhoršuje ?
Dobrý den. Už třetí měsíc trpím bolestí v oblasti bederní...
Stav po mykoplazmové infekci
Dobrý deň, vážený pán doktor, už od začiatku februára...
Augmentace nebo augmentace
Dobrý den, chci se zeptat, co by jste doporučil ženě,...
Stav po angíně
Dobrý den, chci se zeptat. Syn 7 let od prosince měl...
Augmentace
Dobrý den už dlouho uvažuji o augmentaci, vše na toto...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stav po artroskopii kolene

Dobrý den. Před třemi týdny jsem byla na artoskopii kolene. Diagnoza zněla ASK...

Stav po artroskopii kolene

Dobrý den pane doktore, jsem měsíc a půl po artroskopii (synovectomia,shaving,menisektomia...

Stav po artroskopii kolene

Dobrý den, v říjnu 2014 jsem podstoupila již druhou artroskopii kolene (první...

Stav po artroskopii kolene pro luxaci čéšky

Dobrý den, jsem již téměř dva měsíce po artroskopii kolene kvůli luxaci čéšky....

Stav po artroskopii ramene, bolesti

Dobry den, jsem po druhe ask praveho ramene, proveden debridement labra a shavering...

Stav po artroskopii ramene, nutnost redrese

Dobrý den mám 3 měsíce po artroskopii ramene z důvodu impingement syndromu...

Stav po ASK kolene

Dobry den jsem tyden po...

Stav po ASK pravého kolenního kloubu

Dobrý den pane doktore, jsem 16 dnů(13. 4. 2015) po ASK pravého kolenního kloubu....

Stav po ASK, cvičení

Dobrý den , jsem 3.den po ASK , diagnóza - natržení předního zkříženého vazu...

Stav po atroskopii

Dobrý den, prosím o vysvětlení operačního zákroku. S832 čerstvé poranění menisku Rpt...

Stav po autonehodě, obtíže s krční páteří

Pane doktore/paní doktorko, V říjnu loňského roku jsem nezaviněně narazil...

Stav po baypassu

Dobrý den.Před dvěma měsíci jsem byla na zákroku -dvojitý baypass na srdci. Prosím...

Stav po Bellově obrně

Dobrý den,v prosinci 2016 jsem podstoupil vyšetření EMG na Bellovu obrnu.Poté...

Stav po bodnutí hmyzem

Dobrý den.. Stalo se mi To, když jsme jeli se třídou na výlet a mě něco stiplo...

Stav po borelióze, angína, bolesti zad, zimnice...

Dobrý den, hodně let jsem neměla ani rýmu, kašel, prostě nic. Byla jsem u lékařky...

Stav po borrelióze

Dobrý den! Moje sestřenice byl před pár měsíci kousnuta klíštětem a prodělala...

Stav po bypassu

Dobrý den jsem asi 10 dní po operaci trojnásobného baypasu zjímalo by mne jestli...

Stav po CA prostaty

Som po RAPE prostaty. Hodnoty PSA11/2016,PSA 10.1.207/0.01 3.2./0.06 4.4./0,056...

Stav po cirkumcizi a plastice uzdičky

Dobrý den, jsem po celkové cirkumcizi a plastice uzdicky. Je takovýto otok po...

Stav po císařském řezu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na bolest po císařském řezu. Jsem tři týdny...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Neléčená skolióza

Dobrý den, asi ve 13-ti letech mi bylo řečeno, že trpím skoliózou (dnes je...

Den 3 versus den 5

dobry den, snazime se o druhe miminko uz pres pul roku a nedari se . je mi 39...

Demyelizační onemocnění

Dobrý den, při neurologickém vyšetření kvůli demyelizačnímu onemocnění mi bylo...

Neléčená distorze kotníku

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem si na schodech zvrtl kotník, ale kvůli vyřizování...

DEMYELIZAČNÝ POLYNEUROPATICKÝ SYNDRÓM

Dobrý deň. V lete mi na EMG diagnostikovali DEMYELIZAČNÝ POLYNEUROPATICKÝ SYNDRÓM....

Neléčená / přetržená šlacha na prstu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se dá ještě nějak léčit to když se mi...

Demyelinizační ložiska

Dobrý den. Mohou demyel ložiska na mozku, míše a 6 izolovaných pásů být příznakem...

Demyelintační polyneuropatie na DK

Mám již dlouho "těžké nohy", necitlivost nohou (pocit "nelze se na ně spolehnout")....

Bolest zad


Neleceny polyp

Vážený pane doktore, Byl mi v prosinci 2013 zjištěn polyp na deloze, který...

Demyelinizační léze

Dobrý den ,od roku 2014 chodím na MR vícečetná demyelisační léze supratentoriálně...

Nekvalitní spánek?

Dobrý den, mám dotaz ohledně mého a sestřina spánku. Už asi 2 a více roků spím...

Demyelinizace a roztroušená skleróza

Dobrý den, posílám výsledkový list z MR. Tento nález je náhodný. Přišla jsem...

Nekvalitní spánek

Dobrý večer, jak je zřejmé potřebuji menší radu. Spím 7-8 hodin denně, ale...

Brnění a pálení nohou (lýtka, stehna)

Dobrý den. Před 4 lety mi bylo diagnostikováno podezření na polyneuropatii....

Demratitida

Dobrý den, prosím Vás o radu. Asi před 14 dny se mi v oblasti krku a klíční...

Nekvalitní spánek

Dobrý den, chtěl jsem se prosím zeptat už dlouho trpím nespavostí mám arytmii...

Nekvalitní spánek

Dobrý den, prosím o radu. Už několik let mě trápí špatný spánek, nemohu usnout,...

Ovulace, vejcovod

Otázka : Může mít žena pravidelnou ovulaci při podvazu vaječníku ? Je to možné...

Ovulace, nebo menstruace bez ovulace

Ahoj, jistě se mi budete v mém věku smát, na co se nyní zeptám. Měsíčky mám...