Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Stav po infekci

Infekce Jiří 26.3.2020

Dobry den.Cca 15.mesicu me trapi problem s prsy ač jsem muž.Začalo to po takove několikatýdenní viróze pri které se me zhorsili vsechny chronicke letité problémy ke kterym se ještě dostanu a nově se objeviliy tady ty.I kdyz úplně nově ne,uz se jednou prechodne tento problém objevil,ale to uz je víc jak 15.let.Jedna se o pobolivani,citlivost,pálení,svědění v oblasti prsni tkáně a bradavek.Kdyz lezim,tak se to postupne sklidnuje.Jsem kazdou chvilku na hromadce uz dlouhe roky,ale vysvětlení schází.Zacalo to pred více jak 15.lety.Lecili me anginu se ktere jsem se dostaval roky a nikdy úplně nedostal az doposud.Zavodne jsem běhal ale po tehle nemoci slo zdravi úplně do kytek a musel jsem ze sportem seknout,nešlo to.Lide s okolí me presvedcovali ze jsem mel urcite mononukleozu a ne anginu.Krev me tehdy nenabrali,tak nevim.Ale co me delali krevni testy loni,tak jsem ji zjevne tehdy opravdu prodelal.Strasne jsem pribral,nepřirozeně se me zvetsilo břicho,byl jsem porad extremne unaveny,bolely me záda,nemohl dychat pres nos,v noci se strasne potil,pořád nachlazeny,zvraceni,nevolnost.Imunita sla do háje,sedlo na me vše co jsem potkal.Zápal plic,spala,priusnice,nejaky otok a zánět ve varleti a právě tehdy se me prvně objevil ten problem s prsy,ale jen přechodně.Ale porad se me obcas vraci virozky pri kterych se vzdycky objevuje,i kdyz slabě to co bylo typicke u te mononukleozy.Po case se s tim zacal chodit po doktorech.Zjistili nejake alergie a streptokoky a stafilokoky v krku a nose.Leky na alergie nezabraly,antibiotika taky ne.Tak zkusili živé serum na ty koky,nejdriv nitro zilne,pak na polykání.Hrůza,to me dostalo úplně do kolen.Navic laborantka co me vydavala serum se domnivala ze by se mohlo jednat o mononukleozu.To uz bylo po druhé co me nekdo tvrdil ze mam asi mononukleozu,ale nikdo me ji nikdy nelecil,obvodak me jasne rekl ze je to blbost.Po tom seru se me navic rozjely problémy v urogenitalni oblasti.Nejdřív se zoperovala varikokela ze je to tím.Nebylo.Dalsi diagnoza nebakterialni zánět prostaty,tato diagnoza trva dodnes.Jenze kdyz jsem změnil urologii,najednou je to pravidelne s bakterialnim nalezem.A to i presto ze jsem mohl vyloučit pohlavní prenos.Streptokok,stafilokok,enterococus a pred rokem ureoplazma a gargamela vaginalis.Bral jsem na to doxyhexal ktery me hodne pomohl jak na ty problemy s prostatou,tak se sklidnily i ty prsa.Prsa se sklidnily úplně,téměř to vymizelo,ale postupne se to vracelo.Na tu prostatu to pomohlo tak ze 70o/o,taky se to ale postupne vracelo a zhorsovalo,ale to uz me dříve rikali ze toho se mozna uz nikdy nezbavim.U tech uro problémů teda me prijde ještě jedna věc zvlášťni.Občas se nekde v břiše a zádech objevi takove docela silne pálení.Pak to jde pres močák,prostatu az do stehen kde se me udělá na te vnitrni strane stehen takovy vystoply,rudy,bolestivy exem.Jde potom to paleni citit i v konečníku.Prijde me ze by to mohlo byť jen částečně mit vliv na ty uro problemy.CT vnitřních orgánů,kolonoskopie,vse normě.Jen pup.kýla ale tu uz mam zoperovanou a ta na to neměla vliv.Imunologicke vyšetření taky v normě.Čili kdyz to schrnu,roky me trápí nejaky tajemny virus nebo co to je,ale nepodařilo se zjistit co to je,bohužel.Uz jsem se tu jednou na ty prsa ptal.Dostal jsem tip na hormony a varlata.Hormony byly v pořádku,na ultrazvuku zjistena recidiva variokokely,je to ale v pocatku.Zadny zánět,nador nebo tak.Mam zadanku do mamarni poradny,nevim kdy skrz korona vir vyuzijii.Stejne tak nejak tuším ze to souvisí s těma ostatnima problemama co ale take bohužel nevim co za nima je.Ten tip na varlata od vas se me zdál byt logicky,uz se to jednou objevilo,pri zanetu varlete,ale přechodně.Proc se to objevilo znovu po tak dlouhe době a proč to nezmizí,tod otázka.Čili pokud máte radu co s těma prsama zkusit,budu velmi vděčen.Nemohl by zatim eventuelne být vyskyt bakterii nekde v mocopohlavnim ustroji?Sice jsem byl pred rokem řádně prelecen a kontrolni ster po měsíci naprosto v pořádku.Jenze praxe posledních let ukazuje ze kdyz treba po 1,5 roce zajdu na urologii s tim ze prostata se dost zhoršila a udela se ster,vzdycky se tam něco najde.Dale se chci zeptat jak je to s tou mononukleozou.Může se vracet nebo ne?Me lékaři rekli ze ne a ze komplikace trvaji v rámci týdnů.Jenze u me to byly nejmin měsíce a jeste se me to asi i vrátilo,i kdyz uz jsem nemel tak zvetsene ty krcni mandle.Dekuji.

Doplňující informace:
Moc mě to nepomohlo,páč těma radama se uz pár let řídím sám od sebe.Pokud jde o ty alergicke projevy,zjistili me jen slabe alergiee na pyly,bral jsem antihistaminika,bral jsem je dlouhodobě a k ničemu to nebylo.Ted mam daseltu k terou užívám jen pri virozach.V kombinaci s kapkama na redeni hlenu a vyplachama dutin vincentkou se me povedlo vyporadat s chronickym zanetem v dutinach a nosohltanu aniz bych musel k lekari pro antibiotoika ci pamycon,stejne to melo nevalny ucinek a jeste zatezovalo organismus.No nemá to smysl dál znova vsechno rozebírat.Me je jen divné ze se ty prsa po antibioticich spravily.Navic to vypada ze nektere antibiotika maji smysl,pomahaji na spoustu věcí po těle co me trápí léta.Jsou to tzv.sirokospektra antibiotika.Penicilinove jsem bral zbytečně.Trochu mam obavy jestli proste nekdy nedošlo k infekci necim hodne odolnym,jako chlamydie a neupadlo to do nejake chronicity.Prece jenom zanet prostaty,varlete,jsou typicke komplikace u techto bakterii.Ale to uz by me stejne nepomohla ani svecena voda.Takze mate pravdu,musim to vydržet.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Postupně rozeberu 3 základní problémy, které vidí ve vašem dotazu. 1. problém s prsy, 2. problém s prodělanou virosu, 3. celkový váš zdravotní stav. 1. Co se týká vašich prsou, využijte mamografické vyšetření. Dále doporučuji užívat léky typu antihistaminik, např. Cezera, Zodac, Desloratidin, Aerius apod. a dále cvičte cviky na hrudní páteř, je možné, že se sem propaguje bolest od hrudní páteře a máte skřípnutý nějaký povrchový nerv, který směřuje do oblasti prsou. Důležité bude, co se najde na mamografii, pokud nic, určitě využijte výše uvedené rady. 2. viry jsou velmi svízelné, jejich tisíce a většina z nich se nedá testovat. Záleží vždy na individuální imunitě, jak se s tím organismus vypořádá. Pokud máte vrozenou horší imunitu, nebo byla vážně virosou narušena, není divu, že potíže trvají dlouho. Zde doporučuji zdravou životosprávu, hodně vitamínu C, pohyb a opět je vhodné zkusit antihistaminika, které pomáhají té části imunity, která odpovídá za alergické projevy, užíváním antihistaminik rozhodně nemůžete nic zkazit. Ještě doplňte minerály, a to zinek, selen a horčík. 3. Váš celkový zdravotní stav se odvíjí od imunity, už máte za sebou mnoho odběrů a mnoho vyšetření a na nic závažného se nepřišlo. Medicína se opírá o důkazy a pokud je vše v normě, tak není, co dál léčit. Nyní je zbytečné další a další vyšetřování, chce to trpělivost, počítat s tím, že po nějaké nemoci mohou vzniknou i trvalé následky, nevzdávat se a snažit se žít co nejzdravěji. Vraťte se ke sportu, ke cvičení, začněte pozvolna a buďte hlavně bez stresu. Smiřte se s vaším zdravotním stavem a uvidíte, že jakmile se vyrovná psychika, doplníte minerály a vitamíny, začnete se zlepšovat. S pozdravem Dr. Janoušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den pane Jiří, to Vás skutecně potkalo hodně zdravotních nesnází. Je to jistě náročné, když se Vám pořád vracejí neduhy. Bohužel takto komplikovaný problém jako Váš není možné vyřešit v internetové poradně. Problém s prsní tkání bývá průvodním znakem nemocí jater a některých hormonálních problémů, dále to někdy může být léky; pokud jde o zvětšené uzliny kolem prsů a v podpaží, tak ty se objevují u celkových infekcí včetně Vámi zmiňované EBV (mononukleóza). Vaše potíže by si zasloužili celkově vyšetřit včetně odběru krve, nejlépe na imunologii nebo u internisty ale jak se zdá, všechno,co nás v poradně napadlo, jste již podstoupil. Z mého pohledu ted buďte sledován na urologii, kam chodíte, domluvte se v mammoporadně, dál doporučuji konrolu u rehabilitačního lékaře, zda potíže nejsou přeneseny z oblasti zad nebo žeber. To, že se stav zlepsil po antibioticích, by mohlo napovídat tomu, že projev mohl být součástínějaké bakteriální infekce, ale nesetkala jsem se s tím. Pokud by to bylo mononukleózou, tak by na to nepomohla se antibiotika, protože tato nemoc je způsobeno viry. Prosím objednejte se uvedeným odborníkům po skončení pandemie. Zatim Vám doporučuji hořčík, vitaminy skupiny B, selen a zinek a zaměřit sr na zklidnění psychiky. Doufám, že se podaří najít příčinu. S pozdravem MUDr Soňa Boušková

Související dotazy

Stav po mykoplazmové infekci
Dobrý deň, vážený pán doktor, už od začiatku februára...
Infekce v chronickém stavu
Dobrý den,paní doktorko chci se zeptat jestli když...
Snížený stav výživy
Dobry den, maminka je po chemoterapii a operaci žaludku...
Stav po infekci
Dobrý večer, od minulé soboty mi nebylo dobře, bolelo...
Znamená to, že se můj stav zlepšuje anebo zhoršuje ?
Dobrý den. Už třetí měsíc trpím bolestí v oblasti bederní...
Stav po angíně
Dobrý den, chci se zeptat. Syn 7 let od prosince měl...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stav po chemoterapii karcinomu prsu, bolesti

Dobrý den, karcinom metastaticky se zasažením uzliny, prodělala jsem 16CHEMOTERAPII...

Stav po cholecystektomii

Dobry den, chci se zeptat mam 3 tydny po vyjmuti zlucniku a zacalo me bolet...

Stav po cholecystektomii

USG jater a žlučových cest. Stav po hemipnkreatduodenektomii a CHE. Anechogenní...

Stav po cholecystektomii

Dobrý den, jsem po operaci žlučníku (7.den) a z rány v oblasti pupíku mi z hematomu...

Stav po chřipce

Chtěla bych se zeptat, jsem už měsíc doma po chřipce. Stále mám zvýšenou sedimentaci,...

Stav po IM

Dobrý den pane doktore, jak už to tak bývá, dnes se člověku, laikovi, nedostává...

Stav po IM

Dobrý den. Jsem po by passu srdce po infarktu. Bylo mi řečeno,že bolest hrudníku...

Stav po infarktu

Dobrý den tatínek měl před dvouma měsíci infarkt měl ucpané 2 cévy jednu mu...

Stav po infarktu myokardu

Prosím o radu,o co by se mohlo jednat. Píši za manžela, před rokem prodělal...

Stav po infarktu myokardu, pracovní neschopnost

Dobry den chtel bych se zeptat mel jsem infarkt v listopadu jsem v neschopnosti...

Stav po infekci

Dobrý večer, od minulé soboty mi nebylo dobře, bolelo mě v krku, měla jsem...

Stav po infekci dýchacích cest, přetrvává teplota, kašel

Přetrvávajíci kašel, zvýšená teplota, únava a bolest v krku. Dobrý den, jsem...

Stav po infekci horních dýchacích cest

Dobrý den trápí mi pocit knedlíku v krku. Měla jsem čepy na mandlích prelecena...

Stav po infekci svrabem, kožní vyrážka

Dobrý deň prajem. Prekonali sme asi svrab dnes je 15ty deň po poslednej kure...

Stav po infekční encefalitidě

Dobrý den, před 2 roky jsem měl klíšťovou encefalitidu. Zpráva od neurologa...

Stav po infekční mononukleóze

Dobrý den, chtěla bych moc poprosit o posouzení mého zdravotního stavu. V polovině...

Stav po infekční mononukleóze

Dobrý den, má 20ti letá dcera prodělala v 15ti letech mononukleózu. Od té...

Stav po injekci

Dobrý den, dnes jsem byla na zákroku, kdy mi zubarka vpichla injekci na umrtveni....

Stav po interrupci a nehoda skondomem

Jsem mesic po interupci a pred tydnem se nam s pritelem stala nehoda s kondomem..muzu...

Stav po ischemické mozkové příhodě, nález na MR

Dobrý den, prosím o vysvětlení MR a toho co by mělo následovat k dovyšetření....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Anemie u kojence

Dobrý den, mám ročního syna, a protože má od narození hmotnost stále těsně...

Zánět šlachy bicepsu

Dobrý den, už 2 roky mám v rameni M 752 tendinitis bicipitalis. Někdy to bolí...

Krev ve stolici, bolest v boku


Zvýšené železo, saturace transferinu

Dobry den chci se zeptat na vysetreni krve sem mel zvyseno zelezo konkretne...

Dušnost

Dobrý den. Poslední dobou mě trápi bolesti lýtek při chůzi do kopce. Když jdu...

Cirhóza jater a jablečný ocet

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda je možné při jaterní cirhóze používat pro...

Svědění kůže po koupeli

už několik dní mě svědí tělo po koupáni přeskakuje to z místa na místo co mam...

Křeč v lýtku

Dobrý den, asi tak před měsícem mě vzbudila kreč v lýtku od té doby mě čas od...

Svědění a praskání kůže u konečníku

Dobrý den paní doktorko, už dlouho mě trápí tento problém, ale v poslední době...

Potíže po čištění abscesu

Dobrý den, asi před měsícem se mi směrem od hráze ke konečníku udělaly nečekaně...

Průjem

Dobrý den je mi 23 let a uz asi cca tyden mam úplně vodovy průjem zkousel sem.dietu...

Provera

Dobrý den, mám následující problém. 3x jsem byla na zákroku - odstranění polypu...

Pálení močové trubice po ejakulaci

Dobrý den, trápí mě palení močové trubice po ejakulaci. Palení se neobjevuje...

Zvýšená hladina leukocytů v krvi


Průjem po alkoholu


SVĚDĚNÍ PO PÁSOVÉM OPARU

Prosím poradte,jsem 2měs.po pásovém oparu a stále mi kůže svědí a nejvíce večer...

Tep a bolest v brise

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o radu. Je mi 21 let, vyska a vaha 174/70...

Bolest prsou

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, bolí mě obě prsa v dolní části a bradavky....

Noční motání hlavy a a bušení srdce

Dobry den, je mi 24 let a dělám v kuchyni...poslední týden se nemůžu vyspat...

Krev ve stolici

Dobrý den, asi před týdnem jsem měl krev ve stolici. Docela jsem zazmatkoval...

Reklama