Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Stav po IVF, genetické testy

Neplodnost a IVF Lukáš 5.7.2018

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, žena byla na mini stimulaci na IVF klinice v Olomouci a vše dopadlo ok – otěhotněla. V pondělí 2.7. byla žena na screeningu – počítala, že je ve 12+3 ale podle lékaře 12+6. Na ultrazvuku bylo vše ok, nicméně odběr krve byl s výsledky 1:10. Na internetu jsme se dočetli, že tento odběr má být prováděn už od 9-11 týdne, takže se chceme zeptat, jestli odběr ve 13 týdnu nemohl zkreslit výsledky. Také jsme tam byli den po příjezdu z dovolené, tudíž jsme nebyli úplně odpočatí. Navíc si ještě žena vzala ráno vitamíny. Nyní nás posílají na odběr plodové vody z čehož máme strach. Myslíte že nemohl jeden z uvedených aspektů ovlivnit výsledky krve? Ještě jsme se dočetli, že na odběr plodové vody by se mělo chodit až po 16 týdnu.

Děkuji za dopověď

Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

na tyto dotazy Vám spíše odpoví odborník v reprodukční medicíně. Váš dotaz mu přepošlu, vyčkejte tedy ještě jeho odpovědi.
Jinak nevím asi přesně, co myslíte screeningem...jaké krevní testy Vám konkrétně dělali? Nemyslím si, že by to, že jste ve 13.T nějak výsledek mělo ovlivnit. Stejně tak jako to neovlivní návrat z dovolené nebo vitamíny.
Jinak pokud máte obavy z odběru plodové vody, tak ji nemusíte absolvovat. Můžete si zaplatit genetické testy z krve. Jinak ano, odběr plodové vody lze provádět až v určité stadiu těhotenství - musí tam být vytvořeno dostatečné množství plodové vody, aby byl odběr bezpečný. Posoudit množstvcí plodové vody lze podle ultrazvuku - čili nemusí se dodržet striktně nějký konkrétní týden, ale záleží na posouzení aktuálního stavu, zda to již půjde provést nebo ne.
Blíže Vám tedy ještě dovysvětlí specialista.
Přeji ať vše v pořádku dopadne, s pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Reprodukční medicína Pracoviště: Sanatorium Helios

Dobrý den, pane Lukáši,
ano, je lepší odběr v 10.t.g., ale lze až do 13+6 t.g. a výsledky tím nejsou výrazně ovlivněny.

AMC je optimální po 15+0 t.g., ale pokud je vysoké podezření a je podezřelý i UTZ, je možno provést CVS v 10.-12.t.g nebo časnou AMC ve 14.t.g. O možnosti odběr provést rozhoduje ten lékař, který jej provádí. Je lepší navštívit pracoviště, které se na tyto odběry specializuje.

Ne, výsledkdy nemůžou být ovlivněny vitamíny nebo mírnou únavou.

S pozdravem
prim MUDr Pavel Texl

Související dotazy

Genetické testy
Dobrý den, měla bych podstoupit genetické testy, nevím...
Genetické testy v těhotenství
Dobry den, chtela bych se jen zeptat jak probihaji...
IVF- kdy si udělat těhotenský test?
Dobrý den, dne 24.11. jsem byla na IVF. Dne 7.12. jsem...
IVF
Dobrý den po pozdĕ nalezeném mimodĕložním těhotenství...
Genetické testy
dobrý den ,měla bych dotaz kdybych chtěla udělat genetické...
Genetické testy
Dobrý den mám podstoupit genetické testy, matka zemřela...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stav po IM

Dobrý den. Jsem po by passu srdce po infarktu. Bylo mi řečeno,že bolest hrudníku...

Stav po infarktu

Dobrý den tatínek měl před dvouma měsíci infarkt měl ucpané 2 cévy jednu mu...

Stav po infarktu myokardu

Prosím o radu,o co by se mohlo jednat. Píši za manžela, před rokem prodělal...

Stav po infarktu myokardu, pracovní neschopnost

Dobry den chtel bych se zeptat mel jsem infarkt v listopadu jsem v neschopnosti...

Stav po infekci dýchacích cest, přetrvává teplota, kašel

Přetrvávajíci kašel, zvýšená teplota, únava a bolest v krku. Dobrý den, jsem...

Stav po infekční mononukleóze

Dobrý den, chtěla bych moc poprosit o posouzení mého zdravotního stavu. V polovině...

Stav po infekční mononukleóze

Dobrý den, má 20ti letá dcera prodělala v 15ti letech mononukleózu. Od té...

Stav po injekci

Dobrý den, dnes jsem byla na zákroku, kdy mi zubarka vpichla injekci na umrtveni....

Stav po interrupci a nehoda skondomem

Jsem mesic po interupci a pred tydnem se nam s pritelem stala nehoda s kondomem..muzu...

Stav po ischemické mozkové příhodě, nález na MR

Dobrý den, prosím o vysvětlení MR a toho co by mělo následovat k dovyšetření....

Stav po jídle

Dobrý večer paní doktorko , už delší dobu se mi stává toto - vždy když se najím...

Stav po kolapsu, lze z vyšetření poznat RS?

Dobrý den, po kolapsu v práci jsem byla odvezena do nemocnice, kde mi pro podezření...

Stav po komplikované zlomenině

Dobrý den. Asi před sedmi lety jsem prodělala tříštivou zlomeninu levé ulny....

Stav po komplikovaném zánětu nosních dutin

Dobry den, minuly rok jsem prodelala komplikovany zanet maxilarnich dutin,...

Stav po kompresivní fraktuře Th 12

Dobrý den, jsem rok a půl po úrazu, kdy došlo ke kompresní zlomenině Th12 snížené...

Stav po konizaci čípku

Dobrý den, před dvěma dny jse podstopila konizaci, chtěla bych se zeptat co...

Stav po konizaci čípku

Dobrý den, 2.6.2016 jsem podstoupila konizaci čípku. První týden byl relativně...

Stav po konizaci čípku

Dobry den, pred 5 mesiacmi som podstupila konizaciu delozneho cipku, cytologia...

Stav po konizaci čípku

Dobrý deň, som dva a pol roka po konizácii krčka maternice s výsledkom CIN 1...

Stav po konizaci čípku, bolesti v podbřišku

Dobrý den. Jsem 5tydnu po konizaci čípku s lokálním anestezii. Občas mám bolest...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nadýmání a bušení srdce

Zdravím Vás. Pane doktore, je možné, aby ze zaražených větrů projevovaly příznkaky...

Pálení a štípání po pohlavním styku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat - při pohlavním styku se svojí partnerkou...

Uro-vaxom jako náhrada antibiotik?


Bolest břicha po mléce

Po studenem piti,vetsinou se jedna o mleko,me po asi dva dny boli zaludek.Takovej...

Kostrč

Dobrý den, asi už 3 měsíce mne bolí kostrč. Dříve mne bolela pouze při sezení...

Tlak na hrudi, pocit dušení, pocit na omdlení

Dobrý den, je mi 19 let a už zhruba přes rok mám opakované problémy s dýcháním....

Zhoršení vidění, roztroušená skleroza

Dobrý den, cca 1,5 měsíce jsem nově léčena kvůli vysokému tlaku - Valzap 160mg...

Přenos streptokoka


Pískání v uchu

Dobrý den Paní doktorko, už skoro rok mi píská,hučí a jakoby pulzuje u pravého...

Sumetrolim a příkrmy

Dobrý den, chtěl by Vás požádat o radu, jak postupovat při výživě syna, u něhož...

Angina

Dobry den, chci se zeptat mám anginu a antibiotika Zinnat 500 3 balení po 10ti...

Ct nález

Dobrý den,Neurolog mne poslal na CT a mám tento nález : CT L3-S1: Páteřní kanál...

Výron a poškození vazů kotníku

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně hlezna. 1. října loňského roku...

Trittico

Dobrý den. Problém, ktery chci popsat neni zrejme u mně, ale u mé manželky...

Alkohol a Ibalgin


Bolest v uchu


Bolestivá bulka v podpaží

Dobrý den, včera dopoledne jsem si v pravém podpaží nahmatala bulku, je veliká...

Zlomenina klíční kosti u novorozence

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat, co znamená zlomenina klíční kosti pro novorozence.Dcera...

Vyrážka na nártu

Dobry den. Na nártu se mi udelaly tyto pupinky, pred tydnem. Mazu to kortikoidovou...

Trávící potíže po operaci žlučníku

Dobrý den, 6.2.2015 mi byl laparoskopicky vyjmut žlučník. Bohužel tím se moje...