Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Stav po operaci hemoroidů

Proktologie Josef 1.5.2019

Dobrý den,
jsem po léčbě hemoroidů Barronovou ligaturou. Vše proběhlo v pořádku a jsem celkově spokojen.
Celkem podvázaných hemoroidů bylo 4.
Trápi mě ale jedna věc. Po stolici nebo při lehkém tlaku na jedné starně řítního otvoru lze vycítit anebo i vidět podle fotografie, kterou přikládám bouličky. CO TO JE? Pan doktor říkal, že je to zbytková tkáň, kterou může chirurgicky odstranit, ale jesliže mi to výrazně nekomplikuje život, tak to zatím nedoporučuje... Opravdu je to ta zbytková tkáň, o kt. lékař hovořil, anebo je to malý prolaps o kt. píše v lékařské zprávě? Lze to nějak nechirurgicky odstarnit, např. změnou stravy? Bude se to časem zhoršovat? Jak dbát na to, aby mi to co nejdéle nekomlikovalo život (po stolici cítím jen lehké svědění, kt. zmirňuje vlhčený toaletní papír a přírodní, žindavová mast).
Pak by mě ještě zajímalo, jestliže nebude tento stav zhoršovat anální sex, který občas provozuji.
Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, lékař píše ve zprávě, že je subjektivně (tedy dle slov pacienta) po stolici přítomen prolaps. Dle objektivního vyšetření lékaře prolaps přítomen není a svěrač má dobrou funkci.
Nevím, jak dlouho jste po operaci. Pokud je to kratší doba, ještě bych počkala, zda se tato tkáň nevstřebá, nezatáhne, sama. Určitě byste měl dbát na to, aby stolice byla měkká (tj. dostatek ovoce, zeleniny, tekutin). Tuhá stolice by mohla potíže zhoršit.
Anální styk bych nyní také nedoporučovala (vyčkejte několik měsíců, podle nálezu).
Váš dotaz předám ke zhodnocení ještě i našemu specialistovi. Jeho odpověď dorazí v nejbližších dnech (prosím o strpení). S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Majtan

Specializace: Chirurgie a proktologie, gastroskopie a koloskopie, laparoskopické operace Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

Dobrý den,
z pouhé fotografie se nálezy análního kanálu nedají diagnostikovat, k tomu je třeba provést i klinické vyšetření vč. anoskopie. Nicméně dle zprávy ošetřujícího proktologa se zdá být vše přiměřené po provedené operaci. Neuvádíte, jak dlouho po ní jste, definitivní výsledek se dá posoudit až po cca 2 měsících od zákroku, proto ještě vyčkejte a dbejte režimových opatření, která uvádí kolegyně. Anální sex určitě po tuto dobu neprovozujte.

Související dotazy

Stav po Longově operaci hemoroidů
Dobrý den, dne 24.1.2014 jsem podstoupil operaci hemoroidů...
Stav po operaci hemoroidů
Děkuji za odpověď. Dotaz #326467 ještě doplním. Je...
Snížený stav výživy
Dobry den, maminka je po chemoterapii a operaci žaludku...
Stav po operaci štítné žlázy
Dobrý den, chci Vás poprosit o radu, jsem tři měsíce...
Stav po operaci
Dobrý den , jsem 4 tydny po operaci kýly a přímých...
Stav po odstranění hemoroidů
Dobrý den, dnes mne propustili po operaci hemoroidů...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stav po operaci bubínku

Dobrý den, chci se zeptat po operaci nového bubínku je možné skákat z padáku...

Stav po operaci cysty holenní kosti

Dobrý den, před pěti lety jsem absolvovala zákrok, který vedl k odstranění...

Stav po operaci dělohy, špatné hojení rány

v prosinci jsem byla na gynekologii brali mi dělohu,rána se zhojila a asi týden...

Stav po operaci FESS

Dobrý den, na konci října, jsem podstoupil operaci odstranění polypů FESS z...

Stav po operaci fimozy

Jsem po obřizce nyní je patek a byla dělána ve čtvrtek dopoledne. Myslím si...

Stav po operaci gynekologické cysty

Krásný den, Včera ráno jsem byla na zákroku dle přiložené propousteci zprávy...

Stav po operaci haluxu

Dobrý den, jsem 9 týden po operaci haluxu levé nohy formou Austin +Akim. Dodržovala...

Stav po operaci hemangioblastomu mozecku

Dobry den, jsem rok a pul po operaci hemangioblastomu mozecku. Kontrolni MR...

Stav po operaci hemorhoidů

Dobrý den měla bych na Vás tento dotaz,18.2.2011 jsem se podrobila chirurgické...

Stav po operaci hemoroidů

Děkuji za odpověď. Dotaz #326467 ještě doplním. Je to už půl roku od zákroku....

Stav po operaci hlezenního kloubu

Dobrý den, jsem po totální operace hlezenního kloubu. Tímto postižením trpím...

Stav po operaci Hyatovy hernie

Přeji hezký den, pane doktore, nevím zda můj dotaz náleží Vám... Moje maminka...

Stav po operaci hypospadie

Dobrý den, měl bych dotaz, resp. více dotazů. Jako dítě (nejsem si jist kolik...

Stav po operaci karcinomu prostaty

Dobrý den, prosím o konzultaci. Před cca 5 lety mi byla vyoperována prostata...

Stav po operaci karcinomu prsu

Dobrý den, obracím se o radu a postupu jak dál. V září 2016 jsem podstoupila...

Stav po operaci karpálního tunelu

Dobrý den 28.7. jsem prodělala operaci karpálního tunelu na pravé ruce (v březnu...

Stav po operaci karpálů

Dobrý den mám na vás dotaz,jsem po operaci obou rukou,jedna byla v červnu a...

Stav po operaci katarakty

Dobrý den, jsem po operacích katarakty (LO: 15.5.2017 ,asférická čočka se žlutým...

Stav po operaci kolene

dobry den vam prajem potrebujem poradit som po 2operacii kolena zial opuch nejde...

Stav po operaci kolene

Dobrý den, jsem 18 dní po Plastické operaci křížového vazu s odebraným štěpem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny



Roztroušená skleróza a bolesti končetin

dobrý den,mám čtrnáct let diagnostikovanou rs,mnohačetná ložiska,v současné...

Neustálý výtok

Dobrý den pane doktore, chtěla bych Vás poprosit o radu. Už delší dobu mám...

Bolest čelisti po extrakci 8mičky vpravo

Dobry den. V pondeli 7.11. Jsem byl na trhani 8cky vpravo dole. Zub mi extrahovali...

Vysoký tlak, pocení, vypadávání vlasů

Dobrý den, mému příteli začali asi před čtvrt rokem nadměrně vypadávat vlasy,...

Nadměrná tvorba slin

Dobré dopoledne. Moc Vás prosím, poraďte mi, jakým vyšetřením mohu zjistit...

Warfarin a léky

Dobrý den.Jsem po operaci chlopně a musím užívat Warfarin.Můžu na bolest hlavy...

Zanet prstu ruky

Dobry den, par dni zpet me zacal pobolivat prostrednicek a zacal trochu otykat...

Bolesti zad

dobrý den prosím o radu pořád mě bolí uprostřed zad pod obouma lopatkami a někdy...

Pořád plivu zelený hleny z krku

Dobrý den chtěl bych se zeptat je to tak měsíc co jsem od plivnul krvavý hlen...

Ve stáří klesá schopnost tvorby vit. D v kůži

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na užívání vitamínu D3. Jak často užívat a...

Pálení jazyka

Dobry den, chtela jsem se zeptat asi od noveho roku me pali pali jazyk a mam...

Co se dá dělat s plísní v uchu?

Dobrý večer, chtěla bych se poradit co se dá dělat s plísní v uchu.Syn(13let)...

Bolest pod žebry


Hemosiderinové skrvny na nártech

Dobrý den chtěla bych že zeptat manželovi se ta poslední 2 roky začaly dělat...

Bolesti třísla směřující ke stehnu

Dobrý den, již tři měsíce mám bolest třísla ,která bolí ke stehnu.Pociťují to...

Proč mě vzrušuje gay porno?

Dobrý den, Mám takový dotaz... Je mi 22 a už tři čtyři roky se mi děje zvláštní...

Trittico a alkohol

Neurogenní tetánie Dobrý den, v lednu jsem měla svůj první záchvat - myslela...

Jak poznám zlomeninu žebra?

Dobrý den. Chci se zeptat jak poznám zlomeninu žebra. Někde jsem se dočetla...

V seniorském věku je schopnost kůže tvořit vit. D snížená

Dobrý den, mohla by mě paní doktorka Prchlíková zodpověďet dotaz ohledně vitamínu...

Reklama
Zavřít