Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Stav po potratu, možné dalšé těhotenství, Rh negativní matka a Rh pozitivné otec

Gynekologie Kristyna 26.1.2017

Dobry den,
Chtela bych se Vas zeptat 24.12.2016 jsem prodelala spontanni potrat na konci druheho mesice tehotenstvi.Podle meho gynekologa jsem v poradku.Mam krevni skupinu A negativni a pritel ma 0 pozitivni.Nedostala jsem tu injekci nevim jak se presne jmenuje.A ted jsem zjistila ze jsem mozna opet tehotna(pozitivni tehotensky test).Nejakou dobu po potratu jsem si delala test a byl negativni proto si myslim ze bych mohla byt znovu tehotna,je mozny ze to zase zkonci potratem?Nebo co muzu udelat nebo kde mam vyhledat pomoc?Muj gynekolog mi ani na zacatku 1.tehotenstvi nebral krev a na tu injekci po potratu mi rekl ze uz je pozde a ze se ta krev ditete nemusela dostat do meho obehu.A kdyz jsem se na to ptala v nemocnici poslali me k memu gynekologovi.Takze me bohuzel nepomohli v nemocnici a ani muj gynekolog mi nic nerekl.Miminko si s pritelem moc prejeme existuje nejaka klinika kde by se mi mohl lekar trosku vic venovat nez muj gynekolog?Predem Vam dekuji za odpoved. K

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, co se týče gynekologické péče a dalšího postupu- vyčkejte, prosím, odpovědi specialisty z naší konzultační ambulance.
Pokud si myslíte, že jste znovu těhotná, měla byste co nejdříve navštívit gynekologa. Stav by se měl řešit.
S pozdravem BB.

MUDr. Věra Kuralová
Odpovídá lékař:

MUDr. Věra Kuralová

Specializace: Gynekologie a porodnictví Pracoviště: Klinika gynekologie a porodnictví, Pasov

Milá Krystíno,
i u zdravých lidí dochazí do ukončeného 12. týdne těhotenství ke spontánním potratům, vétšinou proto, že u zárodku došlo k náhodné genetické chybě. Pokud se potrat neopakuje více jak dvakrát nebo třikrát, situace se většinou nemusí speciální řešit.
U Rh negativních žen se podávají anti-D protilátky od 6. týdne při pozitivní srdeční akci u plodů pokud žena krvácí, po kyretáži, po traumatu na břicho, po odběru plodové vody, po porodu pokud je dítě Rh plus do 48 resp. 72 hodin, aby si žena nevytvořila vlastní protilátky.
U vás je velice nepravděpodobné, že by se krvinky Rh pozitívního zárodku dostaly do vašeho objehu. Doporučila bych Vám ale vyšetření vaší krve, jestli jsou u Vás anti-D protilátky negativní. Pokud nyní nemáte žádné potíže ve smyslu vaginálního krvácení nebo bolestí břicha, vyčkala bych s návštěvou gynekologa 2 až 3 týdny po vynechání menstruce. Pokud nejste spokojená s vaším gynekologem, změnte praxi. Váš stav zatím nevyžaduje žádnou speciální léčbu nebo opatření.
S pozdravem
Věra Kuralová

Související dotazy

Rh negativní matka a Rh pozitivní otec
Dobrý den, mám dotaz - má krevní skupinu AB negativní...
2.těhotenství - Matka Rh negativní, otec Rh pozitivní
Dobrý den pane doktore, prosím vás o radu. Já mám Rh...
Rh pozitivní matka
Dobrý den, učím na lékařské fakultě genetiku, tudíž...
Rh negativní v těhotenství
Dobrý den, jsem ve 20 tt a ráda bych znala Váš názor....
Rh negativní faktor v těhotenství
Dobrý den, je mi 33 let a mám dotaz na rh faktor negativní...
Rh faktor negativní v těhotenství
Dobrý den paní doktorko, jsem v 5 měsíci těhotenství...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stav po poranění kolene

Dobrý den, před dvěma lety jsem prodělal operaci p. kolene. Sešívali mi přetrhané...

Stav po poranění kotníku

Dobrý den, před 9 týdny jsem špatně šlápla a poranila si pravý kotník. Na chirurgii...

Stav po poranění prstu

28.12. mi strep ze sklenice rozrizl prst. Okamzite zacal strasne jakoby brnet...

Stav po poranění uzdičky penisu

Dobrý den, před asi 2 měsíci po sexu s partnerkou se mi nejspíš natrhla...

Stav po porodu

Dobrý večer mám takový dotaz. Jsem 3 měsíce po porodu císařským řezem. A asi...

Stav po porodu

Dobry den, jsem 13 dni po klestovem porodu. A ve vchodu do pochvy jsem dnes...

Stav po porodu

Dobrý den, jsem 5 týdnů po spontánním porodu. Byla jsem nastřižená. Šití mne...

Stav po potratu

Dobrý den,prosím o radu. Byla jsem na farmaceutickem potratu....po 14dnech stale...

Stav po potratu, další postup

Dobrý den, před dvěmi dny jsem prodělala samovolný potrat v 8+2tt. Byla jsem...

Stav po potratu, další těhotenství

Dobry den, Kdy doporucujete dalsi otehotneni po samovolnem potratu? Jednalo...

Stav po potratu, revize dělohy

Dobrý den, v pátek 28.6. jsem prodělala spontánní potrat v 8.týdnu těhotenství,...

Stav po potyčce, cítím se divně

Dobrý den.Potřebuji poradit s kamarádem jsme byly na pivu a bohuzel jsme to...

Stav po prasklé rotátorové manžetě, opětovné bolesti ramene

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat,mám 2roky po operaci prasklé rot. manžety,dělám...

Stav po prodělané angíně

Dobrý den. Potřebovala bych se zeptat můj přítel pracuje v odtahové službě....

Stav po prodělané borrelióze

V polovině listopadu 2017 stěhovavé bolesti velkých kloubů (loket, kolena, kotníky)...

Stav po prodělané mononukleose

Dobrý den, v červenci 2016 jsem prodělala těžší IM, 8 dní hospitalizace na ORL...

Stav po prodělané obřízce

Dobrý den, v pondělí 6.2.2017 jsem prodělal celkovou obrizku. Od té doby namacim...

Stav po prodělaném úpalu

Dobrý den, je mi 25 let a v poslední době mne neustále trápí pocit na omdlení....

Stav po prodělaném zánětu HCD

Dobrý den, od 15.3.2019 jsem na nemocenské, měl jsem pořád rýmu a tak ucpaný...

Stav po prodělaném zánětu středního ucha, ucho je stále zalehlé

Dobrý den, před měsícem jsem prodělal zánět pravého středního ucha. Ucho pícháno...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vypadávání vlasů

Dobrý den, před pul rokem me trápily pupínky ve vlasech a vypadávání vlasů....

Černé tečky v očích

Dobrý den,už asi ca 3 roky,mám v obou očích černé tečky.Když se například podívám...

Refluxní nemoc jícnu

Dobrý den, PŘED ROKEM A PŮL MI BYL ZJIŠTĚN REXLUX JÍCNU: DNEŠNÍ ZÁVĚR PROHLÍDKY:ZÁNĚTLIVÁ...

Hemangiom jater

dobry den. v juni 2015 na nahodnom usg bol objaveny hemangiom 16mm. v oktobri...

Bolest po lopatkou

Dobrý den. Prosím vás je tomu tak týden co mě v noci když si lehnu začalo...

Penis-žíly

Dobrý den, prováděl jsem natahování penisu-cvičení. Najednou se mi žíly co mám...

Výtok z pochvy a padání vlasů

Dobrý den, je mi 14 let a trápí mě bílý výtok z pochvy (docela zapáchá). Sprchuju...

Zácpa a feritin

Dobrý den, ráda bych se s Vámi poradila ohledně mých zdravotních problémů. Jsem...

Bolest a otok dásní

Mám oteklé dásně, dokonce jsem to již konzultoval s lékařem. Nasadil mi antibiotika...

Venozny angiom

Dobry den prajem, uz dlhsie mam problemy s hlavou, na MR mozgu mi bolo zistene...

Tetanovka


Zvětšená uzlina při infekci


Opakující se gynekologické záněty

Dobry den, jsem ve 26. tydnu tehotenstvi a od zacatku mam problemy s vytoky...

Acnatac a darování krve

Přeji dobrý večer. Chtěla bych se zeptat, zda lze chodit na darování krve při...

Zápach z úst

Dobrý den, již delší dobu mne trápí zápach z úst (žaludku) a myslím,že je to...

Brnění rukou v noci


Krvácení po gynekologické prohlídce

Dobrý den, chci se zeptat, byla jsem na pravidelně prohlídce u gynekologa, který...

Zvýšené CRP

naše babička má zvýšené CRP na 55,s tím spojené dosti velké bolesti kloubů a...

Maligní tumor po kolonoskopii

prosím o vysvětlení.kamarádka mě poprosila o zaslání dotazu na manžela.nález...

Bílý výtok, bolesti v podbřišku

Dobrý den, objevili se mi nějaké gynekologické problémy ale k doktorovi mám...

Reklama
Zavřít