Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Štítná žláza

Endokrinologie MerieV . 23.10.2009

Dobrý den, mému manželovi zjistlili hypofunkci štít. žlázy, dva měsíce bere Lotrex50. Ještě před tím dostal od dermatologa předpis na penester - na počínající alopecie. Četla jsem, že vlasy mohou padat i z důvodu hypofunkce šž, protože se může zvyšovat testosteron. Chtěla bych se tedy zeptat na dvě věci, zda má jíst oba léky podle předpisu a druhou otázkou, jakým mechanismem vlastně hypofunkce způsobuje výpad vlasu ? Je to jen tst nebo čím ? Tyhle informace jsem nikde na internetu nenalezla. Díky moc za odpoved.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, vypadávání vlasů opravdu může souviset s porušenou funkcí štítné žlázy. Nedostatek hormonů štítné žlázy totiž zpomaluje metabolismus a vysušuje pokožku. To pak má za následek vypadávání vlasů. Co se užívání léků týče, doporučoval bych se poradit přímo s ošetřujícím lékařem. Hezký den.

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...
Štítná žláza
Dobrý den, ráda bych se zeptala na výsledek sona...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štípnutí, které přetrvávalo nezvykle dlouho


Štítná žláza a otěhotnení


Štítná zlaza


Štítná zlaza


Štítna zľaza


Štítná zlaza


Štítna zlaza hodnota


Štítná žáza a HA


Štítná žáza a její vyšetření


Štítná žláha a těhotenství


Štítná žláza

Dobry den . Chtela bych se zeptat .. Uz od malicka nemam stitnou zlazu .....

Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza

Dobrý den, asi před dvěmi lety jsem byla na vyšetření štítné žlázy..doktor mi...

Štítná žláza


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kýčelního kloubu


RS nárok na duchod či příspěvek na péči.


Průjem


PhDr. Ľudmila Langrová

Klinická psychologie

Občasná bolest v podbřišku


MUDr. Otakar Zavadil

Praktický lékař pro dospělé

Problém s erekcí


PhDr. Jana Skácelová

Zařízení klinické psychologie

Nezaměňujte anxiolytika s antidepresivy


Salmonelóza


Vaginální mykóza nebo zánět močových cest


Bolest holení kosti, kotníku a kolene


Výtok z pochvy


Vyšetření osteoporózy


Grawitzův tumor


Lupus


Srdce


Atarax


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×