Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Štítná žláza

Vnitřní lékařství Dušan 25.2.2019

Dobrý den, v minulosti jsem bral asi rok antidepresiva na úzkost a měl jsem několik panických záchvatů, podle kterých mi psychiatr úzkost diagnostikoval. Nyní už asi 3 roky antidepresiva neberu a cítím se celkem dobře (v podstatě stejně jako po antidepresivech). Dlouhou dobu (určitě více než 5 let) už mě však trápí několik dalších věcí, které praktický lékař přisuzuje úzkosti. Jsem pořád unavený, mám problémy s krátkodobou pamětí, obtížně se mi soustředí a některé dny jsem opravdu mimo a mám problém vnímat okolí jako bych měl mlhu v hlavě, často cítím silné bušení srdce (byl jsem již u kardiologa a ten nic nenašel a říkal, že se zřejmě jedná o extrasystoly), mám pořád potřebu kašlat i když jsem již před půl rokem přestal kouřit. Nyní jsem se dočetl, že většinu těchto příznaků (kromě těch zad) může způsobovat problém se štítnou žlázou. Je něco takového možné? Jelikož se problémy co jsem výše popsal objevují už dlouho dobu a celkem mě to omezuje (např. občas když řídím auto tak mi problém se soustředěním dělá velké problémy - dříve po tomto pocitu přišli ty panické záchvaty). Můj praktický lékař má stále plno, takže je těžké mu vše pořádně vysvětlit, jelikož za mnou čeká dalších 10 lidí v čekárně a dává mi tuto skutečnost docela najevo a v minulosti vždy došlo k odkazu na psychiatra, případně kardiologa, takže mi je nepříjemné to s ním řešit. Také je ještě potřeba říct, že mám od sezení u počítače (pracuju celý den v kanceláři) problém se zády na levé straně ve střední části hrudníku, kdy se mi přes tlak žeber hůř dýchá a z toho vychází také občasné bolesti na hrudi a u krku, protože mám levou klíční kost o něco níž a je také cítit při pohybu hlavou. Toto uvádím, protože na rehabilitacích mi říkali, že to může mít vliv na pocit bušení srdce, ale čím víc cvičím, tak je to bušení spíše horší. Mám nyní nového fyzioterapeuta, který mi konečně poradil cviky, které na to zabírají a problém se zády se výrazně zlepšuje. Dále se u mě v posledních třech letech ve zvýšené frekvenci (cca 1x měsíčně) objevuje výsev puchýřů herpes genitalis, který jsem dříve již zpozoroval, ale možná jednou za 1-2 roky.

Prosím o radu jestli má smysl podstupovat vyšetření štítné žlázy pro vyloučení této diagnózy nebo jestli by to mohlo být ještě něco jiného nebo je to prostě každá věc samostatně. Případně jestli máte tip, kterého doktora navštívit, klidně si za vyšetření rád zaplatím, když si doktor udělá alespoň 30 minut čas, abych mu vše byl bez nějakého nátlaku pořádně schopen vysvětlit. Problémy jsou dlouhodobé a pokud je nějaká šance, že by to mohlo zlepšit kvalitu mého života, rád bych se nechal vyšetřit. Mohu začít brát zase antidepresiva, ale žádné velké zlepšení jsem po nich nepociťoval (drobné samozřejmě ano), ale mají spoustu vedlejší účinků, a po roce užívání jsem se cítil hůř než když jsem je začal brát.

Moc děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Dobrý den Dušane, díky za dotaz. určitě má smysl vyšetřit štítnou žlázu, není to nic až tak těžkého, odběr krve u praktického lékaře na 2 hormony plně pro začátek postačí, bušení srdce by skutečně štítnou žlázou být způsobeno mohlo, dále mě napadá anemie, prodělaná Lymská Borelioza, u kašlání nutno vyloučit Astma - moc Vás chválím, že jste přestal kouřit. Myslím, že byste potřeboval komplexní krevní rozbor, popovídat si s lékařem o všem problémech, myslím že jste právě ideálním kandidtem pro praktického lékaře, ovšem pokud na Vás ten Váš nemá čas, je nutné ho změnit. Herpes genitalis nutno řádně zaléčit Acyklovirem per os aby se dále již neobjevoval. Naše sestřičky by Vám mohly některého vybrat, podle místa Vašeho bydliště. S pozdravem, KJ.

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štitná žláza

Dobrý den,v roce 2007 jsem byla na ultrazvuku krku(ŠŽ) a měla jsem tyto hodnoty...

ŠTÍTNÁ ŽLÁZA

moje hodnoty:TSH-0,03 FT4-26,7 AB/TG-1372,0 AB/TPO-89,2 Euthyrox-1x...

Štítná žláza

Dobry den,je mi 43let,se zvysenou funkci šž jsem se lecila 12-13let,pak 7let...

Štítná žláza

Dobrý den, 2 roky se snažím oděhotnět. Udělali mě odběry krve na ŠŽ. TST 1.23...

Štítná žláza

Dobrý den, tento týden jsem absolvovala vyšetření na imunologii nicméně výsledky...

Štítná žláza

Dobrý den je mi 23 let.Chtela bych se vás zeptat na nemoc štítná žláza:Moje...

Štítná žláza

Dobrý den, je mi 29 let a chtěli bychom miminko. Bohužel mám problémy se štítnou...

Štítná žláza

Dobrý den,mám diagnozu E063,beru Euthyrox50 1xdenně,nyní bolest krk(spíše tlaky),bolest...

Štítná žláza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda odstranění jednoho vaječníku může ovlivnit...

Štítná žláza

Dobrý den,pani doktorko.Mám vyšetření štítné žlázy,včetně sono,krevní obraz:MCHC-st.bar.k.336...

Štítná žláza

Dobrý večer, asi před třemi měsíci mi dělala praktická doktorka odběry na štítnou...

Štítná žláza

Dobrý den, mám na Vás takový dotaz. Je mi 25 a už od svých 15 se léčím s autoimunitním...

Štítná žláza

Dneska jsem byla u lékaře a zjistili mně podle krve špatnou funkci štítné žlázy....

Štítná žláza

Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o pomoc a radu.Mám sníženou činnost štítné...

Štítná žláza

Dobrý den, paní doktorko. V 7. týdnu těhotenství mi byla odebrána krev na TSH...

Štítná žláza

Dobrý den, měla bych na Vás takovou otázku. Poslední 2 týdny jsem strašně unavená,...

Štítná žláza

Dobrý den, ultrazvukem mi byl v obou lalocích nalezeno hypechogenní ložisko...

Štítná žláza

rok a půl mám potíže s nadměrným pocením, a to i když nevykonávám namáhavou...

Štítná žláza

Dobrý den, delší dobu trpím návaly horka, pálení v krku a bolest na hrudi. Chci...

Štítná žláza

Při sono vyšetření mně byly nalezeny uzlíky na štítné žláze.Před případným vyšetřením...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zlomenina malíčku ?

Dobrý den , předevčírem jsem narazila s železnými kolečky do malíčku o železné...

Bulka na sliznici v ústech

Dobrý den, přibližně před týdnem jsem si jazykem nahmatal bulku na sliznici...

Třetí těhotenství - bolest jizvy

Dobrý den, jsem ve 30 týdnu těhotenství.Mám za sebou dva císařské řezy.První...

Panenská blána


Naražená holenní kost

Dobrý den. Před třema týdny jsem si dost silně narazila holenní kost o železnou...

Lek Aulin

Dobry den. Mam dvoumesicniho chlapecka a kojim "neprimo". Detaily vynecham...

Délka užívání Isoprinosine

Dobrý den, zajímalo by mě, zda je v pořádku délka užívání Isoprinosine u mojí...

Dyshidrotický ekzém, vodnaté pupínky kůže


Kašel, dušnost

Dobrý den.Mám takový problém.Ráno když vstávám,kašlu a vykašlávám bílé hleny.Pres...

Prasklá cévka, otok mozku a úmrtí

Dobrý den Následkem otoku mozku (původně prasklá cévka) zemřela naše rodinná...

Klipsy po operaci slepého střeva

Dobrý den,11 let jsem po gyn. lapar.operaci pro bolesti v pravé straně pánve,při...

Noční pomočení u dospělého

Dobry den, pred par dny se mi ve spani stala neprijemna vec. Zdal se mi sen,...

Zánět stydké kosti

Dobrý den, již delší dobu mi bolí v třísle na pravé straně, při větší námaze...

Boule krku

Dobrý den, přítel (18) se ráno probudil s tím že ho bolí levá strana krku, myslela...

Bolest ledvin a bílkovina v moči

Dobrý den Poslední týden mám bolest v pravé části zad v oblasti ledviny. Dal...

Obtížné dýchání

Dobrý den, asi tři měsíce se mi obtížně dýchá, každou chvíli se musím z hluboka...

Průjem

Dobrý den, mám dotaz, trápíme velmi častá stolice, jdu tak 8x denně na toaletu,...

Vnímání bušení srdce- divné

Dobrý den, problém u mě nastal před dvěma dny v noci (třetí hodina ranní). Zničehonic...

Bušení srdce, kašel, brnění rukou

Dobrý den Chtěl bych se zeptat na pár mých problémů .me problémy jsou neustále...

Reklama