Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Štítná žláza

Zdenka . 1.9.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, léčím se 8 let na sníženou funkci štítné žlázy a užívám Euthyrox 100. Chtěla jsem Vás poprosit o Váš názor – v pátek 29.8.2014 mi brala praktická lékařka krev a měla jsem výsledky TSH 0,919 a T4 – 22,6 což ukazovalo překročení dle laboratoře /meze: 12,00 – 22,0/ Na předchozích odběrech jsem byla 11.8.2014 a to jsem měla TSH 3,7 a FT 4 -15,6. Během půl měsíce se mi hodnoty TSH snížily. Nevíte prosím pane doktore,čím to může být a zda je potřeba udělat ještě nějaká další vyšetření štítné žlázy? Paní praktická lékařka mi řekla, že mám užívat dále Euthyrox 100 a dva dny v týdnu si vzít pouze půl tabletky. V současné době mám problémy s vysokým tlakem, buší mi srdce, padají vlasy a bolí klouby. Předem děkuji za Vaši odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Jan Miklánek

Specializace: Rehabilitace Pracoviště: Studio pro zdraví

Vážená paní. píšete, že máta hypofunkci štítné žlázy a užíváte léky s obsahem thyroxinu. Podle alternativní medicíny snížená činnost štítné žlázy bývá způsobována prožívanými stresovými situacemi, a v tlustém střevě bývají přemnožené plísně, které svými toxiny blokují činnost štítné žlázy. S tím souvisí i potíže, které popisujete jako ku příkladu zvýšené padání vlasů. Alternativní terapie spočívá ve vyrovnání především Vaší psychiky, vhodné by bylo i léčba EFT metodou, není to záležitost na několik týdnů, tato nemoc u Vás trvá jistě již po dobu několika let. Hormony štítné žlázy homeopatie neumí vyrábět, maximálně dokáže podpořit Jodovými preparáty zvýšenou tvorbu přirozeného hormonu thyroxinu. O potenci preparátu Jodum musí podle vyšetření rozhodnout lékař zkušený homeopat, který na víc předepíše i zjištěný konstituční homeopatický lék, který Vám urychleně může vyrovnávat Vaší psychiku a často Vám může i pomoci řešit stresové situace a to tak, aby se Vám vnitřně na duši ulevilo. Vhodné je pojídat preparáty s obsahem jodu, což určí také lékař, nikoliv lidový léčitel..

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...
Štítná žláza
Dobrý den, ráda bych se zeptala na výsledek sona...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štípnutí, které přetrvávalo nezvykle dlouho

Dobrý den, po štípnutí, které přetrvávalo nezvykle dlouho (týden) příznaky odezněly....

Štítná žláza a otěhotnení

Dobrý den. Mám nově diagnostikovanou hypofunkci ŠŽ beru Letrox 50 ob den 1-0-0...

Štítná zlaza

Dobrý den mám difúzní netoxickou strunu 9 .3 jsem objednána na operaci operace...

Štítná zlaza

Dobrý den chtěla bych znát vas názor testy SZ tsh 0,049 a t4 11,6 puls 120 min...

Štítna zľaza

Dobrý deň. Mám 36 rokov a od svojich 12 rokov mám diagnostikovanú nodóznu strumu....

Štítná zlaza

Dobrý den,prosím vas o překlad lékařské zprávy mamky.Záchyt heperthyreozy bez...

Štítna zlaza hodnota

Dobrý den. chcel aby som sa Vas opytat bola som u endokrinologicky na šťítnu...

Štítná žáza a HA

Dobrý den chtěla bych se vás zeptat když mě nedavno zjistily hypofunkci štétné...

Štítná žáza a její vyšetření

Dobrý den, byla mě náhodně zjištěny vyšší hladina TSH a to 6,4.U lékaře jsem...

Štítná žláha a těhotenství

Dobrý den, Jsem v 7tt těhotenství, 7 let se léčím se štítnou žlázou a beru...

Štítná žláza

Dobry den . Chtela bych se zeptat .. Uz od malicka nemam stitnou zlazu .....

Štítná žláza

Dobrý den, nechala jsem si vyšetřit štítnou žlázu a doktorka mi přes telefon...

Štítná žláza

Dobrý den ,mám dotaz , zda je možné mít problémy se šť. žlázou ,pokud mám v...

Štítná žláza

Dobrý den.Mám zvýšenou funkci štítné žlázy a uzly o velikosti 1,5cm.Beru euthyrox...

Štítná žláza

Dobrý den, každý rok chodím na endokrinologické vyšetření,moje hodnoty byly...

Štítná žláza

Dobrý den, píši ohledně dcery 7 let. Já sama (36 let) mám onemocnění štítné...

Štítná žláza

Dobrý den, prosím zajímalo by mě, zda hodnoty štítné žlázy TSH 7,875 a fT4 12,77...

Štítná žláza

Dobrý večer paní doktorko, chtěla bych se zeptat, co znamenají hodnoty vyš.štízné...

Štítná žláza

Dobrý den, asi před dvěmi lety jsem byla na vyšetření štítné žlázy..doktor mi...

Štítná žláza

Dobrý večer,chtěla jsem se zeptat co mám dělat. Mám poruchu štítné žlázy. Před...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Chirurgické odstranění ječného zrna

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, zda se běžně stává přestřižení víčka...

Slézání nehtů

už asi 2 - 3 roky mám na nechtě na palci u nohy na sobě 2 vrstvy nehtu jeden...

Bolesti břicha, nechutenství a průjmy

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně potíží, které mi ani po přeléčení...

Červené krvácející tečky na kůži

Dobry den. Mam pritele a jemu cas od casu krvaci kuze. Udelaji se mu malinky...

Vykašlávání hlenu

Dobrý den, Už tak dva až tři měsíce mně trápí obrovské zahlenění krku, hlavně...

Bolest holení při sportu

Zdravím, je mi 15 let a po několika trénincích na tvrdém povrchu mě po každém...

Rýha na jazyku

Dobry den uz skoro rok mam problem z jazykom v strede jazyka sa mi spravila...

Bolesti bederní páteře

Dobrý den ,prosím o vysvětlení Rtg LS:ventrolistéza L5 6mm bezprojasnění-bez...

Cerveny flek na penisu

Dobry den,chci se zeptat,mel jsem kdysi na penisu,takovou vyrazku,byl jsem stim...

Cysta v kotníku

Dobrý den, Nedávno jsem byla u lékaře s vyvrknutým kotníkem a ten mi zjistil...

Štítná žláza v těhotenství

Vážená p.doktorko,jsem v 11 týdnu těhotenství.Byla mi zjištěna Autoimunitni...

Vyšetření děložního čípku

Vyšetření děložního čípku se používá k zachycení buněčných změn na jeho povrchu....

Krvácení při 1.styku

Zdravím, při mém prvním pohlavním styku jsem krvácela, tím pádemm zřejmě došlo...

Antibiotika Cifloxinal a antikoncepce Sunya

Dobrý den, chci se zeptat zda antibiotika Cifloxinal snižují účinek antikoncepce...

Přenos svrabu z morčete na člověka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně přenosu svrabu z morčete na člověka....

Preejakulát a otěhotnění

Dobrý den, tento dotaz tu byl už nesčetněkrát, ale zajímalo by mě, jestli je...

Bolest varlete šířící se k ledvinám

Dobrý den, prosím poraďte. Je mi 18 let a ve středu ráno jsem se probudil s...

Nadměrné pocení

Dobrý den, v posledních pár měsících jsem začal trpět na nadměrné pocení...

Plynatost po horkých nápojích a jídle

Dobrý den, mam dotaz ohledně nafouklého břicha. Zjistila jsem, ze se nafukuji...

Sport po operaci ploténky

Dobrý den Mám zatím 10 dní po operaci plotínky L5 S1. K tomuto výkonu jsem...

Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×