Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Streptokoková infekce

Praktické lékařství Zuzana 24.11.2016

Dobrý den, Minulý měsíc jsem dostala angínu. Paní doktorka mi předepsala Ospen 1500. (Neměla jsem kromě čepů žádné problémy).
Minulý týden jsem šla k paní doktorce projistotu na výtěry(některé čepy přetrvávaly) ve kterých se dnes ukázal pozitivní nález na streptokoka typu C, s citlivostí na tři křížky.A byla mi nasazena antibiotika Dalacin C.
Ráda bych se zeptala, proč nepomohl Ospen, který podle Paní doktorky měl zabrat.
Kde se dá tento streptokok chytit(pochopila jsem, že neni tak častý).
Co znamená citlivost na 3 křížky?
Když už mám správná antibiotika, měla by zabrat?
Jak jsem pro okolí nakažlivá? Chodila jsem teď normálně do práce.Neměla jsem žádné problémy kromě čepů.
Děkuji
Hezký den
Zuzana

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Streptococcus typu C je vcelku běžný, nález vidím u pacientů každý týden. Infekce se přenáší kapénkami, Chytla jste ho kdekoliv, kde někdo kýchnul, na ulici, v obchodě. Citlivost a mn. bakterie se uvádí jako nula, jeden, dva, tři křížky a masivní nález. Takže ve škále hodnocení - z pěti máte nález na čtvrtém místě, což je dost, je to jednoznačná indikace k přeléčení antibiotikem. Na Streptococcy běžně Ospen zabírá, nezabral buď z důvodu rezistence některých Streptoccocových kmenů, nebo z důvodu, že hladina anbiotika v krvi byla nízká a nedostatečně nepronikla k postiženému místu. Buď se Ospen při polknutí nevstřebal dost ze střeva a vyloučila a jste ho ven, nebo jste silnější postavy a potřebujete vyšší dávku, nebo máte horší prokrvení mandlí a krev tam antibiotikum nepřinesla. Důvodů může být celá řada, není nutné po tom pátrat, je nutné léčit dál, tak abyste byla zdravá. Streptococcus je infekční, závisí na dávce, pokud na někoho bude vyloženě kýchat, tak ho určitě nakazíte. Pokud nejste s lidmi v těsném kontaktu a mají dobrý imunitní systém, tak je pravděpodobně nenakazíte. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Streptokoková infekce
Dobry den, doktorka mi zjistila streptokoka v pochve....
Streptokoková infekce
Dobrý den. Bydlíme spolu s přítelem a nějakou dobu...
Streptokoková infekce
Dobrý den, moje dcera, které je 29 let se od letošního...
Streptokoková infekce v graviditě
Dobrý den, jsem ve 31. týdnu těhotenství a včera mi...
Infekce
Dobrý den, ráda bych poprosila o radu. I přes očkování...
Kloubní obtíže a infekce streptokokem
Dobrý den, v devíti letech (asi březen 2016) se u...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Streptokok,hpv..

Dobrý den.V poslední době mě doprovází spousta zdravotních problému.Asi před...

Streptokok,mikóza

Dobrý den, pane doktore, ráda bych se Vás zeptala a požádala o radu. V lednu...

Streptokok?

Dobry den, behem posledniho roku jsem mel z vyteru z krku 3 x potvrzenyho...

Streptokok?

Dobry den Mudr. Duchacek, chci se zeptat, jestli muzu mit v tele streptokoka,...

Streptokok.

Dobrý den. Má osmiletá dcera měla během posledního půlroku pětkrát antibiotika,...

Streptokok(ASLO)

Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli tato bakterie(streptokok alfa virudující)může...

Streptokoková angína

Dobrý den, před dvěma tydny mi otekly mandle a udělal se mi na nich povlak a...

Streptokoková angína

Dobrý den, před třemi týdny jsem dostal streptokokovou angínu, byla mi předepsána...

Streptokoková angína nosičství


Streptokoková infekce

Vnučka se narodila císařským řezem, pátý den po propuštění z porodnice dostala...

Streptokoková infekce

Dobrý den, moje dcera, které je 29 let se od letošního února potýká se streptokokem....

Streptokoková infekce

Dobrý den. Bydlíme spolu s přítelem a nějakou dobu už si prehazujeme nemoc....

Streptokoková infekce

Dobry den, doktorka mi zjistila streptokoka v pochve. Jsem pul roku po porodu...

Streptokoková infekce

Dobrý den, Rada bych poprosila o radu gynekologa. Již nekolikatym měsícem...

Streptokoková infekce v graviditě

Dobrý den, jsem ve 31. týdnu těhotenství a včera mi lékař oznámil, že mám streptokoka...

Streptokoková infekce v pochvě?

Dobrý den, je pravda, že streptokok B v pochvě způsobuje potraty a neplodnost?...

Streptokoková infekce, vzestup CRP

Dobrý den, od jara 2020 mám streptokovou infekci v krku, vše jsem začal řešit...

Streptokokova infekcia

Dobrý deň, približne pred ¾ rokom, som začal chodiť s mojou terajšou priateľkou....

Streptokokové angíny

Dobrý den, moje 5letá dcera trpí stále se oplakujícíma streptokokovýma angínama....

Streptokokové infekce a autoimunitní onemocnění

Dobrý den, chci se zeptat na streptokoka a celkovou imunitu. Jedna se o 12 letou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Růžový výtok po menstruaci

Dobrý den, beru antikoncepci YAZ už asi půl roku. U této antikoncepce netrvá...

ORL

Dobrý den, na zákaldě rtg vyšetření zubů mi byla zjištěna susp. cystys a. highm....

Nadýmání


Kručení v břiše, plynatost

Dobrý den, občas se mi stává, že mi začne kručet v břiše, začnu mít větry a...

Bušení srdce, špatné dýchání a na to třas celého těla.

Dobrý den. Ráda bych se zeptala, včera v noci se mi stala taková věc, šla jsem...

Zápach marihuany

Dobrý den, dnes jsem šla do práce a na zastávce kouřil marihuanu nějaký pán...

Zvýšené GMT

Dobrý den mám GGT 3,19 Bilirubin 31,0 Chodím na gastroenterologii,tlak v pravém...

ORL

Dobrý den, déle než rok mám mírný suchý kašel a škrabání v krku. Žádné testy...

Kdy zase začít s užíváním antikoncepce?

Dobrý den, pane doktore, prosím Vás o radu. Užívám antikoncepci Regulon a minulý...

Cysta v třísle

Dobrý den, nedávno se mi objevila cysta na bikinách byla skoro velká jak golfovej...

ORL

Dobrý den, v prosinci jsem byla nemocná, teplota, kašel, bolest v krku, rýma....

Komorove extrasystoly

Este sa chcem spytat co vyvolava tie extrasystoly ked niekedy ich citim a niekedy...

ORL

Dobrý den, v listopadu na dovolené jsem prochladla a několik dní jsem cítila...

Pupínky na jazyku

Dobry vecer, obracim se na Vas s problemem, ktery jsem zpozorovala dnes pri...

Zahlenění a Prothazin

Dobry den, prosim o radu. Beru na alergii kapky levopront, nasobec a desloratadin....

Horkost v těle

Dobrý den,mám 24-letou neslyšící dceru,která si už asi 5 let stěžuje,že má neustálou...

Jak hluboko je panenská blána?


Klid po očkování

Dobrý den, chci se jen prosím zeptat. V pátek jsem byl na očkování proti klíšťové...

Orl

Dobrý den, chtěla bych se zepztat. Z ničeho nic mi během dneška začala dost...

Bolest hlavy

Dobrý den, v roce 2012-2013 jsem při vstávání z lůžka pocítila točivou závrat.Pokud...

Reklama