Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Stridor a laryngomalacie

Uši, nos, krk Petra 8.12.2015

Dobrý den, mám syna 5 týdnů. Ambulantní porod, odchod po 20 hodinách, dle pediatričky zdráv. 3. den po porodu odeslán ambulantní pediatričkou na JIP kvůli promodrávání (obličej, jazyk, rty, krátce horní končetiny), bradykardie a pokles saturace při pláči. Kardiologické vyšetření - drobná atypie aortálního oblouku bez koarktace. Když to shrnu, když se u lékařky dlouhým vyšetřením dlouho vztekal, tak promodrával (+ pokles tepu a saturace). Při hospitalizaci byla za příčinu označená laryngomalacie s vysvětlením, že je to něco, co se neléčí a časem se to zlepší.
Při prohlídce v 5 týdnech se lékařce nelíbil synův stridor, dle jejího názoru došlo ke zhoršení stridoru od návštěvy před 3 týdny. Lékařka nás posílá na opětovné ORL vyšetření. Syn netrpí rýmou ani nachlazením. Stridor se lepší obvykle ve vertikále, ale někdy i ve chvílích, kdy je syn naprosto v klidu (např. v poloze na břiše na mé hrudi).
Prosím o informaci, jestli se mohla přidat nějaká další příčina stridoru - jaká - případně, jakým způsobem ovlivnitelná.
Chápu, že nemůžete napsat (alespoň ne na přímo), že je další vyšetření ORL zbytečné. Z mého pohledu byla příčina stridoru nalezená v laryngomalacii, která se neléčí, stav není nebezpečný a spraví se sám, takže nevidím důvod vyšetření znovu podstupovat. První syn se narodil v zahraničí, vydával naprosto stejné zvuky jako 2. syn, takže předpokládám, že měl stejný problém - tamní pediatrička nevyžadovala žádné další vyšetření, nikdo nic neřešil a stav se upravil sám.

Prosím tedy o informaci, jestli Vás napadá, čím by mohl být stridor zhoršený (nějaké zhoršení možná je, podle mě může být růstovým zvětšením laryngu jako takového při zachování jeho měkkosti) a případně, jestli by se potenciální příčina musela nějak řešit nebo jestli by byla zdraví dítěte ohrožující (nemám pocit, že by se syn dusil...). Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Dětská nefrologie, Nefrologie, Nutriční poradenství

Vážená paní Petro, pokud se jedná o vrozenou laryngomalacii, která je způsobena opožděným vývojem chrupavek hrtanu, měla by se bez léčby během prvního roku života spontánně upravit. Jiných vrozených vývojových vad dýchacích cest je celá řada, s jejich určením by si měl poradit ORL lékař nebo pneumolog. S pozdravem, MH.

Související dotazy

Kašel, stridor, dušnost
Dobrý den. Můj otec trpí paranoidní schizofrenií....
Dotaz na 3.5 měs.dcerku
Dobrý den, chtěla bych se optat malá má menší zahlenění...
Cystická fibróza-diagnostika
Dobrý den, mám dvouměsíční miminko, a když ho líbám...
Očkování a Rectodelt
Dobrý den! 22.1.09 byla 3,5 letá dcerka očkována Varilrixem,...
Kašel miminka: bez příčiny?
Dobrý den, velmi pěkně prosím o radu: mám 4měsíčního...
Štítná žláza
Dobrý den paní doktorko, ráda bych znala také Váš názor....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Strhnutí mateřského znaménka

Dobrý den, včera jsem si při žiletkou úplně strhla menší vystouplé mateřské...

Strhnutí pihy

Dobrý den, dneska v noci jsem si ve spánku strhnul kousek vystouplé pihy..žádná...

Strhnutí znaménka

Dobrý den je mi 17 let a mám takový problém.Před týdnem jsem si strhla teda...

Strhnutí znaménka

Dobrý den je mi 17 let a mám takový problém.Před týdnem jsem si strhla teda...

Strhnutý nehet

Zdravím, před 14 dny jsem si kladivem odklepl nehet na palci, doktor mi ho strhnul...

Strhnutý nehet

Dobrý den, včera jsem si ve sprše strhla nehet u palce u nohy, visí tam jen...

Strhnutý výrustek v oblasti genitálu

Asi pred mesiacom sa mi na mieste, ktoré vidíte na fotke, teda uplne naspodnej...

Stribrny prstynek na prostrednicku

hezky vecer,prosim dlouho dobu nosim jen zlato a stribro,,jine nemohu,,ale ted...

Stridani horka a chladu v zadech

Dobry den, posledni dobou me trapi pocit chladu v zadech - v oblasti zeber....

Stridava bolest horni a dolni leve celisti

Dobry den,asi pred mesicem jsem byla na preventivni zubni prohlidce. Vse bylo...

Strie

jdou strie zmírnit čí zcela odstranit?

Strie

dobrý den, 1.) je možné, že strie se mi objevily rovnou bílé ? jelikož jich...

Strie

Dobrý den, je mi skoro 14 let a začala jsem mít potíže asi se striemi na prsou,...

Strie

Dobrý den, od puberty mě trápí strie na prsou, hýždích, stehnech a lýtkách....

Strie

dobrý den, mohu být díky tomu, že mám strie na celém zadku, zádech, u kolen,...

Strie

Dobrý den, je mi 21 let a nyní jsem začal všímat , že mám na bocíh a zadku strie,...

Strie

Dobrý den, je mi 15-náct let. V poslední době se mi více zvětšily prsa a dost...

Strie

Dobrý den, chci se zeptat jaká metoda je nejúčinnější k redukci strií? Kliniky...

Strie

Dobrý den, poprosím vás o prohlédnutí mnou zaslaných fotografií, bojím se, že...

Strie

Strie Mám na stehnech a bocích příliš výrazné strie,zajímalo by mě,jestli se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Extrasystoly

Dobry den chcem sa informovat ohladom preskakovania srdca moj problem trva cca...

Bolest v podbříšku


Zduření mízní uzliny v nadklíčkové oblasti

Dobrý den, při rutinním samovyšetření prsu jsem si kontrolovala i oblast klíční...

Rehabilitace

byla jsem poslána lékařem na rehabilitace pro dysfunkci LS na terénu sv. dysbalance....

Vedlejší účinky

Dobrý den, před dvěma měsíci mi byly praktickou lékařkou nasazeny prášky...

Pupínky na penisu

Včera večer jsem se sel koupat hned potom co jsem se podival tak sem uviděl...

Bolest na hrudníku a kašel

Dobry den, Pred par dnama me ve spanku prepadla bolest v hrudniku ve vyssi...

Adnexektomie

Přeji dobrý den. Bude mi v únoru 50 let a stojím před rozhodnutím, zad si nechat...

Hleny

Dobrý den, chtěl bych Vás tímto emailem poprosit o radu či názor: Narodil...

Velká komplikovaná cysta na ledvině

Dobrý den, píši ohledně manžela. Už jsem psala jednou, během týdne obešel nějaká...

Brnění a bolest v zádech

Dobrý den, je mi 23 let asi půl roku mě slabě brní v zádech mezi pravou lopatkou...

Bulka v třísle a únava

Hezký den, mám bolestivou bulku v třísle a bolí mě jakkoli zvednout nohu...chůze...

Otok nohy po tetování

Dobrý den. V pondělí jsem absolvoval tetováž na zadní stranu lýtka pravé nohy....

Chronická rýma a stafylokok v krku

Dobry den,chtela bych se zeptat. Nejakou dobu jsem mela zluty povlak na jazyku,neustala...

Bolest je zezadu kolene


Gangréna

Dobrý den, můj otec (72) má Aterosklerózu končetinových tepen s gangrénou...

Petechie

Dobrý den, mám takový problém a nevím jeslti to není jen nějaká hloupost. Posledni...

Petechie

Dobrý den, po volejbale se mi na rukou konr. na palmární straně předloktí udělaly...

Bílý pupen v puse

Pane doktore, v puse nahoře na patře se mi soustavně dělá bílý pupen - je tam...

Vynechávání tepu, přeskakování srdce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na mé problémy ohl vynechávání tepu, přeskakování...

Reklama