Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Sumamed 500mg vs. angína

Infekce Jenda 28.2.2013

Dobrý den,

V neděli ráno jsem se probudil s nepříjemnou tupou bolestí v krku na pravé straně, do večera teploty 38,5 a druhý den ihned návštěva doktora. Řekl jsem, že mám podezření na angínu (nepamatuji se, že bych někdy angínu měl, pravděpodobně jsem ještě tu pravou nezažil) a po přezkoumání krku mi sdělila, že mandle jsou zduřelé, ale nijak výrazně a celkově mám červený krk, prý něco mezi angínou a nosohltanem. Dostal jsem tedy Sumamed 500g jedno balení po 3 tabletách. V pondělí večer jsem na tom byl již tak, že jsem nemohl polknout vlastní sliny, v úterý dopoledne 37 teplota a krk na ústupu, odpoledne, večer a noc bez teplot, dnes (středa) celý den bez teplot, cítím se zcela zdravě, dobral jsem zároveň poslední "zázračnou" tabletku, ale uzliny na pravé straně nateklé a bolest pravé mandle ustupuje velmi velmi pomalu (navíc mám pocit, žeta bolest je výkyvová, chvíli lepší, chvili horší). Je to o mnoho lepší než to bylo, ale jako laik bych očekával, že po dobrání Sumamedu by mohlo být takřka po bolesti a otoku uzlin. V Pátek slavím 20 let a bylo by na místě, abych byl zdráv. Chci se tedy zeptat, jestli mám počítat s tím, že Sumamed ještě zamaká nebo to dnešní poslední dávkou vzdá a děj se vůle boží ? (Dodatečně informuji, že zároveň 4x denně inhaluji 4 dávky Bioparox od úterý, levá mandle víceméně bezbolestí, jen trochu nateklé uzliny, nedokázal jsem si odpustit cigarety - je to možný kámen úrazu ?)

Děkuji za Vaši brzkou odpověď
Jan P.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Ve vašem věku je možné, že proděláváte infekční mononukleózu, na kterou antibiotika nezab...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Sumamed 500mg
Dobrý den, chci se zeptat po jakou dobu se nesmí pít...
Antikoncepce Chloe a antibiotika Sumamed 500mg
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak moc ovlivňují...
Angina
dobry den, chcela by som sa poradit pred tyzdnom som...
Angina
Dobrý den,jsem v 6tt a včera mi byla diagnostkovana...
Angína
Dobrý den,dcera 9 let..od září opakovaně anginy 4x...
Angína
Dobrý den, chci se zeptat zda mi byla správně diagnostikována...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Suchý, dráždivý kašel a rýma

Dobrý den, na přelomu červenec, srpen jsem byl nachlazený. Měl jsem suchý,...

Suicidium

Dobrý den,mám kamarádku která se poslední dobou doma i ve škole potýká s problémy,mám...

Sul

(nezdravim,protoze vy taky ne.)kdyz je velky prijem soli vic jak 5g treba 10a...

Sul

zdravim,prosim vas kdyz muj prijem soli je vyssi nez 5g denne tak kdyz zvysim...

Sůl na penis

Dobrý den omylem jsem si na penis vysypal koupelovou sůl. Začalo to pálit, asi...

Sůl x futon

Dobrý den, ráda bych se informovala zda je zdraví prospěšné, že babičce které...

Sulfasalazin K-EN vs. Paralen

Dobrý den, paní doktorko, chtěla jsem Vás poprosit o radu: dlouhodobě užívám...

Sumamed

dobrý den, odjizidme na mesic do usa i s 9 letou dcerou. s detskou lekarkou...

Sumamed

Dobrý den, Dnes mi byla diagnostikována borelioza pravděpodobně v ranném stavu,...

Sumamed 500mg

Dobrý den, chci se zeptat po jakou dobu se nesmí pít alkohol od vysazení léku...

Sumamed a boreĺióza

Dobrý den, podle biochem. rozboru krve mám prý s vysokou pravděpodobností borelie...

Sumamed a HA

Dobrý den, mohou ovlivnit antibiotika Sumamed 500 mg (prý působí dalších 10...

Sumamed a kouření

Dobry den, mam na 3dny antb.Sumamed kvuli cepum na madlich..v krku me totiz...

Sumatriptan v těhotenství

Dobrý den, je možné užívat sumatriptan mylan v těhotenství? Jak je toto užití...

Sumatriptan v těhotenství...

Dobrý den, měla bych dotaz. Jsem v 6. týdnu těhotenství a trápí mě migrény (...

Sumenie v usiach-hlave

Pekny den prajem uz som raz pisal o tomto pronbleme ktory ma sprevadza uz 2...

Sumetrolim

Dobrý den, syn 1 rok užívá Sumtrolim (2,5 ml po 12 hodinách). V lékárně jsem...

Sumetrolim

Dobrý večer, dnes jsem byla se synem na kontrole. Právě dobírá Amoksiklav Forte...

Sumetrolim

Dobrý den. Můj devítiletý syn má zánět ledvin. Dostal lék Sumetrolim. Neměl...

Sumetrolim a hormonální antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli antibiotika Sumetrolim na zánět močových...