Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Sumamed a HA

Gynekologie Eva 27.6.2016

Dobrý den, mohou ovlivnit antibiotika Sumamed 500 mg (prý působí dalších 10 dnů po dobrání) spolehlivost hormonální antikoncepce Mirelle?

Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Martinů


Evo,
Sumamed je antibiotikum, které se velmi dobře kumuluje ve tkáních a jeho vylučování opravdu trvá delší čas, byť člověk už žádné tablety neužívá. Jeho schopnost snížit účinek antikoncepce Mirelle není znám, ale vyloučit úplně nejde. Proto bych vám po dobu užívání a ještě 7-10 dní po, doporučil používat i jinou formu antikoncepce (např. kondom)
S pozdravem

Související dotazy

Artizia a Sumamed 500
Dobrý den ,beru antikoncepci ARTIZIA a do dobrání...
Sumamed
dobrý den, odjizidme na mesic do usa i s 9 letou dcerou....
Léky sumamed
Dobrý den, mam přítele asi 2 a pul roku, vím že měl...
Sumamed 500mg
Dobrý den, chci se zeptat po jakou dobu se nesmí pít...
Antibiotika Sumamed a antikoncepce Yadine
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zdali antibiotika...
Sumamed a boreĺióza
Dobrý den, podle biochem. rozboru krve mám prý s vysokou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Sul

(nezdravim,protoze vy taky ne.)kdyz je velky prijem soli vic jak 5g treba 10a...

Sul

zdravim,prosim vas kdyz muj prijem soli je vyssi nez 5g denne tak kdyz zvysim...

Sůl na penis

Dobrý den omylem jsem si na penis vysypal koupelovou sůl. Začalo to pálit, asi...

Sůl x futon

Dobrý den, ráda bych se informovala zda je zdraví prospěšné, že babičce které...

Sulfasalazin K-EN vs. Paralen

Dobrý den, paní doktorko, chtěla jsem Vás poprosit o radu: dlouhodobě užívám...

Sumamed

dobrý den, odjizidme na mesic do usa i s 9 letou dcerou. s detskou lekarkou...

Sumamed

Dobrý den, Dnes mi byla diagnostikována borelioza pravděpodobně v ranném stavu,...

Sumamed 500mg

Dobrý den, chci se zeptat po jakou dobu se nesmí pít alkohol od vysazení léku...

Sumamed 500mg vs. angína

Dobrý den, V neděli ráno jsem se probudil s nepříjemnou tupou bolestí v...

Sumamed a boreĺióza

Dobrý den, podle biochem. rozboru krve mám prý s vysokou pravděpodobností borelie...

Sumamed a kouření

Dobry den, mam na 3dny antb.Sumamed kvuli cepum na madlich..v krku me totiz...

Sumatriptan v těhotenství...

Dobrý den, měla bych dotaz. Jsem v 6. týdnu těhotenství a trápí mě migrény (...

Sumenie v usiach-hlave

Pekny den prajem uz som raz pisal o tomto pronbleme ktory ma sprevadza uz 2...

Sumetrolim

Dobrý den, syn 1 rok užívá Sumtrolim (2,5 ml po 12 hodinách). V lékárně jsem...

Sumetrolim

Dobrý večer, dnes jsem byla se synem na kontrole. Právě dobírá Amoksiklav Forte...

Sumetrolim

Dobrý den. Můj devítiletý syn má zánět ledvin. Dostal lék Sumetrolim. Neměl...

Sumetrolim a příkrmy

Dobrý den, chtěl by Vás požádat o radu, jak postupovat při výživě syna, u něhož...

Sumetrolim a slunce

Dobrý den, dcera (33 měsíců) bere Sumetrolim 2x 6 ml 10 dní. Za jak dlouho po...

Sumetrolim a sluníčko

Dobrý den, moje 2-letá dcera měla zánět ledvin (4.-8.7. hospitalizace) a byl...

Summamed

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak je to se sportovní zátěží po antibiotikách...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest a otok prsu


Nízká hladina bílých krvinek

dobrý den,mé dceři je 7 let a skoro každý večer si stěžuje na bolest hlavy.Nyní...

Nízká saturace


Nález na horním patře

Dobrý den. Dnes jsem zjistil červené skvrny na horním patře, může jít o začínající...

Fucidin

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, pokud užívám krém Fucidin ( na plísňoví zánět...

Imunodeficience

Dobrý den, již od května 2014 se mi každý třetí týden vrací bolest v krku, svalů,...

Špinění při antikoncepci

Dobrý den, mám problém se špiněním při užívání antikoncepce. Nepomohla ani změna...

Bolest stehna

Dobrý den, již 4 dny mám přetrvávající bolest asi 10-15 cm nad kolenem na...

Tachykardie a tlak na hrudi

Dobrý večer, Potřebuju prosím radu, zhruba dva roky trpím na tachykardie,...

Globule Natrii tetraboratis globulus 0,70 - Ky, 10 kusů a sex


Interpretace laboratorního vyšetření.

dobrý deň Dal som si spraviť krvný obraz a mal som zvýšené niektoré veci...

Pitevní protokol

Dobrý den Mám dotaz . Dostal jsem kopii pitevního protokolu který je v latině....

Pískání v uších, zmatenost, výpadky paměti, bolesti kloubů a zvýšená teplota

Dobrý den, mám takový problém, už půlroku mě trápí zdravotní problémy a lékaři...

Bulka v žebrech

Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně boule ( uzliny? ) v žebrech. 26.6....

Nesoustředění

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na problém, se kterým jsem byl před týdnem...

Bolesti v kříži, brnění nohou

Dobrý den,mohl bych poprosit o konzultaci.Již pul roku mám nesnesitelné bolesti...

Přisátí klištěte a strach z encefalitidy

Dobrý den před 2 dny jsem si výletě našel klíště a vytrhnul si ho bez desinfekce...

Vertebrogenní algický syndrom, bolesti nohy v podkolenní

Dobrý den, obracím se na vás s problémem, který pravděpodobně započal letos...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Už 14 dní mě píchá/pobolívá levá část...

Antidepresiva

Dobry den pane doktore. Chci se zeptat a poradit. Jiz skoro 4 mesice beru antidepresivum...

Reklama
Zavřít