Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Sytě červená skvrna na kůži

Infekce Milada 17.1.2018

Dobrý den, na začátku prosince jsem objevila sytě červenou skvrnu na kůži velikosti cca 4x1 cm. Jelikož měla uprostřed něco jako vpich a přidaly se příznaky lehké virózy- zimnice, bolest svalů na pažích, nevolnost, později bolest kloubů na rukou a pískání v uchu, vydala jsem se k lékaři. Byl mi proveden test Elisa cca 2 týdny od objevení skvrny (neodpovídá typickému EM), přikládám foto již zmenšené skvrn. Skvrna mizela velmi pomalu, cca 3 týdny. Výsledek Elisy přikládám jako přílohu k dotazu. Jak jsem zjistila, dané výsledky mohou ukazovat na sekundární infekci VZV, kdy se tvoří protilátky IgA a signifikantně se zvyšují IgG protilátky. Ačkoliv závěr laboratoře zní VZV prodělaná v minulosti, získané informace mohou poukazovat na opak. Mohla skvrna na kůži odpovídat spíše herpes zostra?Taktéž se ukázal pozitivní flagelin, mám se jím znepokojovat? Podotýkám, že jsem v 37 týdnu těhotenství, bojím se infekce kvůli miminka. Proto se na vás obracím s žádostí o radu, zhodnocení výsledků a zároveň nevím, co případně podniknout dál? Čas už mne dost tlačí. Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, pokud jste v dětství prodělala neštovice, pak by nemělo hrozit nic závažného. Dle dostupné literatury pásový opar nepředstavuje pro plod riziko.
Ale Váš dotaz předám ke zhodnocení ještě i specialistovi. Vyčkejte i jeho odpovědi. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Černá


Dobrý den. Výsledky skutečně ukazují na infekci VZV prodělanou v minulosti. Většinou se jedná o neštovice prodělané v dětství (stejný virus). Potvrzuje to i vysoká avidita. Podle přiložené fotografie nelze potvrdit, ani vyloučit, zda se mohlo jednat o pásový opar, ale vzhledem k tomu, že nevidím žádné čerstvé puchýřky svědčící o probíhající aktivní infekci, nemusíte se znepokojovat. Vás ani dítě nic neohrožuje. Pozitivní flagelin při negativních ostatních markrech boreliové infekce považuji za zkříženou reakci, falešně pozitivní výsledek. Čili ani boreliová infekce Vás momentálně netrápí. Hezký den.

Související dotazy

Na kůži penisu se mi udělala červená skvrna
Dobrý den, na kůži penisu se mi udělala červená skvrna,...
Červená skvrna pod nehtem
Dobrý den, mohu se vám zeptat, co mám dělat s touhle...
Skvrna na kůži
Dobrý den, objevila se mi na noze tato skvrna. Chodil...
Skvrny na kůži
Dobrý den, začaly se mi dělat takové jako skvrny ale...
Skvrny na kůži
Dobý den, v současné době jsem v Bulharsku, kde mám...
Skvrna na kůži
Asi týden mám nějakou skvrnu, která neboli ani nesvědí....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Systémový lupus a zvířata

Dobrý den.Jsem nemocná systémovým lupusem od svých pěti let a teď je mi 13 let.Chtěla...

Systémový lupus erythematodes

Přeji dobrý den, rád bych se zeptal, týden jsem byl v nemocnici na kompletním...

Systémový lupus erythematodes

Dobrý den, u mého otce kožní lékařka diagnostikovala Systémový lupus erythematosus....

SYSTÉMOVÝ LUPUS-ANTIKONCEPCE

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,mám systémový lupus ale chtěla bych brát antikoncepci...

Systemový neurolupus

Jde systémový lupus léčit biologickou léčbou

Systolická hypertenze

Dobrý den, pane doktore. Při měření tlaku jsem zjistil že mám pravidelně systolický...

Systolická hypertenze

Dobrý den. Mám dotaz na přílohu kterou přikládám.Jde o moji maminku. Datum narození...

Systolicko-diastolická hypertenze

Dobrý den,na základě vysokého a zároveň kolísavého TK ( pacientka po transplantaci...

Systolický tlak

dobrý den je pravda že pokud intenzivně cvičíme nebo běháme nesmí systolický...

Sýta bronchovaskulárna kresba - pretrvávajúci kašel

Dobry den, chcela by som sa spytat na vysledok RTG vysetrenia, co to znamena:...

Š.žláza+doplněk stravy

Dobrý den, mohu Vás moc požádat o radu? Momentálně se snažím snížit svojí...

Šahá si na ucho při smrkání

Dobrý den. Můj 3 letý syn měl v listopadu 2010 zánět středního ucha, v obou...

Šalvěj

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat zda pastilky proti bolesti v krku obsahující...

Šalvějový čaj

Dobrý den, ráda bych se zeptala jaké negativní účinky může mít šalvějový čaj...

Šampón

Dobrý den, pane doktore, co byste mi poradil na mytí vlasů? Nechci používat...

Šampon na dermatitidu ve vlasech

Dobry den, chtel jsem se zeptat jaky bych mel pouzivat sampon kdyz mam ty cervene...

Šampon pro psy

Dobrý den, mám možná trochu divný dotaz, ale odpověď mne velice zajímá. Jednou...

Šampon v oku

Dobrý den Jaké následky mohu mít když mi čas od času do oka nateče trochu šamponu...

Šance na otěhotnění

Dobrý den. Před 4 měsíci jsem po 10 letech vysadila hormonální antikoncepci(HA)(Diane...

Šance na otěhotnění

Dobry den- chci se zeptat jsem tři mesice po lalaroskopii a Hysteroskopi a měla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Otoky pod očima

Otekle a zarudle pod očima Svedeni,štípání kuze a otok pod očima se každý den...

Nakažlivost střevní infekce stolicí


Porucha erekce příčiny


Bolesti po plastice zkrizeneho vazu

Dobrý den, je mi 21 let ( jsem dnes jiz bývalá volejbalistka - treninky 7x tydne)...

Porucha trávení

Dobry den, chtela jsem se zeptat, od cervence 2016 me zacal pobolivat zaludek....

Tekutá nažloutlá stolice

Dobry den, mam docela choulostivy problem. Uz delsi dobu mam tekutou, zlutou...

Vyšetření penisu a varlat

Potřeboval bych se zeptat co znamená na té fotografii. Scrotum, penis turgescentní,...

Vyrážka na hrudi

Dobry den udelali se me takove skvrny na hrudi prosim o radu o co se jedna.Dekuji

Hrozící potrat v 17.týdnu těhotenství

Vážená paní doktorko, v minulém týdnu jsem po několikahodinových bolestech v...

Špinění před menstruací

Dobry den, chtela bych se zeptat, jiz pul roku me trapi spineni pred menstruaci,...

S akou pravdepodobnosťou to môže byt HIV?

Dobrý deň asi pred mesiacom som mal nechránený pohlavný styk po pár dňoch to...

Vyjmutí nitroděložního tělíska

Dobry den, rada bych se zeptala jak probyha vyjmutí nitroděložního tělíska.Telisko...

Očkování proti vzteklině

Dobrý den. Měl bych dotaz zda postexpoziční očkování proti vzteklině vakcínou...

Modřina, naržený lýtkového svalu

Dobrý den, před cca 14 dny jsem si natrhl lýtkový sval. Asi týden jsem mazal...

Po kolikatr dávce HEXACIMA je dítě chráněno?

Dobrý den, chci se zeptat po kolikatr dávce HEXACIMA je dítě chráněno? Zjistila...

Bulka na stydkém pysku

Dobrý den. Letos v červnu jsem si po sexu všimla, že mám na straně levého velkého...

Těhotenství a menstruace


"Lupání" křupání za krkem, krční páteř


Ultrazvuk štítné žlázy

Dobrý den, dnes byla na sonu štitné žlázy,moje obvodní lékařka je v lázních,...

Určení přesného týdne těhotenství

dobrý den, krev na screening mi brali v 9tt a utz byl v 11tt, NT vyšlo 1,7mm...

Reklama
Zavřít