Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Tachykardie, extrasystoly a bolest zad

Lenka . 29.2.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, prosím Vás o názor, případně o radu. Manžel (32let, 110kg, 187cm, sedavé zaměstnání) má již 3. rokem problémy, které trvají doposud. Vše začalo rozmazaným viděním, chvěním, tep 115, tlak 150 a výš, bušení srdce. EKG, UTZ srdce, odběry, holter neprokázaly žádnou srdeční vadu. Po několika měsících byl odvezen na pohotovost, kde byla prokázána tachykardie nikoli arytmie, po 2 hodinách se vše vrátilo do pořádku bez podání medikace. Absolvoval vyšetření na Endokrinologii, neurologii, vše v pořádku. Zpočátku se zdálo, že mu pomáhá návštěva lékařky s odborným ošetřením -myoskeletální medicína, tohle ale přestalo zabírat a i ona sama potvrdila, že křeč v trapézové oblasti ustoupila. Bolest trapézi přetrvává, rehabilitace ani rekreační plavání nepomáhá. Při vyhrocení jeho stavu, kdy mu náš tlakoměr naměří tlak 165/90, zabere až 2. Egilog. Nyní zkouší pravidelně navštěvovat fitness centrum s cílem zhubnout pár kilo a záda posílit. Prosím, že možné, že se jedná o nějaký skřípnutý nerv apod? Při náhodném pohybu cítí "přeskočení" srdce několikrát denně. Byl týden, kdy tohle vůbec nepocítil, ale to spíše výjimka. Zaznamenaly jsme, že k vyhrocení stavu někdy došlo po psychickém vytížení. Netušíme, zde-li může jednat o nějakou jinou "skrytou" nemoc apod. Zdejší lékaři mu už prakticky nedokáží pomoct. Předem děkuji.

Odpovídá:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, určitě bude dobré zhubnout pár kilo a pravidelná pohybová aktivita. Potíže mohou být od páteře nebo zatuhlých svalů, tyto potíže někdy zhoršuje únava, stres i vyčerpání. Bušení srdce a svalová napětí může být způsobeno dlouhodobě zvýšeným svalovým napětím, které se zhorší při rozčílení atd. Bude dobré více relaxovat a být v klidu.

Související dotazy

Extrasystoly
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly...
Extrasystoly
Extrasystoly. Dobrý večer. Po letech se mi vrátily...
Extrasystoly
Dobry den, mam dotaz na extrasystoly. Mam obdobi, kdy...
Extrasystoly
Dobry den chcem sa informovat ohladom preskakovania...
Tachykardie
Dobrý den. Už delší dobu mi opět začali problémy se...
Tachykardie
Dobrý den, stalo se mi, že jsem v klidu ležel v posteli...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tachykardie po kofeinu a cigaretách

od tři let jsem mněla vrozenou srdeční vadu kardiovaskulární tachykrdii ve třinacti...

Tachykardie po Prestariu

Dobrý den . Před týdnem jsem měla tlak krve 166/86 , měřeno lékařkou . Dala...

Tachykardie u dítěte

Dobrý den,dcera ma čtyři roky a máme takový problém.Dnes jsme šly na procházku...

Tachykardie u plodu

Dobrý den, jsem 38 tt a malinkýmu naměřili tachykardii. Hodnoty ve spánku má...

Tachykardie u plodu

Vážený pane doktore.Chtěla bych se zeptat na Váš názor.Jsem 38+4 a během posledních...

Tachykardie ze stresu

Dobrý den je mi 14 let a mám problém s jednou věcí chci hrát fotbal ale hodně...

Tachykardie-ESOPREX

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda lék na léčbu deprese může způsobovat tachykardii.Kardiolog...

Tachykardie-rizika

Dobrý den, je mi 20 let a již dva roky trpím panickou poruchou. Tuto nemoc doprovází...

Tachykardie, betablokátor, gravidita

Dobry den. Chtela bych se zeptat je mi 27 let a byla mi zjistena hypertenze...

Tachykardie, bušení srdce

Mám 15 rokov, váha 55, výška 168. Nefajčim, športujem pasívne. Problém spočíva...

Tachykardie, respirační arytmie

Dobrý den. Občas mívám náhlé a nepravidelné bušení srdce, bolest za hrudní kostí,...

Tachykardie, stavy úzkosti

Dobrý den, je mi 15let a moje potíže mam už 3-4 měsíce, chtěl bych se zeptat,...

Tachykaridie v těhotenství

Dobrý den pane doktore, jsem ve 28.týdnu těhotenství. Již před těhotenstvím...

Tak 4x do roka se mi zvětší krční uzliny

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, tak 4x do roka se mi zvětší krční uzliny,...

Tak tady došlo nejspíše k omylu

MUDr. Zuzana Vejběrová není lékařka které patřila má reakce proto mám jen jedinou...

Také na toaletním papíře se objevuje jednou za čas jasně červená krev


Takoyashuova artritida

Dobrý den, sháním informaci o vzácné nemoci postihující ženy. U nás jsem ji...

Takze?

Takze je to normalni ze toto kluci zkouší v mládí mezi sebou?

Talaky v konečníku a bolesti v pravém boku

Dobrý den,mám takový problém.asi před 3 týdny mě zatlačilo a píchlo v místě...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Křeče v žaludku při požití jídla nebo pití


Mám 14 let a mám problém s přetažením předkožky při erekci


Sportovní aktivita po prodělaném infarktu


Tuhnutí lýtek


Svědění těla


Antikoncepce a antibiotika


Změna léků


Opakovaná zlomenina zánártní kosti


Bulging disku

dobry den chcel bz som sa opytat na postup ako dalej ci je nutna operacia.MR...

Tezka diskopatie

prosim vas,lekar mi diagnostikoval tezkou diskopatii-mohl by jste mi prosim...

Warfarin a aloe vera


Potíže s trávením


Nákaza dětí psí škrkavkou


Menzes po kyretáži, negativní těhotenský test, "NĚCO" na UTZ


Bolesti v tříslech a kříži


MUDr. Jaroslav Sedláček

Urologická a chirurgická ambulance

Jazyk - křeče


MUDr. Tomáš Mikula

Odborný lékař diabetologie

Může být reálně test opravdu již pozitivní?


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×