Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Těhotenství a thyreotoxikosa G. Basedowova, kdy otěhotnět, abych nebyla ohrožena já, ani plod

Endokrinologie Jana . 29.1.2013 redakce uLékaře

Dobrý den, chci se zeptat jaké by měly být hormonální hladiny v době, když bych chtěla otěhotnět - bez budoucích komplikací (postižení miminka, potrat..) Našla jsem, že normální hodnoty jsou: fT3 3,4-6,3; fT4 9,8 - 23,1; tsh 0,37-5,0. Beru 10mg thyrozol. Od 6.8.2012 mám denní dávku 1/2-0-0. Předtím 1/2-0-1/2. dříve jsem užívala více. Léčím se se Š.Ž. od 9/2011. Nyní mám TSH 1,26; FT4-13,4; FT 3-3,89. Mohu se pokusit otěhotnět, nebo je to riziko? Moc děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, GB toxikosa je poměrně záludné onemocnění. Ideální postup je před plánovaným těhotenstvím se štítné žlázy postižené touto nemocí zbavit operačně. Pořád je tady totiž riziko, že i v případě normálních hormonálních hladin v době početí se objeví recidiva toxikosy v průběhu těhotenství - což může ohrozit jak Vás, tak i plod. Pokud se o operaci u Vás neuvažuje, ideální je plánovaně otěhotnět v době úplné remise, tj když nepotřebujete žádné léky. Jak Thyrozol, tak Propycil mají v těhotenství svá rizika - opět pro obě strany. Obecně se navíc doporučuje, že konzervativní léčba GB toxikosy nemá trvat víc než 36 měsíců. Pokud je i po této době potřeba podávání tyreostatik k udržení normálních hormonálních hladin, je indikované definitivní řešení stavu, tj odstranění žlázy operací, nebo podání radiojodu (po podání radiojodu ale žena nesmí ideálně 6-9 měsíců otěhotnět). Mějte se hezky.

Související dotazy

Lipom plodu
Dobrý den, ve 30 týdnu těhotenství nám bylo sděleno,...
Stáří plodu
Dobrý den.Da se usoudit z ultrazvuku fetalni vek plodu-zarodku...
Thyreotoxikosa, Grawes Basedowova choroba
Nejdříve chci poděkovat za vaši předchozí odpověď....
Thyreotoxikosa, Grawes Basedowova choroba
Dobry den pani doktorko,od zari minuleho roku se lecim...
Prosáknutí plodu
Dobrý den, dokázali byste mi poradit, co znamena prosaknuti...
Nemožnost otěhotnět
Dobrý den jsem po revizi na které jsem byla před 4mesici...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Těhotenství a strava

Dobrý den, jsem v prvním trimestru těhotenství (9 týden). Bohužel trpím velkými...

Těhotenství a strava

Dobrý den, dnes jsem se zhrozila možnosti poškození plodu v případně nadměrné...

Těhotenství a střevní chřipka

Dobrý den, jsem ve 4. týdnu těhotenství a nakazila jsem střevní chřipkou. Projevy:...

Těhotenství a střevní chřipka

Vážený pane doktore, manžel onemocněl střevními problémy - první den se necítil...

Těhotenství a syfilis

Dobrý den, tři roky zpátky jsem se léčila penicilinem na syfilis, před rokem...

Těhotenství a šestá dětská nemoc

Dobrý den paní doktorko, prosím o radu. Moje dcera právě prodělává tzv. šestou...

Těhotenství a špatné hodnoty hormonů ŠŽ

Hezký den, paní doktorko, prosím o radu, jsem nešťastná z výsledků vyšetření....

Těhotenství a ŠŽ

Mám velmi vysoké hodnoty TSH 80,09 a jsem v 7 týdnu těhotenství. Můj endokrinolog...

Těhotenství a těhotenské testy

Dobrý den chtěla bych se zeptat od září již neberu HA a s manželem se snažíme...

Těhotenství a termální koupele

Pane doktore, mám na Vás dotaz ohledně těhotenství a návštěvy termálních lázní....

Těhotenství a toxoplazmoza

Dobrý den, jsem v 17 tt a poslední dobou mám strach z toxoplazmozy, proto...

Těhotenství a toxoplazmoza

Dobrý den, pane doktore, před třemi týdny jsme si s přítelem pořídili kotě,...

Tehotenstvi a traveni

Dobry den jsem tehotna 34+0 doktor mi predepsal zelezo a mam problem s travenim...

Těhotenství a TSH

Dobrý den paní doktorko, ráda bych znala Váš názor na můj problém. Od podzimu...

Těhotenství a TSH

Dobrý den, je mi 30 let, před cca 10 lety jsem užívala na štítnou žlázu Letrox,...

Těhotenství a únik tekutiny

Dobry den sem ve 23ttydnu kdyz jsem rano stala sli zemnr kapicks vody trosku...

Těhotenství a užívané léky

Dobrý den, zvažuji případné těhotenství, ale mám strach z léků, které užívám....

Těhotenství a užívání globulí Polygynax

Dobry den. Chtela bych se zeptat na zavadeci tablety Polygynax. Jsem v 11 tt...

Těhotenství a užívání kyseliny listové

Dobrý den, už 4 den jsem nedostala menstruaci tak jsem si dělala těhotenský...

Těhotenství a užívání nolpazy

Dobrý den pane doktore. Jsem v 8 týdnu těhotensví a na neskutečné nevolnosti...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Velikost penisu

zdravím, mám o proti svým vrstevníkům o hodně větší penis.Při erekci 17,5 cm...

Bolesti břicha, slinivky, malabsorpce

Dobrý den, pozná se z ultrazvuku a CT chronický zánět slinivky? Vše vyšetření...

MUDr. Jiří Hlaváček

Ordinace lékaře specialisty - kardiologie

10 denní obtíže

Dobrý den, mám takový problém. Již 10 dní každé ráno mám 2x až 3x průjem. Během...

Co prozradí jaterní testy?

Prokázat hepatitidu je možné několika způsoby. Jedním z možných signálů, že...

Hnisající ložiska

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat - už si poslední dobou nevím rady. Asi před...

Proč nemužu otěhotnět

Je mi 30 let a s otehotnenim sem nikdy zadny problem nemela ,mam dve zdrave...

Stav po operaci kostrční píštěle

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem podstoupila operaci kostrční píštěle (byla...

Bílý hrudkovitý výtok

Dobrý den, asi před měsícem jsem vysadila antikoncepci, která mi nevyhovovala...

MUDr. Milena Cabalková

Ordinace praktického lékře pro dospělé

MUDr. Danuše Hlásenská

PL pro děti a dorost, homeopatie

Krevní skupina

Dobrý den,chci se zeptat zda je možné,aby mělo dítě jinou krevní skupinu než...

Uzliny v třísle

Dobrý den, zhruba před týdnem jsem měla zvýšenou aktivitu při níž jsem si natáhla...

Gynekomastie z prohormonu

Dobry den, uzival jsem 7 tydnu adrenosterone (prohormon) v davce 800mg (nemel...

Pseudocysta

Dobrý den, bohužel na svůj dotaz nedokáži najít adekvátní odpověď v literatuře,...

MUDr. Marie Švrčková

Odborná kožní lékařka

Kouty,řidnutí vlasů

Dobrý den paní doktorko chtěl bych se zeptat zda existuje nějáká obrana proti...

Vysvetlenie diagnózy

Dobrý deň, chcem sa opýtať čo znamená lekársky záver : - polyartralgie a polyt....

Bolest v pravém podbřišku a varleti

Dobrý den, dneska při brigádě mě najednou zabolelo v pravém podbřišku a od té...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×