Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Tendosinovitida

Chirurgie Bohumil 6.5.2018

Dobrý den, potřeboval bych radu pro případnou léčbu nebo i vyšetření - nikdo neví co mi pořádně je . V práci jsem byl naposledy 26.4.2018 dubna. Dělám montáže strojů a celý den jsem na nohou a někdy doslova skáču na stroj nebo ze stroje. Ten poslední den v práci jsem si možná trochu natáhl šlachu při seskoku ze stroje, ale dalších pět dnů jsem byl bez obtíží, takže to s tím asi nijak nesouvisí , ale doktorovi jsem to pro jistotu řekl.
Uterý 1,5.2018
Vše začalo v uterý - den volna bez jakékoliv fyzické zátěže - mě začala bolet levá noha při chůzi v oblasti paty . Bolest podobná křeči. Noha začala bolet i v klidovém stavu a natekla kolem paty, značná citlivost, celou noc jsem se budil.
Středa2,5,2018
Obvodní lékař mi udělal vyšetření moči, krve , rengen, sono . Vše negativní. Mám chronický zánět ledvin. Jsem pravidelně kontrolován jednou do roka. Vše bylo cca před 14dni ok. I ted mi doktorka potvrdila že vše v pořádku. Kyselinu močovou při poslední kontrole u ledvináře jsem měl 514, užival jsem Milurit 100 tak mi doporučil užívat 200. Aktualně mi moje praktická lekařka řekla, abych milurit vysadil, nyní mám 363,8 umol/l. Jediný razantní rozdíl mám v bílkovině, dne 16,4,2018 byla u ledvináře B-1 nyní dne 4.5.2018 B-3. Standartně mívám 0 nebo 1 bílkoviny v moči. A na rentgenu zjištěna příčně plochá noha.

Čtvrtek, 3,5,2018
Noha odpoledne úplně v pořádku ,večer vše ok , chůze po bytě bez problému už jsem myslel že půjdu i do práce.
Pátek 4,5,2018
v raních hodinách probuzení bolestí cca ve 4 hodiny. Naběhlé žíly , pořídil jsem i foto-případně dám do přílohy . Bolest se přestěhovala do středu chodidla před prsty někam dovnitř nohy (jakoby pod nárt). Vzal jsem si prášky proti bolesti a šel k doktorce, opět rozbor krve a moči vše negativní a rentgen celé nohy také negativní.
Příchod od doktora noha nateklá bolestivá i v klidovém stavu . Cca 13 převoz do nemocnice, kde mi neudělali žádné vyšetření jen udělali EKG a řekli, že mám pokračovat v léčbě, ale čeho a jak ? Dostal jsem injekce proti bolesti. Noha odpuchla, ale stále není možné došlápnout na celé chodidlo , bolest prochází středem chodidla. Při chůzi v obuvi, kterou mám staženou kolem nohy, se mi chodí s bolestí nártu, ovšem při chůzi bez obuvi musím nohu vyklonit na levý bok (chodím po patě a levém boku nohy). Bolest vychází se středu nohy při zatížení . Na omak je bez bolestí. Od začátku obtíží jsem nepozoroval zarudnutí kůže nohy.
Neděle dne 6.5.2018 21,20hod

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den pane Bohumile, díky za dotaz. Myslím, že se jedná o zánět šlachy, která probíhá...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Již existujíicí odpověd ˇmohu doplnit v tom, že je třeba provést vyšetření diagnostický...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Temor prave ruky

mel jsem uraz v zamestnani s pateri,nic nenasli bylo mi receno ze pater je v...

Temporální arteritida

Dobrý den, začalo se mi stávat, že mi na pravé straně u spánku při námaze nebo...

Temporální arteritida


Temporomandibulární kloub

Dobrý den, syna bolí čelistní kloub na pravé straně v ústech. Přeskakuje mu,...

TEN kolene

Dobrý den, mám artrozu kolene III. stupně, jsem zařazena mezi čekatele na TEN....

Tenaxum

Dobrý den pane doktore, je mi 38 let a asi 3 měsíce mi byl opakovaně naměřen...

Tenčí proud moči

Dobrý den, v lednu jsem prodělala zánět močových cest, výsledky pořád nebyly...

Tenčí stolice

Dobrý den, již cca 14 dní mám tenčí stolici, než jsem mívala obvykle. Stolice...

Tenčí stolice

Dobrý den, chci se prosím jen zeptat na dost choulostivý problém. Již delší...

Tenčí stolice než dříve

Dobry den, je mi 39 let a mam sedave zamestani. Asi před mesicem jsem brala...

Tendosynovitida

Dobrý den, před 3 týdny jsem navštívila ortopedické oddělení, kvůli pálení a...

Tenesmy


Tenis vhodny pro kyčle

Hezký den, ráda bych se optala ,zda mohu hrát tenis, mám nedorostlou kyčelní...

Tenis, zánět šlach, zápěstí

Dobry den, mam takovy dotaz.Vzhledem k tomu, ze hraju profesionálně tenis, celkem...

Tenis. loket

Dobrý den rad bych se zeptal zda se dá tenisový loket nahlásit jako následek...

Tenisove a osteparsky loket

dobry den jsem po operaci obou tenisovych loktu a ted me ceka opet operace osteparskeho...

Tenisove a osteparsky loket

Dobry den jsem po dvou operacich na obou rukach tenisove lokty a pred dvema...

Tenisový loke

Dobrý den,už rok a půl se léčím na tenisový loket,měla už jsem 4obstřiky a nic...

Tenisový loket

Moje dcera /44 let/ trpí delší dobu upornými bolestmi lokte,tzn.tenisový loket.Prošla...

Tenisový loket

Dobrý den, již skoro rok mě trápí levý loket. Prošla jsem si několika vyšetření,...