Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Tetování

Jiný problém Romana 18.3.2018

Dobrý den, mám dědičnou nemoc Leidenskou mutaci a chtěla bych tetování (za ucho). +mám akné a asi 2roky něco jako ekzém na předloktí. Je vhodné si ho dát? Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, tetování není možno provést pokud máte kožní onemocnění v místě zamýšleného tetování (což u Vás není), akné by vadit nemělo (pokud se nevyskytuje v místě zamýšleného tetování). Leidenská mutace by tetování také vadit neměla, vadí snížená srážlivost krve (u Leidenské mutace je naopak tendence ke zvýšenému srážení krve, ale záleží jak závažná je porucha). Pokud byste užívala léky na ředění krve (jako Warfarin, Anopyrin apod.), pak tetování není možné provést.
Dopředu o těchto nemocech informujte osobu, která bude tetování provádět. Je možné, že každá provozovna má svá pravidla, uvidíte.
S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, slečno Romano, pokud pro Vaši Leidenskou mutaci užíváte nějaké léky, které ředí krev, pak jistě tetování možné není. Jestliže nemáte zánět či ekzém v místě, kde si chcete nechat tetování udělat, pak by to nemělo vadit rovněž, nicméně Vás musím upozornit, že pokud máte sklon k tvorbě exémů, je u Vás zvýšené riziko nežádoucí kožní reakce na tetování a také vzplanutí exému tam, kde jej máte. Máte zřejmě také vyšší pohotovost ke vzniku jiného typu alergické reakce na tetování. Oběcně jsou tyto příhody vzácné a to i u lidí s exémy, ale je třeba, abyste byla informovaná.
Existuje způsob, jak to u tatéra vyzkoušet, vpíchne se malé množství barev a sleduje se reakce, zeptejte se. Pokud tuto možnost Vámi zvolený tatér nenabízí, doporučuji najít si jiný salon. Také Vám před tímto krokem doporučuji, abyste se poradila na kožním (nepotřebujete žádanku), kde Vám určí, o jakou vyrážku se na předloktí jedná a zda je u Vás nějaké riziko spojené s tetováním. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Tetování před operací
Dobrý den, v sobotu 4.2. jsem objednaná na tetování...
Tetování a Clexane
Dobry den, chtel jsem se zeptat kdyz si picham injekce...
Otok po tetování
dobrý den měl bych otázku, dnes jsem byl na tetování...
Vyrážka po tetování
Dobrý den, 2 dny po vybravení tetování (dříve jen obrys...
Tetování a infekce
Dobry den, mam stredne vyznamnou mitralni regurgitaci...
Tetování při léčbě Godasalem
Dobry den ....nedavno mi nasli v noze trombozu ...mam...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tetování

Dobrý den chtela bych se zeptat . Zda se mohu nechat tetovat .A jestli to pro...

Tetování

Dobrý den, mám 14 po tetování. Ze začátku bylo vše v pohodě, ale kolem 10. dne...

Tetování

Dobrý den,chtěla bych se zeptat chceme pro sestru udělat překvapeni s tetováním,...

Tetovani

Dobry den je to asi hloupy dotaz ale jdu ve stredu na tetovani a dnes jsem zacala...

Tetování

Dobrý den, chci si pořídit tetování ale v minulosti jsem měl trombocytopenii,...

Tetování

Dobrý den. Chtěla bych si nechat vytetovat na zadní stranu krku krásnou kytku....

Tetovani

Dobry den uz jsem se ptala jak je to jsem objednana na tetovani v dobe brani...

Tetování

Dobrý den, ráda bych se optala, jak moc vadí při vyšetření MRI tetování na zápěstí...

Tetování

Dobrý den, obracím se na Vás možná s trošku netradičním dotazem. Před deseti...

Tetování

Dobry den, mám v plánu podstoupit tetovani, které bude zabírat plochu od ramene...

Tetování

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptatat zda je vhodné si nechat odstranit tetování,...

Tetování

Dobrý den, loni v lednu jsem byla na tetování, zahojilo se v pořádku, žádné...

Tetování

Dobrý den,pracuji jako kadeřnice asi 10 let,před rokem jsem si nechala udělat...

Tetování

Dobrý den, od roku 2011 trpím strachem z nemoci ALS. V tomto roce se mi začaly...

Tetování

Dobrý den, rád bych se zeptal zda je možné dostat rakovinu z nebareného tetování?...

Tetování

Chtěl bych si nechat udělat tetování, ale cca za měsíc mám jít na plastiku kotníku,...

Tetování

Dobrý den, nechala jsem si v (21) letech udělat malé tetování - delfín, malý...

Tetování

Dobrý den, chci se zeptat, jestli si můžu nechat udělat tetování, když mám heterozigotní...

Tetování a jiný zákrok

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Dne 21.1. jsem objednaná na malé...

Tetování a léky

Dobry den, Jdu ve stredu na tetovani a cetl jsem ze pred tetovanim se musi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Uzlina v třísle

Dobrý den, Už rok a půl mám v levém třísle útvar podobný nepravidelného...

Krvácení před termínem menstruace při snaze o otěhotnění

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jsem nervozní a nevím co mám dělat. Menstruaci...

Entizol a pití alkoholu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám s přítelem předepsaný Entizol 500 mg,...

Volna tekutina

Dobry den v pondeli jsem byla na gynekologii a mam pry zanet dělohy doktorka...

Bolesť temena hlavy na dotyk

Dobrý den.   už necelé dva dny mě trápí bolest hlavy v oblasti temene. Ale...

Ganglion v oblasti nártu

Dobrý den, Asi je to tyden,co jsem našla bulku na nartu. V místě, kdy by mě...

Přeskakování v kyčli

Dobrý den, pane doktore. Po úraze kolene, následném znehybnění a operaci, která...

Lze zjistit streptokok v moči?

Dobrý den, lze zjistit streptokok z moči? Prodělala jsem angínu, ale bolesti...

Hnědý výtok


Návrat ze zahraničí a karanténa

Dobrý den, po sobotním návratu ze zahraničí (nikoliv "rizikové" země - Panama,...

Krvácení z pochvy při stolici a pohlavním styku


Pití železité vody

Dobrý den paní doktorko, před 9 lety jsem pracoval na pracovišti, kde jsme...

Bolest v uších, motání hlavy, závratě - trvající téměř 3 měsíce

Dobrý den, před Vánocemi mě občas začalo bolet v levém uchu. Byla to krátká...

Bolest a bulky na zadečku po aplikaci Dolmina a Muscoril

Dobrý den, před 3mi měsíci jsem měla zablokovanou krční páteř. Neurolog mi píchnul...

Chvění obrazu oka

V březnu tohoto roku jsem si všiml, že při mrknutí se mi začala chvět část obrazu...

Vysvětlení popisu nálezu z CT vyšetření

Vážený pane doktore, chtěl bych vás požádat o vysvětlení popisu nálezu z CT:...

Atarax


Vykašlávání krve

Po prodělaném opakovanem Covidu 19, před cca půl rokem,( již podruhé ). mám...

Krev na toaletním papíře

Dobrý den, dneska při vyprazdňování jsem si všimla na toaletním papíře větší...

Pocit nateklého jazyka

Dobrý večer. Chtěla bych požádat o radu. Druhý den mám pocit, něčeho na jazyku,...

Reklama