Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

THž

Gynekologie Katka . 27.6.2009

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dceři se narodilo dítě a po porodu si ji nechali v nemocnici, protože ji otekla noha. Lékaři řekli, že se jí žíla ucpala trombem, dali jí léky a bandáž. A mě zajímá: dočetla jsem se, že bandáž komprimuje povrchové žíly a zrychlý průtok v žilách hlubokých, tím se dělá prevence vzniku dalších trombů?? nemůže dojít k uvolnění již vzniklého trombu do plic, když je to thž?neměla by být spíše bez bandáže a vklidu, aby k uvolnění nedošlo? děkuji za zodpovězení Katerina

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Paní Katko, dobrý den! Velmi si vážím Vašeho zájmu o pochopení skutečného průběhu nemoci. Dcera dostává léky, které tromby aktivně rozpouští a vmetení utrhnutého trombu do plic (tzv. plicní embolie) ji tudíž nehrozí. Naopak bandáž a klid na lůžku jsou opatření, která prokazatelně vedou k minimalisaci komplikací žilní trombosy.

Související dotazy

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Thyreopatie, UZ

Dobrý den chtěla bych se zeptat jaká velikost štítné žlázy je v normě.Mam z...

Thyreotoxikosa, Grawes Basedowova choroba

Nejdříve chci poděkovat za vaši předchozí odpověď. Píšete, že "Těhotenství se...

Thyreotoxikosa, Grawes Basedowova choroba

Dobry den pani doktorko,od zari minuleho roku se lecim s Thyreotoxikosou a GB...

Thyreotoxikóza

Dotaz na Endokrinologa: Dobrý den, Léčím s thyretoxikosou delší dobu, začal...

Thyreotoxikoza a kojení

Dobrý den. Mám 8 měsíčního syna, kterého kojím v noci3- 4krát a 3krát přes...

Thyreotoxikoza a těhotenství

DOBRÝ DEN. LÉČÍM SE NA THYREOTOXIKOZU A UŽÍVÁM CARBIMAZOL PUL TABLETY DENNĚ....

Thyrozol

Dobrý den chtěla jsem ze zeptat byla mě diagnostikovana autoimunni thyreoiditis-thyretoxikosa...

Thyrozol 10mg

Dobrý den paní doktorko. Chtěla bych se Vás zeptat na názor. Cca 1,5 se léčím...

Thyrozol a kojení

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda můžu kojit při užívání léku thyrozol...

Thyrozol a protilatky proti ŠŽ


Tchýně

Jsem s přítelem už 7 měsíců, asi 3 měsíce jsme u jeho rodičů. Jeho matka mě...

Tchýně si přivlastňuje dceru

Dobrý den, jsem novopečená maminka a mám už 3mesicni miminko. Předem Vám chci...

TI

Dobry den,mame 9 mesacnu dcerku a ma trikuspidalnu insuficienciu I.stupna a...

TIA

Jak se pozna TIA.

TIA - diagnostika a vyšetření

Dobrý den, pane doktore/paní doktorko, můj dotaz bude poněkud obsáhlejší,...

TIA?

Dobrý den, Dvakrát se mi podařilo omdlít, ale mám kolem toho trochu nejasno…...

Tiapridal a užívání Vironal

Dobrý večer, můj syn užívá Tiapridal100mg čtvrt tbl. dvakrát denně.Ráda bych...

Tibetská houba

Dobrý den,chtěla bych se Vás zeptat na tibetskou houbu,která se dává do mléka,z...

Tibetská houba a těhotenství

Dobrý den, dostala jsem od známých tibetskou houbu na zlepšení zažívání. Slyšela...

Tibetská houba v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možné v těhotenství pít tibetskou houbu....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Erekce v létě: 13 vlivů, které ji zaručeně zničí


Zvětšený podbřišek


Bolest Achillovy šlachy


Svědění kůže


Pivo po dobrání Doxybene

Dobry den chci ze zeptat,vcera ve 23:00 jsem dobral posledni prasek Doxybene...

Hnědé skvrny na zádech a rukou


Bulka na krku


MUDr. Jiří Růžička

Praktický lékař pro dospělé

Autotrakční lehátko - srdce a koagulční léčba


Zvětšený brzlík


Bušení srdce


Jednodenní zvracení - nakažlivost


Tehotenstvi


Borelioza?


Šetřící léky na bolesti


EBV virosa + gyn. problém


Antibiotika a alkohol


Odstranění krčních mandlí

Dobry den, prosim Vas chtela jsem se zeptat na operaci krcnich mandlich, zda...

Zvýšená tvorba modřin


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×