Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Tinnitus

Uši, nos, krk Martin 9.4.2018

Dobrý den
pred casom som Vám písal túto správu :
Dobrý den

Pred mesiacom som dostal ranu do ucha dala by sa opisat ako facka ,úder rukou. Absolvoval som ORL vysetrenie ,sluch v poriadku, bubienok neporuseny, ziadna krv po udere a ani neskor,ucho zvonku neporusene. Proste normalny stav. Na druhy den po udere mi zacalo jemne piskat v uchu a postupne sa to stupnovalo. Po Absolvovani vysetrenia ORL audiometria ukazala vychylku len v jednej vysokej frekvencii ,inak sluch v poriadku. Predpisali mi Tebokan uzival som 2x denne 40mg,. Kontrola po 10 dnoch ukazala zlepsenie audiovysetrenia o 8 - 10 db. Piskanie neprestava predpisany tebokan 120mg 1x denne plus od neurologa liek na prekrvenie vnutorneho ucha bethamisin 1x rano 1x vecer. Jedna sa o lave ucho. Momentalny stav : Ucho je citlive na hluk,ak som v hlucnom prostredi piskanie sa zhorsi,pocujem dobre .no piskanie neprestáva. BOlo mi povedane ze asi mam poskodeny sluchovy nerv.
Tym Padom sa chcem opytat - Je mozne vyliecit takyto stav?
Vie sa zregenerovat sluchovy nerv ?
Stretli ste sa uz s takymto pripadom?
Moze liecba takehoto pripadu trvat aj niekolko tyzdnov?
----------------------------------------------------------------------------------------------
Vasa odpoved:
Dobrý den. Ano, s takovými případy jsem se setkala opakovaně, je to velmi časté. Stává se to při ranách do hlavy, ať již při různých osobních rvačkách nebo při pádech a otřesech mozku, při autohaváriích atd. Váš ORL lékař postupoval zcela správně, udělal pro vás maximum možného. Jinak se stav léčit nedá, sluchový nerv je hodně jemný, hluboko, hodně citlivý a proto při nárazu může dojít k jeho otřesu, natržení atd. Regenerace je pomalá, postupná a žádný konkrétní lék na to neexistuje. Budete muset počkat, než se stav sám upraví. Může to trvat několik týdnů, až měsíců, počítejte klidně 6 měsíců. K tomu se musíte vyvarovat jakékoliv zátěži pro sluchový nerv, tj. hlasitá hudba, otřesy, pokud možno i let letadlem. Léky užívejte nadále, zmírní potíže. Přeji rychlé uzdravení. S pozdravem Dr. Janoušková

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V prvom rade sa chcem pekne podakovat za komunikaciu o mojom probleme.

Dalej by som sa chcel informovat prosím Vás:
1.Mozem nosit v uchu stupel vacsinu dna ? Ak mam v uchu stupel tak mi v nom piska iba minimalne.(teda ak do ucha ide minimum zvuku-ucho je citlive na zvuky-vysoka hlasitost zvukov= zvacsenie hlasitosti piskania)
2.Ako sa viem s urcitostou dozvediet ze sa jedna o poskodenie sluchoveho nervu ?
3. Stretli ste sa uz s prípadom kedy sa vyliecil takyto stav do povodneho stavu ? t.j. pískanie uplne zmizlo alebo sa stísilo na takmer zanedbatelnu hlasitost
4.Ake vitamíny by ste mi odporucili alebo prípravky na podporu liecby?
5.Mozem vykonávat pohybovu aktivitu? napr - posilnovna,beh,byciklovanie - (pretoze rad sportujem a tym padom to aj prekrvuje telo ale zaroven vznikaju otrasy )

Dufam ze Vás prílis neobtazujem a dakujem za pomoc . Zdraviu a vede zdar!

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Hezký den pane Martine, díky za dotaz i s popsanou historií. Doplnila bych, že se podle mého názoru jedná o chorobu, která se jmenuje Tinnitus. Podle mě mohlo dojít k poškození sluchového nervu, ale také nemuselo, bližší informace by Vám podali na neurologii, ale vyšetřování bude velmi složité, spíše bych ještě pár týdnů - až
měsíců počkala. Velmi správně se ptáte na možnost vitaminů a dalších léků ke zlepšení stavu, vřele doporučuji komplex vitaminu B a Magnesium. Myslím si, že je velmi pravděpodobné, že se stav Vaše vnitřního ucha bude zlepšovat a je možné, že se stav úplně vrátí do normálu. Zkuste tomu pískání nevěnovat pozornost, ignorovat ho, dělat jako že tam není. Pokud je Vám nyní lépe v tichém prostředí, nevyhledávejte hlučná prostředí a koncerty, chovejte se prosím tak, že je prostě potřeba nechat ucho uzdravit. Doporučím tedy Betahistin nebo Betaserc, Tebokan, komplex vitaminu B a Magnesium. S přáním brzkého zlepšení stavu, K. Jiříčková.

Související dotazy

Tinnitus
Dobrý den.Mám tinnitus v pravém uchu, podle mě po ráně...
Tinnitus
Dobrý den, rád bych se Vás zeptal, zdali kombinace...
Tinnitus
Dobrý den, pokud Tinnítus vznikne nadměrným užíváním...
Tinnitus
dobrý den, před měsícem jsem začal registrovat jednostranný...
Tinnitus
Dobrý den, Mám tinnitus v prvém uchu způsobený výbuchem,...
Tinnitus
Dobrý den, začala jsem nedávno užívat Zorem 5mg na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tinnitus

dobrý den p.doktore, byla bych ráda ,kdyby jste mi poradil ohledně tinnitusu,mám...

Tinnitus

Dobrý den, začala jsem nedávno užívat Zorem 5mg na vysoký tlak a nyní se mi...

Tinnitus

Dobrý den je mi 14 let a už nějakou dobu mi píská v uších ale slyším to jen...

Tinnitus

Dobrý den je mi 14 let a už nějakou dobu mi píská v uších ale slyším to jen...

Tinnitus

Dobrý den je mi 14 let a už nějakou dobu mi píská v uších ale slyším to jen...

Tinnitus

Vážený pane doktore/doktorko Jsem v kritické situaci a proto Vám píši. Poprosil...

Tinnitus

Dobrý den, rád bych se Vás zeptal, zdali kombinace Brintellix (vortioxetinum)...

Tinnitus

Dobrý den, už asi 3 měsíce trpím tinnitem. Není to souvislé hučení ale spíše...

Tinnitus

Dobrý den, odmalička trpím na rýmy, léčila jsem se na ORL i s ušima, píchání,...

Tinnitus

Dobrý den, již půl roku mám objektivní tinnitus. Hučení v uchu několikrát denně,...

Tinnitus

Dobrý den, mám asi dva roky tinnitus po akustickém tramu, ale v takové formě,...

Tinnitus

Problém s uchem. Dobrý den, obracím se na Vás tady poprvé, protože už nevím...

Tinnitus

Dobrý den ráda bych se na vás obrátila s problémem tinitus. Objevil se mi před...

Tinnitus

Dobrý den.Obracím se na vás s problémem týkající se ušních problémů.Mám delší...

Tinnitus

Dobrý den, v rodině máme roztroušenou sklerózu. Mám za sebou několik let velkého...

Tinnitus

Dobrý den.Mám tinnitus v pravém uchu, podle mě po ráně při testování na trhacím...

Tinnitus

Zdravím, je možné, aby došlo k akutraumatu od prasknutého balonku v blízkosti...

Tinnitus

Dobrý den, je mi 23 let a již 6 let mám tinnitus v obou uších stejný, mírné...

Tinnitus

Dobrý den, jsem nyní na dovolené. Mám tinitus v uších, před odjezdem jsem...

Tinnitus

Dobrý den, poslední dobou (zhruba měsíc) mě trápí pískání v uších - téměř každý...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nechráněný sex

Zdravím, dnes jsem s partnerkou měl nechráněný pohlavní styk.. Udělal jsem se...

Rezistence v podbřišku


Fenylketonurie a těhotenství

Prosim o radu.dcera je fenylketonuricka je ji 24 let.vzdy mnela zvysene hladiny.prosim...

Bolest ramene, vystřelující do paže

Dobrý den, jsou to už 4 dnu, kdy mne z ničeho nic začlo bolet levé rameno. Objevila...

Užívání hořčíku

Dobrý den pane doktore, je pravda když užívám hořčík musí zároveň vápník ? Údajně...

Obtíže po vysazení antikoncepce

Dobrý den, od konce května roku 2016 jsem začala brát antikoncepci Rhonya,...

Nespavost a diazepam

Dobrý den, prosim Vas o Váš názor, 5 let navštěvuji u nas psychiatra ohledně...

Stav po mykoplazmové infekci

Dobrý deň, vážený pán doktor, už od začiatku februára mám zdravotné problémy....

Jak se odstraňují polypy a hemoroidy

Dobrý den, v předešlém dotazu jsem se zapoměla zeptat... Jak se polypy odstraňují?...

Pálení vagíny, výtok

Dobry den, mam jeden velký problem. Před více nez 2,5 mesici se mi stala...

Zvýšená teplota

Dobry den, priblizne pre rokem jsem si vsimla zvysene teploty. Kterou mam temer...

Bolest po odstranění krčních mandlí

Dobrý den, jsem 11 dní po odstranění krčních mandlí. Po čtyřech dnech mě chtěli...

Hematom

Dobrý den, prosím o ujasnění ohledně hematomu na bérci, pohmožděnina po pádu:...

Nechráněný sex

Dobrý den, měla jsem mít 6.4 menstruaci, ale ta se nedostavila.. 14.4 jsem měla...

Haemophilus

Dobrý den. Mám dotaz. Na ORL mi po výtěrech z krku byl zjištěn haemophilus....

Bolest za krkem


Svědění, pálení na hrudi

Dobrý den, potřebovala bych vědět, co by to mohlo být. Už přes rok pociťuji...

Malý penis

Dobry den je mi 25 roku a muj penis jen 3 cm co mamdelat aby byl vesi a delsi

Pokakávání 4letého chlapečka

Dobrý den.Mám4.letého syna a pořád se pokakává do slipů.Vůbec si nechce říct...

Bolestivý nehet na palci u nohy

Dobrý den. Již asi přes půl roku mám potíže s palcem u nohy. Když se mi bota...

Reklama
Zavřít