Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Toxoplasmosa

Infekce N. 9.8.2012

Dobrý den,
ráda bych se zeptala - četla jsem, že bakterie toxoplasmosy se zničí při teplotě vyšší než 70 stupňů.
Dnes jsem měla na oběd vepřový steak, který byl propečený, ovšem v silnější části (kde také vypadal na první pohled propečeně) z něj tekla červená šťáva, jako by byl nedodělaný.
Myslíte, že i přesto, že pravděpodobně prošel vysokou teplotou, je možné se v nějakém případě nakazit?
Jsem v 9 tt.
Děkuji.

Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den. Myslím, že přes nepravděpodobnost nákazy potřebujete mít pocit jistoty a bezpečí, lékař Vám zajistí serologické vyšetření.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Toxoplasmosa
Toxoplazmóza v těhotenství Dobrý den, jsem ve 28 tt....
Listerioza a toxoplasmosa v těhotenství
Dobrý den , Jsem aktuálně v 21tt . Včera jsem snědla...
Zvětšené LU krku u dítěte 2.5 roku
Dobrý den, u syna 2,5 roku, jsem na levé straně krku...
Motání hlavy
Dobrý den.chtel bych se zeptat na můj zdravotní problém....
Přenos toxoplazmozy
Dobrý den. Chtěla bych se Vás zeptat ohledně přenosu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Toxoalerg. exantém

Dobrý den, opakovaně se mi dělají červené velké skvrny - mapy na rukou a...

Toxoalergický exantém

Dobrý den, 30.11. jsem podstoupila v celkové narkóze operaci kochleárního implantátu....

Toxoalergický exanthem

Dobrý den. Dosp. synovi - částeč. chodící DMO - se při dobírání ATB doxybene...

Toxomplazmoza v těhotenství

Dobrý den, jsem v 17tt, na testy na toxoplazmozu jsem byla a byly negativní,...

Toxoplasma

Dobrý den pane doktore, před dvěma měsíci se mi udělala uzlina na krku.Pan doktor...

Toxoplasma a těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli mě ohrožuje toxoplasmoza? Jsem těhotná...

Toxoplasma v mase

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o odborný názor. Jsem v 9. týdnů těhotenství...

Toxoplasma v těhotenství

Dobrý den, mám toxoplazmozu. A možná jsem otěhotněla. Nikde jsem se nedocetla...

Toxoplasmosa

Dobry den, zucastnila jsem se vyzkumu, ktery zahrnoval psychologicke testy...

Toxoplasmosa

Toxoplazmóza v těhotenství Dobrý den, jsem ve 28 tt. máme doma skoro 13 let...

Toxoplasmosa

Dobrý den, jsem v 25tt (dle ultrazvuku v 12 tt je těhotenství starší o týden,...

Toxoplasmosa

Dobrý den, jsem v 14. týdnu těhotenství a pomáhala jsem u rodičů ze senem, bohužel...

Toxoplasmósa

Dobrý den, výsledky testů krve přítelkyně diagnostikovaly toxoplazmózu. Ještě...

Toxoplasmosa

Dobrý den, ve 4 letech jsem měla toxoplasmosu, byla jsem kvůli tomu týden v...

Toxoplasmosa

Dobrý den,jsem v 23tt a chtěla bych se zeptat na riziko nákazy toxoplasmosou....

Toxoplasmosa

Dobrý den, prosím Vás, jak léčit toxoplasmu?

Toxoplasmosa

Dobrý den, prosím Vás, co znamená, když mám v průkazce napsané: TOXO KFR 1:16,...

Toxoplasmosa - léky

Dobrý den, byla mi diagnostikována toxoplasmosa. Doba vzniku je neurčitá. Zvětšená...

Toxoplasmosa a listerie

Dobrý den, paní doktorko, jsem v 16. týdnu a o víkendu jsme měli rodinné grilování....

Toxoplasmosa v těhotenství

Dobrý den, jsem v 28. týdnu a koupila jsem si kousek grilovaného kuřete, přičemž...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kyčle

Dobrý den, Už téměř dva měsíce mě nepříjemně bolí v oblasti levé kyčle....

Bílý pupínek na rtu

Dobrý den,zhruba před 3 měsíci se mi na dolním rtu objevil malý bílý pupínek....

Mužská prsa

Dobrý den, dříve jsem byl tlustý/tlustější, tak jsem můj problém přiřazoval...

Bolesti po vytržení zubu

Dobrý den,před týdnem mi byl vytržen zub 5 nahoře,kořen zasahoval do dutiny,tak...

Roztroušená skleróza

Dobrý den, mám manžela s RS, diag. 2003, primárně progresivní forma,nyní je...

Lámání zubů

Dobrý den, tak trochu dva dotazy v jednom: 1. Prakticky celý život mám...

Únava , bolest hlavy , tlak v uších ,

Dobrý den , od poloviny prosince jsem střídavě na neschopence . Nejdřív údajná...

Roztroušená skleróza

Dobrý den, paní doktorko, občas (cca. 1krát za 2 měsíce) vždy po několik...

Zibor a alkohol

Dobrý den, jsem po operaci kolene a uživám Zibor 3500 IU. Problém je, že se...

Bolest hrudní páteře - angina pectoris ?

Dobry den, posledne 2 mesiace mavam slabe bolesti v oblasti hrudnej chrbtice...

Operace dělohy

Dobrý večer pane nebo paní doktorko,mám takový problém,je mě 41roku v červnu...

Roztroušená skleroza

Hezký večer paní doktorko poradíte mi?dcera má 3 roky RS. Pracuje manuelně,...

Nevolnost a tlaku v podbbřišku

Dobry den pred 14 dni mi skoncila menstruace s manzelm sme meli nekolikrat...

Roztroušená skleróza

Dobrý den, mám dotaz kvůli zaměstnání, tuto nemoc mác diagnostikovanou od listopadu...

Rozestouplé břišní svaly po porodu

Dobrý den, jsme 14 dní po porodu a mám rozestouplé břišní svly na pupkem. Již...

Zarudnutí kolem nosu

Dobrý den měl bych dotaz.Už asi 2 roky mě trápí zarudnutí kolem nosu,nerozléza...

Lék Botulotoxin u tiků v obličeji

Dobrý den chtel sem se zeptat na Lék Botulotoxin ohledně tiku v obličeji konkrétně...

Roztroušená skleróza

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu ohledně přeléčení senzitivní ataky...

Duodenogastrický reflux a zánět žaludku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, asi před týdnem jsem se probudila se silnými...

Leukocytoza

Dobrý den, chtéla bych se zeptat, mám zjišténou leukocytózu, leukocytózu 17,3...

Zavřít reklamu