Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

TPO a symptomy

Endokrinologie Radka R. . 10.2.2012 redakce uLékaře

Dobry Den, prosincove krevni testy ukazaly anti-TPO 242iu/ml (<34), a normalni TSH and FT4. FT3 8.8 podle limitu soukrome laboratore normalni, a zvyseny a ted normalni Prolaktin. Ja osobne trpim typickymi hyper-priznaky stitne zlazy. Paternalni babicka zemrela v 52 na rakovinu SZ, a podle rodiny predchazely vazne ocni problemy a goitre (Gravesova nemoc?). S ocima nemam vetsi problemy mimo palivost, ale strasne me trapi NERVOZITA, poceni a po hyper epizodach slabost a unava. V lete me ovlivnila nespavost, mentalni vykyvy, tres rukou a srdecni palpitace, vaha spadla na 47kg - merim 177cm, vzdy jsem mela prirozenou podvahu. Momentalne pobyvam v zahranici, a mistni obvodni lekar tvrdi, ze pokud jsou hormony OK, neni treba lecba. Antidepresiva moji nervozitu neovlivnuji. Snazim se dostudovat jako zdravotni sestra, ale tohle to komplikuje. Beru Magnesium, a nevim zda zacit Selenium. Byla bych Vam moc vdecna za odpoved, dekuji!!

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, naprosto souhlasím s lékařem...pokud není v laboratoři zachycena nadprodukce hormonů štítné žlázy, není na místě ani léčba. TSH je peptid, který se nemění ze dne na den, takže pokud byl v normě, je i dost nepravděpodobné, že byste trpěla atakami hyperfunkce štítné žlázy. Občas vídáme nárazové vyplavení hormonů štítné žlázy u akutních a subakutních zánětů nebo na počátku autoimunitních thyroiditid, ale pak jsou patrné i laboratorní změny. Pokud máte pochybnosti o správnosti výsledku, nechte si vše ještě zkontrolovat, ideálně v období obtíží. Jinak doporučuji pátrat dál. Nemůže se jednat třeba o takzvané panické ataky? příznaky jsou prakticky totožné a jsou epizodické. Držím palce a přeji příjemný den

Související dotazy

Štítná žláza
Dobry den, byl mi z krve zjisten pozitivni anti thyreoglobulin,...
Hodnoty hormonů štítn žlázy
Dobrý den, u praktického lékaře mi byly zjištěny tyto...
Hodnoty štítné žlázy
Dobrý den, chtěla bych znát názor na hodnoty u vyšetření...
Anti TPO
Dobrý den, na gynekologii mi nyní zjistili hodnotu...
Anti TPO
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co to znamená...
Elevace antiTPO v těhotenství
Hezký den, jsem v 8.týdnu těhotenství, ve výsledcích...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Toxoplazmoza v těhotenství - doplnění dotazu Romana

dobrý den, ještě bych chtěla doplnit výsledky z 16.10.2013 S_toxoplazma IgG...

Toxoplazmóza v těhotenství- hodnoty

Dobrý den paní doktorko, prosím o Váš názor: 1.těhotenství r.2010- zjištěné...

Toxoplazmoza ve 25. tt

Dobrý den, Jsem v 25.tt a v utery 10.6 jsem byla s dcerou na verejnem piskovisti....

Toxoplazmoza výsledky

Dobrý den pane doktore, v červenci 2010 jsem objevila uzlinu za kývačem, vzhledem...

Toxoplazmoza ze syrového kuřecího masa v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli se můžu nakazit toxoplazmozou při manipulaci...

Toxoplazmoza, těhotenství

Dobrý večer pane doktore / doktorko. Mám bohužel podrobný dotaz ohledně toxoplazmózy...

Toxoplazmoza? nebo jiná infekce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně toxoplazmozy. Nevím, zda jsem ji prodělala,...

Toxoplazmóza/toxokaróza

Dobrý den, už přes rok trpím toxoplazmózou (IgG 14,4 IU, IgM 6,3) a toxokarózou...

TP dle MS, UZ

Dobrý den, mám TP dle poslední MS určen na 5.9., ve 12tt byl dle UZ určen TP...

TPA oblouk

Dobrý den, doktor mi spolu s rovnátky nandal TPA oblouk. Jenže mi ho nandal...

Tragická Paměť

Dobrý den, nevím jestli je to otázka přímo na vás jako na neurologa, ale je...

Tracheostomie

Dobrý večer měla bych dotaz byla jsem na operaci srdeční chlopně bohužel jsem...

Tracheostomie

Dobrý den, moje maminka dříve pracovala jako učitelka v MŠ a začali jí problémy...

Tracheostomie

Mamka je po léčbě nádoru jícnu - ozařování a chemoterapie. Ukončeno v únoru...

Tracheostomie - dekanylace

Dobrý den, po úspěšném uzdravení moje babička již nepotřebuje umělou plicní...

Tralgit

Dobry den.Prosim vas.Chci se vas zeptat jestli ma lek TRALGIT nejaky vliv na...

Tralgit+Lexaurin

Dobrý den,prosím o informaci, jsem v ID a vyzkoušela jsem nezpočet antidepresiv...

Tramadol

Dobrý den, beru cca půl roku medracet, který mi paní doktorka napsala k zoloftu,...

Tramadol

moc vas prosím brala jsem tramadol retard 100 mg 4 pilulky denne ted jsem...

Tramadol v tehotenstvi pred porodem

moc vas prosím brala jsem tramadol retard 100 mg 4 pilulky denne ted jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Operace páteře

nejdříve Vám chci moc poděkovat nebot Vaší zásluhou mne vzali na operaci páteře...

Křižový vaz.

Dobrý den. Asi před 5 měsíci se mi vyvalilo levé koleno. Původně mě léčily na...

Trhlinky na předkožce

Dobrý den, chtěl jsem s zeptat jestli se dají trhlinky na předkožce léčit? Nebo...

Masážní olej při sexu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na masážní olej: KNEIPP Masážní olej mandlový...

Reaktivace mononukleózy

Dobrý den, před 14 dny mi byla zjištěna infekční mononukleóza v reaktivaci výsledky...

Imunní vůči lékům

Dobrý večer, už 3 dny mě trápí vysoké horečky a dusivý kašel. Od včerejška užívám...

Na ruce se mi objevila ne...

Na ruce se mi objevila nevzhledná bradavice..Prosím můžete mi poradit nějakou...

Problém s erekcí 18 let

Dobrý den, mám problém udržet erekci, když nestimuluji penis rukou, nebo nezatnu...

Dlouhodobé točení hlavy

Dobrý den, v poslední době se moje hlava chová poněkud zmateně:). Již asi...

Bakterie v močové trubici i měchýři

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dnes jsem byla na kontrole u uroložky, kde...

Antikoncepce

dobry den,chtela bych se zeptat.beru lunafem uz asi rok a chtela jsem si oddalit...

Malátnost, únava, pocity na zvracení

Dobrý den, je mi 28 let a celý život se potýkám s hypotenzí a meteosenzitivitou...

Měsíčky vs. chemický potrat

Dobrý den, přítelkyně 30. 7. 13 přestala brát HA. 3. září byla u gynekologa...

Rok po vysazení antikoncepce nemenstruuji, pomůže chlorella a ječměn?

Chlorella a zelený ječmen na hormony. Dobrý den! Chtěla bych se zeptat,...

Boule po naražení a její řešení

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, ve svých 11 letech jsem bobovala, ale nějak...

HPV

Dobrý den.. Jsem kluk, je mi 18 let a mám pravděpodobně problém s virem HPV....

Kousnutí pavoukem

Kousnutí jedovatým pavoukem většinou není životu nebezpečné. Přesto vyhledejte...

Antikoncepce a normix

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda střevní antibiotikum Normix ovlivňuje...

Noční křeče v nohách

Zhruba čtvrt roku mě v noci budí křeče ve stehnech nebo lýtkách,jedná se skutečně...

VIDEO: Možnosti léčby křečových žil

Trápí vás drobné křečové žilky a metličky na stehnech, lýtkách či kotnících?...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×