Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Třetí císařský řez

Porod Angela 3.5.2011

Dobrý den paní doktorko,
chtěla bych se zeptat - s manželem bychom chtěli miminko,ale mám obavu jelikož jsem měla 2x cisařský řez.První v roce 1994 -dvojčata a druhý 2007 - vždy nepostupující porod -2dny vyvolávaly.
Asi toto těhotenství by bylo hodně rizikové.Chtěla bych se zeptat na Váš názor,miminko si moc přejeme,ale samozřejmě bych nechtěla aby se něco stalo a děti zůstaly bez matky.
Dá se předem zkontrolovat jizva? Při posledním porodu jsem měla v břiše i hodně srůstů a prý i nějáké ,,křečové žily,,ovlivnilo by to mé další těhoteství?S jizvou jsem problém neměla,sice na jednom místě byla začervenalá,ale zarostl tam kousek stehu.Tady asi stejně jde o jizvu na děloze,že.
Slyšela jsem že jizva může prasknout při kontrakcích je možné že by praskla při tvrdnutí břicha ,které jsem měla při obouch těhotenstvích od 6měsíce.
V kterém týdnu se dělá pak plánovaný císař.řez.?
Lze předem poznat že se děloha nebo jizva trhá - bolesti,řezání..........Nebo je to náhle a matka vykrvácí a dětátko zemře.
Předem moc děkuji za Váš čas na mé otázky.
Angela

Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Vejběrová


dobrý den, těhotenství bude určitě rizikové a bude se ukončovat pravděpodobně v 38.týdnu.nenechají Vás přenášet a ani vést ke spont.porodu.jizva se dá zkontrolovat na UZ, při naplněném močovém měchýři,spíše až v graviditě,kdy je děloha napjatá.problémy se projevují bolestí chrakteru bodání a píchání v oblasti jizvy.náhle se to může stát při porodu vag.cestou, při silných kontrakcích.léklař si Vás bude zvát na pravidelněkjší prohlídky, nedoporučí Vám cestování v graviditě.pokud těhotenství chcete, není problém:)jen zvažte,zda si nepodat žádost o sterilizaci, která by se provedla při císařském řezu.4.císařský řez se již nedoporučuje, tak už rizika velmi rostou.

Související dotazy

Císařský řez
dobrý den mam takový dotaz v pondeli jsem měla cisarsky...
Císařský řez
Dobrý den,chci se zeptat kdy se vstřebají stehy na...
Císařský řez
Dobrý den. Kdy se můžeme začít snažit o další miminko,...
Císařský řez
Dobrý den,jsem 13.dní po třetím císařském řezu při...
Akutní císařský řez
Dobrý den, je mi 36 let a pred rokem a pul jsem rodila...
Císařský řez a serom
Dobry den. Je mozne, aby se serom po cisarskem rezu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Třes, zimnice

Dobrý den, Chtěla bych poprosit o radu. Vždy jsem byla zdravá, aktivní sportovec....

Třesavka

prosím Vás, poradil byste mi, abych si udělala ohledně mé třesavky a pocitu...

Třesavka

Dobrý den, paní doktorko, před týdnem jsem se v noci probudila a měla třesavku,...

Třesavka

Dobrý den, už 2 dny mám vnitřní zimnici. Mám po rychlého bušení srdce, ale když...

Třesavka

Dobrý den, ráda bych získala radu, co s nárazovitou zimnicí. Za poslední...

Třesavka a pocit slaboty po energetickém drinku

Dobrý den mám dotaz : Dnes jsem si po dlouhé době dal 2 Redbull energetické...

Třesavka, pocit na zvracení

nejprve mi je špatně od žaludku, po chvíli mi začne třesavka, ta skončí tak...

Třesení miminikem

Dobrý den, četla jsem na toto téma spousty článků, ale v některých diskuzích...

Třesení rukou

Dobrý den, v poslední dobou mám mírné třesení rukou. Spíše takové chvění. Pracuji...

Třesení rukou, někdy i jiných částí těla

Dobrý den, trápí mě třesení rukou, které je někdy celkem vážné (něco jako navlačení...

Třetí císařský řez

Dobrý den, pane doktore, ráda bych se chtěla zeptat, s manželem uvažujeme o...

Třetí dávka proti klíšťové encefalitídě a očkování

Dobrý den paní doktorko, absolvovala jsem první dvě dávky očkování vakcínou...

Třetí den mě svědí konečník

Dobrý den, chtěl bych se zeptat co by to mohlo být? Třetí den mě svědí konečník,...

Třetí den mě trápí bolestivá bulka na penisu

Dobrý den, již třetí den mě trápí bolestivá bulka na penisu.. Rád bych se zeptal,...

Třetí den mně při močení bolí

Dobrý den, chtela bych se zeptat uz asi třetí den me při močení bolí. Jako kdybych...

Třetí den se léčím s pásovým oparem

Dobrý den, třetí den se léčím s pásovým oparem - Zovirax (5x denně 2 tbl 400mg)....

Třetí dítě po dvou císařích a hypotrofickém plodu

Dobrý den, chtěla bych znát Váš názor.Muj první porod skončil císařem pro srdeční...

Třetí oko

Dobrý den, na internetu jsem se dočetla o mém problému se třetím okem, které...

Třetí porod sekcí

Dobrý den, toužím dítěti, je mi 40 let, předchozí dva porody byly ukončeny neplánovanými...

Třetí těhotenství

Dobrý den, je mi 35 let, 170cm, 55kg. Mám dvě děti. V prvnim tehotenstvi jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Penicilin a mléčné výrobky


Výrustky na podbřišku a u třísel

Dobrý den, mám v oblasti podbřišku větší tmavé výrustky. Než zajdu ke kožnímu...

Léčba jizvy na penisu

Dobrý den, po operaci penisu v dětství se mi vytvořila Hypertrofická jizva....

Bolest břicha


Krvácení mimo menstruační cyklus


Zápal plic, očkování Prevenar

Dobrý den, můj 3,5 letý syn byl hospitalizován se zápalem plic i když je očkovaný...

Zápach moči po acetonu


Bolesti celého těla

Dobrý den, už několik let mě bolí tzv "celé tělo". Ráno po probuzení se musím...

Bolest kůže při virovém onemocnění


Užívaní Wobenzymu


Vlnění před očima


Marihuana

Dobrý den. 20.2. Jsem byl na odběr krve, a asi zhruba před týdnem jsem měl jediný...

Poškození menisku


Vyrážka v podpaží

Dobrý den, před pár dny se mi v podpaží udělala vyrážka. Trochu svědí, ale...

Anti TG vysoké


4 týdny po plastice předního zkříženého vazu s použitím ST-G štěpu


Kondylomata

Dobry den, pred 5-6 lety mi byl zjisten v tele hpv vir. Tady jsem cetla, ze...

Bělení malých pysků

Lze v domácích podmínkách vybělit malé stydké pysky. Pravidelně si holím přirození....

Cysty vaječníku

Dobrý den, je mi 27 let a zatím nemám děti. Před třemi lety jsem byla na...

Krvácení během braní antibiotik


Reklama
Zavřít