Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Trombex versus Omega 3

Srdce a cévy Ola 14.1.2014

Dobrý den, prosím mám dotaz na vedlejší účinky rybího oleje. Oba moji rodiče užívají dost léků, vysoký tlak, cholesterol, tatínek diabetes (bez inzulinu). Snažím se zasahovat do jejich jídelníčků a nyní jsem jim zakoupila kapsle Omega 3 kyselin s dobrým vědomím. Znám pozitivní účinky těchto nenasycených MK. Ovšem dočetla jsem se teď o možném vlivu na ředění krve. Moje maminka totiž užívá navíc Trombex po dvou prodělaných mrtvicích (žádné poruchy srážlivosti však nebyly prokázané, takže zřejmě jen preventivně). Nemohla by ji tedy i malá dávka 1000 mg rybího oleje v kapsli (180mg EPA a 120mg DHA) denně spíše ublížit? Je tedy vzhledem k jejich chorobám užívání Omega 3 v pořádku? Děkuji mnohokrát za odpověď.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, omega3-MK mají kardioprotektivní účinky, snižují riziko kardiovaskulárních choro...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

GS Omega 3 citron v těhotenství
Dobrý den. Jsem 26+1tt. Koupila jsem si v lékárně přípravek...
Trombex v kombinaci s Lecitinem, Ocuteinem, Condrosulfem
Dobrý den. Po slabé mozk. příhodě mi byl předepsán...
Potravinový doplněk
Dobry den,potrebuji poradit,zdali je mozne,aby 4lete...
Rybí olej a ořechy
Je mi 68 let. Mám zvýšenou hladinu cholesterolu - 6,7...
Maca kořen
Dobry den, rada bych se zeptala zda je mozne uzivat...
Svědění konečníku
Mám silné svédéní v oblasti konečníku, které však doprování...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Trojklaný nerv

Prosím o sdělení, zda bolesti způsobené trojklaným nervem jsou pouze záchvatové,...

Trojklaný nerv

Při zavedení zubního inplantátu mi byl skřípnut trojklaný nerv dole vpravo pod zubem...

Trojklaný nerv

Dobrý den, už 5 let se potýkám s bolestí trojklaného nervu.V r. 2010 jsem prodělala...

Trojklaný nerv

Dobrý den,má kamarádka byla u doktora se zánetem spojivek který obsahoval i...

TROJKLANÝ NERV

Mám od r.1991 RS a poslední dva roky mám problém s trojklaným nervem (při pohybu...

Trombex

Dobrý den, chtěla bych se poradit zjistili mi leidenskou mutaci heterozygot....

Trombex a Fraxiparine

Dobrý den, mám dotaz. Před třemí lety se mi ucpala karotida a nešla zprůchodnit....

Trombex a SKG

Po hospitalizaci na JIP s podezřením na infarkt, po EKG bylo zjištěno, že se...

Trombex hyperpigmentace DKK

Dobry den, velmi prosim o radu,tykajici se vymeny leku Trombex za Anopyrin....

Trombex v kombinaci s Lecitinem, Ocuteinem, Condrosulfem

Dobrý den. Po slabé mozk. příhodě mi byl předepsán preventivne Trombex po půl...

Trombinový čas

Dobrý den, byla jsem na odběrech na kardiologii. Z výsledků nejsem moc moudrá....

Trombocity

Moja neterka má 3 rôčky trombocity má zvýšene 478 je chuda ma akoby modriny...

Trombocytémie

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Jsem pacienta hematologické ambulance a už...

Trombocytémie a bronchoskopie

Dobrý den pane doktore, asi 3 roky pokašlávám, jako by se mi tvořily hleny v...

Trombocytopenie

Dobrý den. Je mi 32 let a 9.9.17. Jsem částečně potratila (7+2) a podstoupila...

Trombocytopenie po očkování covid

Dobrý den, prosím, je možné snížení trombocytů po očkování na Covid? Dne 17.5....

Trombocytóza

Dobrý deň, Chcela by som sa spýtať na Vás názor. V decembri som bola na odberoch...

Trombocytóza

Dobrý den. Od roku 2014 má mírné stoupání trombocytů. Nikdo to neřešil od ledna...

Trombocytóza

Dobrý den přeji, prosím mám dotaz. Při odběru krve mi byly zjištěny zvýšené...

Trombocytóza

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možné takové kolísání krevních destiček:...