Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Trombosa DK

Irena P. 29.8.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, můj 91 lety tatínek má trombózu dolních končetin, nohy má do fialova a dost ho bolí, na nohách se mu dělají boláky. V nemocnici mu bylo řečeno, že připadá v úvahu jako léčba pouze amputace nohou. Připadá mi to v jeho věku dosti šílené. Nemůžete prosím poradit, zda není nějaká medikamentozní forma, která by mu nohy mohla zachránit? Má stimulátor, bere dlouhodobě VARFArin a Detralex. Jako srarý celoživotní sportovec nemá nadváhu, ani ostatní zdravotní parametry nejsou špatné. Děkuji za radu. S pozdravem Irena Procházková

Odpovídá:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Váš dotaz je na odpověď hodně obtížný, tatínek má opravdu vysoký věk. Vždy je nutné zvážit, co je pro pacienta nejlepší. Operace je v tomto věku hodně zátěžová, s rizikem následného úmrtí na řadu komplikací, například zápal plic. Na druhou stranu bolavé nohy s trombosou hrozí nejen následnou smrtelnou embolií, ale i těžkých zánětem s následnou sepsí. Jako konzervativní léčba je možná antikoagulace - Warfarin + Detralex, tuto léčbu již tatínek má. Je možné vyměnit Warfarin za injekční léčbu Fraxiparinem nebo Clexanem. Výhoda injekční léčby je v tom, že se nemusí chodit na pravidelné kontroly INR a je ta léčba s méně nežádoucími účinky. Ovšem s velkou pravděpodobností by jste si museli injekce platit, neboť pro předpis platí určitě podmínky. Cena se pohybuje okolo 5 500/měsíčně. Jiný způsob léčby není. Určitě je vhodné s vašim ošetřujícím lékařem probrat všechny pro a proti a následně se rozhodnout tak, aby riziko pro vašeho tatínka bylo co nejmenší. Ještě bych doplnila - z důvodu prevence infekce (píšete boláky), bych dávala antibiotica. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Otoky DK
Dobrý den byla jsem hospitalizovaná v nemocnici a...
Trombosa
Dobrý den,jsem po hluboké žilní trombóze po sádrové...
Trombosa
Dobrý den,měla bych na vás dotaz-před třemi týdny jsem...
Obnovení nervu DK
Muze se obnovit nerv na dk , nezvednu spicku nohy....
Trombosa
Dobry den moje dcera34 ma trombozu v prave noze predepsan...
Bolest DK
Dobrý den,již tři týdny mě bolí DK,mravenčení a cukání...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Trombofilní mutace PAI1 a antikoncepce

Dobrý den, byla mi diagnostikována trombofilní mutace homozygotní forma PAI1...

Tromboflebitida

Dobrý den, Již od poloviny srpna se léčím s tromboflebitidou povrchových žil....

Tromboflebitida

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na postup při zákroku - "vypuštění trombů"....

Tromboflebitida a komplikace

Dobrý den, po sklerotizaci jsem dostala zanet zil (tromboflebitida) -parc. tromboza...

Tromboflebitida a trombóza dorsální žíly na penisu

Dobrý den před měsícem mi urolog řekl že mám tromboflebotidu dorsalni žíly....

Tromboflebitida LHK

Dobrý den. Dne 27.5.2015 mně byla provedena transradiální SKG (lekoptin 2,5mg...

Trombosa

Dobry den moje dcera34 ma trombozu v prave noze predepsan walfarin a injekce...

Trombosa

Dobrý den,jsem po hluboké žilní trombóze po sádrové fixaci a HA.Půl roku jsem...

Trombosa

Dobrý den,měla bych na vás dotaz-před třemi týdny jsem byla propuštěna z nemocnice,kde...

Trombosa a embolie po ASK


Trombosis VF a VTP 1. dx (I80.9)

Dobrý den, 11.2. jsem utrpěla zlomeninu holenní kosti, dostala jsem sádru,...

Trombosovaný hemorhoid

Dobrý den, v pátek jsem byla u lékaře a řekl mi, že mám trombosovaný hemorhoid...

Trombosovany hemorhoid a antikoncepce

Dobrý den, udělal se mi trombosovaný hemorhoid, který mi na chirurgii rozřízli...

Trombosovany hemorhoid a antikoncepce

Dobrý den, již jsem zde pokládala dotaz ohledně trombosovaného hemorhoidu a...

Trombosovaný hemoroid

Dobrý den, je možné trombosovaný hemorhoid vylečit sám bez lekařského zásahu?...

Trombosovaný hemoroid

Dobrý den, před 3 dny jsem si našla bolestivou bulku v konečníku (asi 5mm průměr)....

Tromboticky hemoroid

Dobry den, Asi pred 14 dni se mi vyskytl tromboticky hemoroid asi ve velikosti...

Trombotisovaný hemorhoid

Dobrý den, včera jsem byla na malém chirurgickém zákroku kvůli sraženinám...

Trombotisovaný hemoroid

Dobrý den, přítelkyně má na konečníku již pár let tohle? Je to genitální bradavice,...

Trombotizovaný hemoroid

Dobrý den chtěla bych se zeptat trošku se i stydim u konečníku jsem si nahmatla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Opakovaný zánět ledvin a nadměrné pocení


MUDr. Irma Skřivánková

Praktická zubní lékařka

Časté močení z důvodu psychiky


Bolest břicha


Kruhy pod očima


Manželův stav po reoperaci nitrooční čočky dne 26.9.2013


Dětský mezerník


Bolesti konečníku


Angína


Bolest podbříšku a pálení při močení


Dieta po operaci brániční kýly


Očkování Priorix


Koleni vazy


MUDr. Marie Tibitanzlová

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Podvrtutý kotník


Zvětšené uzliny


Dcera má ve věku 6ti let ...


Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne


Pánové, máte potíže s erekcí? Někdy za to může nemocné srdce


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×