Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Tromboza

Srdce a cévy Tomáš 9.8.2015

Dobrý den, rád bych se prosím zeptal, byl jsem na ASK pravého kolena 13.1.2015. 28.2.2015 jsem byl hospitalizován v nemocnici V Pardubicích na kardiologii s diagnosou : Ttombembolická nemoc -Oboustranná trombembolie plícnice 3/15 -Hluboká popliteokrurální žilní trombosa vpravo -infarktové ložisko dolniho laloku pravé plícnice 3/15.Na pravé noze byla diagnostikována ultrazvukem - Vpravo tromboza krátkého useku jedné z hlubokých žil v proximální medialní třetině lítka pokračující do VP do podkolení. Beru warfarin INR 2,6 předepsány a nosím elastické kompresní punčochy dlouhé až přes stehno ke tříslu. Dne 20.4. 2015 jsem byl na kontrolním ultrazvuku UZ-PDK-žil s tím to výsledkem - UZ hlubokých žil PDK,triplexní - normální nález na hlubokých žilách v rozsahu od třísla po distální třetině bérce,již bez známek hluboké žilní trombozy.Povrchové žíly bez průkazu flebitidi. Bez lymfedému. .Doposud vše probíhálo v normě bez problémů,noha neotéká, asi před měsícem jse začal pocitivat bolesti od podkolení přes lýtko až skoro nad kotník ,dodržuji vše co mi bylo doporučeno beru warfarin INR je stabilně kolem 2,60 beru i detralex na žilní stěnu.Nosím poctivě celé dny kompresní punčochu až k tříslu,na noc sundavám,v zaměstnaní mám neustalý pohyb na nohou ,chodím na procházky ,protahuji nohu i doma. Dne 8.6 jsem byl na kardiologii v Pardubicívh v ambulanci kde mi znovu udělali ultrazvuk se stejným výsledkem tedy.
UZ.PDK-žilhlubokých žil PDK,triplexní - normální nález na hlubokých žilách v rozsahu od třísla po distální třetině bérce,již bez známek hluboké žilní trombozy.Povrchové žíly bez průkazu flebitidi. Bez lymfedému. Pak se to asi na čtrnact dní uklidnilo ,ale ted mám znovu bolesti od podkolení přes lýtko na vnitřní medialní starně, které trvají dava týdny ,noha není oteklá ani tepla,přes noc nebolí až v průběhu dne po delší zatěží v práci je cítit bolest ,zesiluje když třeba déle stojím nebo sedím a noha je dole, donutilo mě to jít znovu na kardiologii dne 3.8. 2015, kde mě vyšetříl pan doktor s tímto závěrem ---- Bolestivost pravého bérce---učinné INR,nízké D.dimery,recidíva žilní trombozy nepravděpodobná,pulsace hmetné do periferie. Abych se přiznal mám strach s postrombotického syndromu, už vpodstatě jsem z toho špatný,nevím co stím a co mám dělat jestli třeba nohu tolik nenamaht nevím,jsem z toho celého zmatenej nevím bohužel nevim. nebo je to normální průběh po prodělané tromboze a noha takto pobolívá?a nemám se zatím znepokojovat? je to vlastně již 5 měsíců od diagnostikování trombozy. nejsem si vědom žádné chybi co dělám a bylo mi doporučeno vše se snažím dělat poctivě abych nemě žádné komplikace ,nevím.Nebo zvolit ne tak těsné kompresní punčochy než používám? Zezačatku léčby ta bolestivost nebyla taková jako ted, nebo jestli to moc namahám ,ale bylo mi řečeno abych co nejvíce s tím chodil a noha byla v pohybu. Prosím Vás pane doktore o radu s tím to mým problémem. Děkuji za odpověd. S pozdravem Tomáš

Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den,
může se jednat o rozvoj posttrombotického syndromu. Není chyba na Vaší straně. Jsou pacienti, kteří mají posttrombotický syndrom, i v případě, že vše dodržovali. Možná noha nyní v teple natíká a punčochy jsou těsná, může to být také možnost. Bude vhodné se poradit s praktickým lékařem, držím palce, ať vše dobře dopadne.

Související dotazy

Trombóza
Dobry den Byla mi pred tydnem diagnostikovana tromboza...
Trombóza?
Dobrý den, cca 10 dní mně bolí lýtko pravé nohy. Do...
Trombóza
Dobrý den, měla jsem bolesti lýtka, na interně mi byla...
Hluboká žilní trombóza
Začátkem dubna mi byla zjištěna trombóza PDK, zpočátku...
Trombóza
Dobrý den, jsem dnes propuštěn z nemocnice do domácího...
Bolesti pod kolenem, artroskopie, trombóza
Dobrý den.Jsem dva mesice po artroskopie kolene.Odstranena...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tromboza

Dobrý den, je mi 36 let a před 6 týdny jsem prodělala trombozu v oblasti lýtka....

Tromboza

Dobry den, Nedavno mi byla zjistena trombofilni mutace FII-G20210A Prothrombin...

Trombóza

Dobrý den, v prosinci mi po ultrazvuku našli trombózu v pravé noze někde u kotníku,...

Tromboza

Dobrý den v roce 2004 jsem prodělala hlub.žilní tr.-heteroz.leydenská mutace...

Tromboza

Dobrý den,mám trombozu a beru warfarin orion 5mg,musela jsem vysadit HA,ktera...

Trombóza

Dobrý den, hradí zdravotní pojišťovna dimer test, Děkuji. Jiřina

Tromboza

Dobrý večer pane doktore, mám k Vám prosbu - dotaz. Vzhledem k tomu, že jsem...

Tromboza

Dobrý večer,chtěla bych se zeptat známá umřela na embolii tak mám teď obavy.už...

Trombóza

Dobrý den, v říjnu 2013 po zlomenině kotníku mi byla zjištěna trombóza v noze....

Tromboza

Dobrý den,jsem 7 den po operaci břicha a píchám si injekce do břicha proti srážení...

Trombóza

Ještě mám jeden dotaz. Mohu navštívit saunu a vířivku? Křečáky nemám, noha bolí...

Trombóza

Dobrý den pane doktore, mojí mamince letos v dubnu zjistili trombózu hlavy,...

Tromboza

Dobrý den,prodělala jsem v 9/2010 trombozu mozkových splavů a do ted užívám...

Tromboza

Dobrý den, mám trombozu v LDK + po drobné oboustranné plicní embolii. Uživala...

Trombóza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda, když se cca 4 týdny léčím s povrchovou...

Tromboza

Dobrý den, mám trombozu LDK + prodělanou oboustrannou drobnou plicní embolii....

Trombóza

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat. Tak před 4 roky jsem prodělala trombózu,...

Tromboza

Dobrý den, před cca 10 dny jsem si zlomila kotník. Vím, že abych předešla případné...

Trombóza

Dobrý den pane doktore, prosím Vás o radu ohledně trombózy. V prosinci 2014...

Trombóza

Ráda bych jěště věděla, jestli je potřeba se nadále ředit, nebo to už není potřeba....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Diagnóza Distorsio art

Dobrý den, dne 22.02.2016 mi byl klasifikována diagnóza:Distorsio art. TC I.dx.cum...

Zapomenutá pilulka


Vysvětlení EEG

Dobry den muzete mi rict co tohle znamena vysetreni eeg posilam fotku

Bulka varlete


Bílé flíčky na uzdičce

Dobrý den už asi 14 dní mám bílé flíčky na uzdičce, Na dotek bolestive, horší...

Elevace jaterních parametrů

Dobrý den, mám dotaz ohledně zvýšených jaterních testů mého syna , na předoperačním...

Kožní hnisavý proces

dobrý večer před týdnem se mi udelala tvrdá bolestivá boule na koleni a oteklo...

Bolest žeber na levé straně

Dobrý den, už asi týden mě trápí krátkodobá bolest na levé straně žeber. Při...

Krev po stolici


Zvětšení tříselných lymfatických uzlin

: Dobrý den, už asi pul roku mám jakoby tlak, někdy i bolest v uzlinách v...

Vyrážka na penisu

Dobrý deň Mám 17 rokov a chcel by som sa spýtať na jeden problém, ktorý mám...

Bolest po vytržení zubu

Dobrý den pane doktore, v sobotu 13.12 jsem byl na trhání 7-tky v pravo dole.No...

Bolest bříška prstu ruky při dotyku.

Dobrý den, mám potíže s palcem a ukazovákem pravé ruky. Pociťuji nepříjemnou...

Problémy s trávením


Bulka na intimní partii

Dobrý den, nedávno se mi udělala bulka tam dole, zdá se mi že vyrostla a když...

Bolest klitorisu


Zolpinox?

A co se psychiky týče, tak bude působit zolpinox na moje vnímání podobně jako...

Časté nucení na stolici.

Dobrý den, v posledních dnech mám neustálé nucení vyměšování konečníkem, denně...

Nádor slinivky


Zvýšená hladina draslíku v krvi

Dobrý den pane doktore, na preventivní prohlídce mi byla zjištěná vysoká hladina...

Reklama
Zavřít