Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Únava a alter.léčba

Imunita Lukáš 1.1.2012

Dobrý den, tímto bych se chtěl optat na následující případ. Prodělal jsem dříve mononueklozu s horšími jaterními testy, pak nějakou srdeční odchylku - myslel jsem že mám infarkt na EKG něco bylo. Dostal jsem antibiotika a další léky a měsíc odpočíval. Následně po několika letech se cítím dlouhodobě unavený, někdy více někdy méně, mám potřebu více spát. Když vstanu a proberu se po delší době cítím, že to není ono, Dříve pokud jsem se více vyspal-více dobyl tak jsem byl přebitý enrgií cítil jsem tu energiií,sílu, vitalitu a neměl jsem chuť spát. Zjistili mě velmi vysoký tlak, který byl po druhém měření normální, stejně tak na očním se lékařce nelíbilo oční pozadí, které bylo prý špatné po X měsících nové kontroly bylo v pořádku. Nikdy jsem s pozadím ani s tlakem problém neměl, nikdy. Byl jsem unavenější a mel unavenější oči s viditelnými žilkami, což jsem měl dříve jen když jsem hodně pracoval a zcela minimálně spal. Prodělal jsem testy kde mě byla zjištěna reaktivace evb viru jaterní testy byly dobré, po nějaké době jsem si vynutil další testy zjistili mě že jaterní testy jsou horší jedna hodnota je hodně hraniční, ale prý ještě nejde o nic vážného. Zjistili mě sníženou funkci štítné žlázy na FT4, cysta,uzel, rozměry do 1cm. Absolovoval jsem po nějaké době vyšetření jinde a sdělili mě, že rozměry se nemění a cysta byla pseudocysta - prasklá cévka v krku a hodnoty štítné žlázy mám normální. NEvím zda jsem to ovlivnil stravou, či multivitaminem, kde byly vitaminy a minerály - zinek,selen,jod, spurin, hořčík a vše možné nemožné. Každpádně únavený se cítím asi méně ale furt se cítím unaveně a připadá mě, možná je to jen můj dojem, že na Vánoce jak jsem jedl smaženého kapra jsem pak byl více unavený, že by tedy ta játra? Obvodné lékařka mě tvrdilia, že v 1. testu jsem měl velmi málo železa v krvi a že pdole testů -skeneru mám extrémně nízké hodnoty vitaminů, které měří z kůže. Popravdě tomu moc nevěřím, protože to je pro ně tak trochu i byznys s tou společností, která to měří a nabízejí drahé preparáty. Můžete mě poradit jak postupovat a co a jak? Už mě nabaví běhat po lékařích, něco není v pořádku jen nevím co nebo jak postupovat na koho se obrátit. Po novém roce mě čekají jen testy na endokrynologii vpich do krku aby se zjistilo jak je to s žlázou, zda tam není něco nebezpečného, trvá na tom obvodní lékař že bez toho dál nebudeme postupovat a měl bych absolvovat ještě test na Na,K,Cl. Věk 26 let, pestrá strava několikrát denně, dostatečný pitný režim. Žádný alkohol, drogy, kouření. Děkuji L
--------------------------------------
Paní doktorko je mě divné pouze to, že se něco našlo a pak to bylo dobré.
Podle referencí, které jsem nyní hledal na svého obvod.lékaře nejsou zrovna nejlepší dobré. Navíc dá se doopravdy léčit monukloza, - reaktivovaný evb virus alternativní léčbou v podobě zapper? Protože to jsem podstoupil.
Rozhodně nemohu říci, že bych byl totálně mrtvý jako, když jsem měl težkou mononukleozu a velmi velmi špatné jaterní testy. ALe tohle se mě nezdá v pořádku a připadá mě, že obvodní neví co se mnou.
Každopádně neznám tedy lékařské postupy, ale pokud máte reaktivaci evb viru, následně vám udělají testy a jsou horší jaterní testy to mě nepřipadá zcela vpořádku. Je mě jasné, že udu těžko nutit lékaře do dalších testů krve, ale kdybych se cítil normálně nikam nepíši nic nehledám. Prostě už nevím, kde brát informace a kde hledat příčinu či ke komu zajít na vyšetření.


Děkuji za Váš čas

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

Dobrý den, pokud proděláme infekci virem EBV, tak tento virus trvale zůstává v našem tělě v lymfocytech, jakákoliv i jiná infekce může navodit produkci protilátek, zcela nespecificky. Takže zvýšení protilátek proti EBV může být zcela nespecifické a nemusí znamenat reaktivaci infekce EBV. Vyloučila bych proto i jiné možnosti zvýšení jaterních testů i jiná infekční onemocnění.

Související dotazy

Únava, mravenčení
dobrý den, chtěla jsem se zeptat posledni dobou celkova...
Únava, slabost, psychické potíže
Dobrý den, chtěl bych Vás tímto poprosit o radu. Už...
Únava po infektu
Dobry den, pred 2 lety jsem prodelal dlouhodobe horecky...
Únava
Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat ohledně mého strýce,...
Snížená funkce štítné žlázy a únava
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné, aby...
Cvičení a svalové křeče, únava
Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně svých zdravotních...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Únava

Dobrý den. Již asi dva roky trpím velkou únavou a spavostí. Přisuzovala jsem...

Únava

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Poslední asi půl roku mě trápí malátnost a...

Únava

Dobrý den,jsem 3 roky po operaci štítné žlázy - hypotyreóza-vyjmutí celé štítné...

Únava

Dobrý den. V poslední době jsem často unavená, občas pobolívají klouby a nedávno...

Únava

Dobrý den, poslední dobou jsem nadměrně unavená, bolívá mne hlava, potí se mi...

Únava

Dobrý den paní doktorko, moc Vám děkuji za odpověď na předchozí dotaz. Omlouvám...

Únava , bolest hlavy , tlak v uších ,

Dobrý den , od poloviny prosince jsem střídavě na neschopence . Nejdřív údajná...

Únava , nesoustředění a další příznaky

Krásný dobrý den ..měl bych jeden dotaz ,který mi možná dost pomůže .. Je mi...

Unava / antikoncepce

Dobry den, muze byt pricinou unavy nevhodna antikoncepce? Uz leta uzivam Pramino...

Únava a alergie

Vážená paní doktorko, pane doktore. Prosím Vás o vysvětlení výsledků v příloze....

Únava a alter.léčba

Dobrý den, tímto bych se chtěl optat na následující případ. Prodělal jsem...

Únava a anémie

Dobry den, jiz dva tydny trpim silnou unavou. V nekterych dnech se mi z unavy...

Únava a bolest

Dobrý den, mám dlouhodobý problém, se kterým si nevím rady, tak jako poslední...

Únava a bolest hlavy

Dobrý den,je mi 13 let a každý den jsem unavená bolí mně hlava..Vůbec nevím...

Únava a bolest hlavy

Dobrý den, už půl roku se cítím pořád unavená i když se dobře vyspim pokaždé...

Únava a bolest hlavy

Vážený pane doktore, je mi 47 let a při preventivní prohlídce koncem března...

Únava a bolest hlavy

Dobrý den, ani nevím jak mám ten svůj problém nazvat a na koho se obrátit....

Únava a bolest hlavy

Dobrý den, již přes rok trpím neustálou únavou a občasnými bolestmi hlavy. Každé...

Únava a bolest hlavy

Dobrý den,bývám často unavená,ať spím,nebo ne, také mám problémy s tlakem,často...

Únava a bolest kloubů

Dobrý den, ráda bych požádala o radu. Již delší dobu (rok a půl) mne trápí...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Silné bolesti celé levé hýždě vystřelující do nohy

Dobrý den, obracím se na Vás s problémem který pravděpodobně není nijak závažný,...

Bolest klitorisu


Plynatost, nadýmání

V poslední době trpím na silné nadýmání, co je vhodné užívat?

Otok kolene po operaci

Dobry den,jsem 17 den po artroskopii ruptuta LCA genus 1.dx.a MM parva. Lytko...

Alkohol a Ibalgin


Bolest v uchu


Vyrážka na paži

Včera jsem objevil na své ruce tyto pupínky(foto)...z nějakého důvodu mám vážnou...

Zánětlivá ložiska

Dobrý den.Dne 22.2.mi po vyšetření MR bylo zjištěno 10 zánětlivých ložisek nejasného...

Suchý žalud

Dobrý den, je mi 25 let, dokončil jsem vysokou školu a mám již několikaletý...

Krční páteř vysoký tlak

Dobrý den, mám dotaz ohledně krevního tlaku.Dnes jsem byla u lékaře a byl mi...

Třes rukou, bušení srdce

Dobrý den, již tak dva roky mě trápí bezpodmětné záchvaty paniky, provázené...

Krční páteř a vysoký tlak

Je mi 21 a poslední dobou trpím závratěmi a velkou únavou. Byl jsem s tím u...

Bolest a brnění levé ruky.


Hlen ve stolici

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, čím může být způsoben výskyt hlenu ve stolici?...

Plíseň v domě a miminko

Dobrý den,chtěla bych se zeptat mám 2měsiční holčičku,moji rodiče bydlí ve starem...

Motání hlavy, teplota, brnění končetin

Dobrý den, v noci mě probudilo šílené motání hlavy, vzápětí jsem cítila jak...

Hlen ve stolici

Dobry den, uz skoro tri roky mam travici problemy - nadymani, nepravidelna...

Alkohol a zvýšené jaterní testy


Píchání v pravém podbřišku

Dobrý den, přibližně před rokem mě začalo píchat v pravém podbřišku. Žádná...

Orální sex a HIV

Dobrý den pane doktore, před týdnem jsem měla orální sex s velice promiskuitním...

Reklama
Zavřít