Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Únava a alter.léčba

Imunita Lukáš . 1.1.2012

Dobrý den, tímto bych se chtěl optat na následující případ. Prodělal jsem dříve mononueklozu s horšími jaterními testy, pak nějakou srdeční odchylku - myslel jsem že mám infarkt na EKG něco bylo. Dostal jsem antibiotika a další léky a měsíc odpočíval. Následně po několika letech se cítím dlouhodobě unavený, někdy více někdy méně, mám potřebu více spát. Když vstanu a proberu se po delší době cítím, že to není ono, Dříve pokud jsem se více vyspal-více dobyl tak jsem byl přebitý enrgií cítil jsem tu energiií,sílu, vitalitu a neměl jsem chuť spát. Zjistili mě velmi vysoký tlak, který byl po druhém měření normální, stejně tak na očním se lékařce nelíbilo oční pozadí, které bylo prý špatné po X měsících nové kontroly bylo v pořádku. Nikdy jsem s pozadím ani s tlakem problém neměl, nikdy. Byl jsem unavenější a mel unavenější oči s viditelnými žilkami, což jsem měl dříve jen když jsem hodně pracoval a zcela minimálně spal. Prodělal jsem testy kde mě byla zjištěna reaktivace evb viru jaterní testy byly dobré, po nějaké době jsem si vynutil další testy zjistili mě že jaterní testy jsou horší jedna hodnota je hodně hraniční, ale prý ještě nejde o nic vážného. Zjistili mě sníženou funkci štítné žlázy na FT4, cysta,uzel, rozměry do 1cm. Absolovoval jsem po nějaké době vyšetření jinde a sdělili mě, že rozměry se nemění a cysta byla pseudocysta - prasklá cévka v krku a hodnoty štítné žlázy mám normální. NEvím zda jsem to ovlivnil stravou, či multivitaminem, kde byly vitaminy a minerály - zinek,selen,jod, spurin, hořčík a vše možné nemožné. Každpádně únavený se cítím asi méně ale furt se cítím unaveně a připadá mě, možná je to jen můj dojem, že na Vánoce jak jsem jedl smaženého kapra jsem pak byl více unavený, že by tedy ta játra? Obvodné lékařka mě tvrdilia, že v 1. testu jsem měl velmi málo železa v krvi a že pdole testů -skeneru mám extrémně nízké hodnoty vitaminů, které měří z kůže. Popravdě tomu moc nevěřím, protože to je pro ně tak trochu i byznys s tou společností, která to měří a nabízejí drahé preparáty. Můžete mě poradit jak postupovat a co a jak? Už mě nabaví běhat po lékařích, něco není v pořádku jen nevím co nebo jak postupovat na koho se obrátit. Po novém roce mě čekají jen testy na endokrynologii vpich do krku aby se zjistilo jak je to s žlázou, zda tam není něco nebezpečného, trvá na tom obvodní lékař že bez toho dál nebudeme postupovat a měl bych absolvovat ještě test na Na,K,Cl. Věk 26 let, pestrá strava několikrát denně, dostatečný pitný režim. Žádný alkohol, drogy, kouření. Děkuji L -------------------------------------- Paní doktorko je mě divné pouze to, že se něco našlo a pak to bylo dobré. Podle referencí, které jsem nyní hledal na svého obvod.lékaře nejsou zrovna nejlepší dobré. Navíc dá se doopravdy léčit monukloza, - reaktivovaný evb virus alternativní léčbou v podobě zapper? Protože to jsem podstoupil. Rozhodně nemohu říci, že bych byl totálně mrtvý jako, když jsem měl težkou mononukleozu a velmi velmi špatné jaterní testy. ALe tohle se mě nezdá v pořádku a připadá mě, že obvodní neví co se mnou. Každopádně neznám tedy lékařské postupy, ale pokud máte reaktivaci evb viru, následně vám udělají testy a jsou horší jaterní testy to mě nepřipadá zcela vpořádku. Je mě jasné, že udu těžko nutit lékaře do dalších testů krve, ale kdybych se cítil normálně nikam nepíši nic nehledám. Prostě už nevím, kde brát informace a kde hledat příčinu či ke komu zajít na vyšetření. Děkuji za Váš čas

Odpovídá:

MUDr. Marcela Vorlíčková


Dobrý den, pokud proděláme infekci virem EBV, tak tento virus trvale zůstává v našem tělě v lymfocytech, jakákoliv i jiná infekce může navodit produkci protilátek, zcela nespecificky. Takže zvýšení protilátek proti EBV může být zcela nespecifické a nemusí znamenat reaktivaci infekce EBV. Vyloučila bych proto i jiné možnosti zvýšení jaterních testů i jiná infekční onemocnění.

Související dotazy

Únava, mravenčení
dobrý den, chtěla jsem se zeptat posledni dobou celkova...
Únava
Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat ohledně mého strýce,...
Únava po infektu
Dobry den, pred 2 lety jsem prodelal dlouhodobe horecky...
Snížená funkce štítné žlázy a únava
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné, aby...
Cvičení a svalové křeče, únava
Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně svých zdravotních...
Únava, nevolnost
dobry den rada by se zeptala tady pripada mi ze na...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Unava

dobry den, muzu byt unaveny z masturbace ? nebo to nema vliv a muzu masturbovat...

Únava

Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat na můj problém, který trvá asi už víc jak...

Únava

Dobrý večer, Potřebuji se zeptat na něco, co mě už přes týden trápí. Studuji...

Únava

Dobrý den, již delší dobu trpím nedostatkem energie. Nejsem schopen pracovat...

Únava

Dobrý den, je mi 18 let a už nějaký čas trpím permanentní únavou a bolestmi...

Únava

Dobrý den, je mi 16 let a velmi často se cítím unavená. Únava nepřestává ani...

Unava

A ještě bych se chtěla zeptat proč jsem porad tak unavená jaká může byt příčina,...

Únava

Dobrý den, mám delší dobu zdravotní problémy. Jsem unavená, nemůžu zhubnout,...

Únava , bolest hlavy , tlak v uších ,

Dobrý den , od poloviny prosince jsem střídavě na neschopence . Nejdřív údajná...

Unava / antikoncepce

Dobry den, muze byt pricinou unavy nevhodna antikoncepce? Uz leta uzivam Pramino...

Únava a alter.léčba

Dobrý den, tímto bych se chtěl optat na následující případ. Prodělal jsem...

Únava a anémie

Dobry den, jiz dva tydny trpim silnou unavou. V nekterych dnech se mi z unavy...

Únava a bolest hlavy

Dobrý den,je mi 13 let a každý den jsem unavená bolí mně hlava..Vůbec nevím...

Únava a bolest hlavy

Dobrý den, už půl roku se cítím pořád unavená i když se dobře vyspim pokaždé...

Únava a bolest hlavy

Dobrý den, ani nevím jak mám ten svůj problém nazvat a na koho se obrátit....

Únava a bolest hlavy

Dobrý den, již přes rok trpím neustálou únavou a občasnými bolestmi hlavy. Každé...

Únava a bolest hlavy

Dobrý den,bývám často unavená,ať spím,nebo ne, také mám problémy s tlakem,často...

Únava a bolest kloubů

Dobrý den, ráda bych požádala o radu. Již delší dobu (rok a půl) mne trápí...

Unava a bolest nohou

dobrý den kolem vanoc jsem zřejmně přechodil nejakou nemoc od té doby se necítím...

Únava a bolest nohou

Dobrý den, prosím Vás o pomoc. Před rokem jsem měl pozitivní výsledky na boreliozu....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest bricha v tehotenstvi


Panenská blána


Krk, plíce , dech

Dobry den, chtela jsem se optat.. V listopadu jsem se stresove zhroutila, od...

Roztroušená skleroza a změna medikace


Trombóza


Slabá menstruace


MUDr. Jitka Kulhánková

Gynekologická ordinace

Hnis v palci u nohy


Bulky mezi prsy


Stres a obavy


Anxiozně-depresivní sy


MUDr. Renata Göblová

Praktický lékař stomatolog

Boreliosa


MUDr. Milan Sedláček

Ordinace stomatologa

Nekuřák s rakovinou plic? Víc případů, než tušíte!


Problém s chozením na velkou u 3 letého syna


Pálení při močení


Bolest v podbřišku


MUDr. Radmila Šlapalová

Privátní gynekologicko-porodnická ambulance

Alergie na mléčné výrobky


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×