Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Úraz oka předmětem

Oči Renata . 11.3.2013

Dobrý den, tchán hodil papírovou vlaštovku (z A4 kancelářského papíru) mému 1,5-letému synovi špičkou kousek pod oko (házel asi z metrové vzdálenosti rozmachem). Samozřejmě jsem se vyděsila, že mu mohl způsobit těžký úraz oka. Tchán to však bagatelizoval, že šlo jen o papír (ale složený do špičky!) a že se nic stát nemohlo. Můžete mi prosím potvrdit, zda tím synovi mohl poškodit zrak. Ráda bych odpověď ukázala příbuzným, kterými jsem byla nazvána hysterkou. Předem děkuji.

Odpovídá:

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.

Specializace: Oční lékařství Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

Dobrý den, chápu Vaše obavy a jsou zcela přirozené. Pokud bylo zasaženo pouze dolní víčko, tak mohlo dojít maximálně ke vzniku modřiny. Kdyby ale bylo zasaženo přímo oko (mezi víčka), tak hrozí poranění rohovky, a to s sebou může nést až vznik neprůhledné jizvy. Takže riziko závažnějšího úrazu zde bylo, ale syn měl štěstí.

Související dotazy

Úraz oka
Dobrý den,před 14 dny jsem dostala tenisákem do otevřeného...
Úraz páteře
Dobrý den, v roce 2011 jsem si při fotbale poranil...
Motání hlavy, komoce, úraz hlavy
Dobrý den, před 3 týdny jsem měla úraz na lyžích, vyražený...
Úraz hlavy a bolest mezi lopatkami
Dobrý den. V lednu jsem měl úraz hlavy-při výstupu...
Úraz oka
Dobrý den pane doktore, velice děkuji za včerejší odpověď....
Bolest po skřípnutí hlavy těžkým předmětem
Dobry den, dnes se mi v praci stal pracovni uraz. Zacal...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Úraz nehtu

Dobrý den. Před pár dny jsem si přiskřípl palec na ruce. Otekl, "zfialověl",...

Úraz nohy

Mohla bych se zeptat co mám dělat s tou to narazeninou už to mám skoro měsíc...

Úraz nosu-jak pomoci od otoku

Dobrý den, před dvěma dny jsem upadla na nos, dost mi z něj krvácelo, mám na...

Úraz o hřebík

Dobrý den, před 5 dny jsem si při práci na zahradě zabodl dlouhý rezavý hřebík...

Úraz oka

Dobrý den, před dvěma dny mi vystřelila guma s kovovým koncem přímo do oka....

Uraz oka

Dobry den, zitra to budou 3 dny co jsem byl nechtene dloubnuty do leveho oka,...

Úraz oka

Ve čtvrtek mi spolužák omylem hodil alobalovou kulicku do oka. Asi mi praskla...

Úraz oka

Dobrý den,před 14 dny jsem dostala tenisákem do otevřeného oka.Lékařka mně předepsla...

Úraz oka

Dobrý den pane doktore, velice děkuji za včerejší odpověď. Jen ještě otázku,...

Úraz oka míčem

Dobrý den před dvěma dny mě při tělesné výchově trefili z asi půl metru míčem...

Úraz palce

Dobrý den dneska sem při fotbale šel do souboje a neměl sem pevný boty a soupeř...

Úraz palce

Dobrý den, před více jak měsícem jsem si poranil palec u nohy. K poranění došlo...

Úraz palce levé nohy

Dobry den,vcera (8.7.2017) jsem si skopl palec. Do dneska se mi to krasne vybarvilo,nijak...

Úraz palce na prstu

Dobrý den , dělal jsem dřepy s medicinbalem s výhozem do vzduchu a následně...

Uraz palce u nohy

Dobry den,dneska doma me spadla cihla na palec u nohy a nehet me zacina modrat...

Úraz pánve

Dobrý den, před měsícem jsem uklouzla na schodech a spadla zadkem plnou vahou...

Uraz patere

Dobry den, mam dotaz. Znamy si poranil pater-Th1 c6-7 tedy hrudni obratel. Doktor...

Uraz patere

Dobry den, chci se prosim Vas zeptat. Priteli se stal uraz - spadl ze strechy....

Úraz páteře

Dobrý den.9.1. tohoto roku jsem si po pádu zlomila th7.Po 2 měsících ležení,mě...

Úraz páteře

Dobrý den, Mám na vás dotaz, včera jsem jela na vodní skluzavce, jela jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kýčelního kloubu


RS nárok na duchod či příspěvek na péči.


Průjem


PhDr. Ľudmila Langrová

Klinická psychologie

Občasná bolest v podbřišku


MUDr. Otakar Zavadil

Praktický lékař pro dospělé

Problém s erekcí


PhDr. Jana Skácelová

Zařízení klinické psychologie

Nezaměňujte anxiolytika s antidepresivy


Salmonelóza


Vaginální mykóza nebo zánět močových cest


Bolest holení kosti, kotníku a kolene


Výtok z pochvy


Vyšetření osteoporózy


Grawitzův tumor


Lupus


Srdce


Atarax


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×