Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Uretritida po nechárněném sexu

Urologie Tomáš 13.10.2018

Dobrý den,

po 10 dnech od nechráněného sexu se mi objevily násl. příznaky: zarudlé ústí močové trubice, slabší pálení při močení. Zašel jsem si k urologovi a udělal mi kompletní stěry. Na výsledky čekám. Mezitím se jedno ráno objevila na špičce mého penisu kapka čiré, možná lehce zakalené látky, která je velmi podobná preejakulátu. nezapáchá ani se v ní neobjevuje žádný hnis a od té doby jsem žádný podobný výtok neměl. Dá se prosím z těchto příznaků lépe poznat nebo se aspoň přiklonit, zda se jedná o chlamydie nebo o kapavku? Může to být vůbec i jiná choroba?
Dále jsem se chtěl zeptat, zda v případě jedné z těchto chorob postačí, když lékaři partnery uvedu a osobně je ohledně této nepříjemnosti kontaktuji, nebo je nutné, aby je kontaktovala sama KHS?
Poslední můj dotaz, 7 dní po nechráněném sexu jsem měl orální a vaginální (chráněný) sex s jinou partnerkou. Jaká je v tomto případě pravděpodobnost, že jsem ji mohl nakazit, pokud nemá doposud žádné příznaky?

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Tomandl


Dobrý den, pane Tomáši, uvedené příznaky pouze značí, že máte zánět močových cest - močové trubice, uretritidu, pravděpodobně související s předešlým sexuálním kontaktem. Původce bude zjištěn až dle výsledků stěrů. Možná je infekce jak chlamydiová, tak i gonokoková, případně další. Z VAšich příznaků to dopředu doopravdu říci nelze. Infekce gonokokové (kapavka), nebo například syfilis podléhají povinnému hlášení, takže si zde myslím, že hygiena by aktivně kontaktovala všechny rizikové kontakty. V případně chlamydiové infekce to bude na Vás. Pokud byl další styk chráněný, pak je možnost přenosu výrazně nižší. S pozdravem MUDr. Tomandl

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, příznaky všech původců zánětů močové trubice se prolínají a nelze podle nich trefit vlastního původce choroby - od toho jsou testy. Léčba je však podobná. Obvykle se jedná o chlamýdie, ureaplasmata, kapavku a mycoplasmata. Pokud jste měl chráněný styk, tak by měla být tato žena v pořádku. Hlásí se z výše zmíněných pouze kapavka a vyhledávání těchto nakažených provádí dermatovenerolog.

Související dotazy

Bez sexu
dobry den chci se zeptat lze žit manželstvi v 33 letech...
Bolest při sexu a pálení při močení po sexu
Dobrý den, když máme s partnerem pohlavní styk, tak...
Chuť k sexu
dobrý den, jsem s přítelkyní 12 let. ze začátku to...
Problémy v sexu
Dobrý den, s přítelem máme menší problémy v sexu....
Bolest po sexu
Dobrý den, mám problém po sexu. Většinou když sex skončí,...
Bolesti při sexu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat čím mohou být způsobeny...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ureoplazmata

Dobrý den,již delší dobu se snažíme o druhé dítě.Nyní mi byla při prohlídce...

Ureplasma u mě ano, u přítelkyně ne.

Dobrý den. Přibližně před měsícem jsem byl na vyšetření v nemocnici (po pálení...

Ureterohydronefroza pravo

Dobry den. Již jsem Vám psala ohledně hydronefrozy, různých vyšetření. Nyní...

Uretrální obtíže

Dobry den, Již 2 měsíce trpím na bolesti v mocove trubici. Vždy se mi to na...

Uretrální syndrom

Pane doktore prosim o radu. Uz nekolik mesicu mam nekdy silne jindy slabsi bolesti...

Uretrální syndrom

Hezky den, jiz rok se potykam s pocity paleni, svedeni mocove trubice (nikoli...

Uretrální syndrom?

Dobry den, chtela bych se zeptat. Pred 14dni jsem mela zanet mocovych cest,...

Uretritída

Dobrý den, Před cca 3 dny se u mě objevilo svědění ústí močové trubice při...

Uretritida

Dobrý den, dlouhodobě mám zvýšenou citlivost močové trubice, projevující se...

Uretritida

Dobrý den, poslední tyden mě trápí pálivá bolest při močení, žádnou uzlinku...

Uretritida po sexuálním styku

Dobrý den, je to již 11 dni co jsem měl nechráněný náhodný pohlavní styk, již...

Uretritida, plodnost

Dobrý den, byl mi opakovaně diagnostikován enterokok v močové trubici. S partnerkou...

Uretritida, STD

Dobrý den. V únoru tohoto roku jsem měl rizikový orální sex s prostitutkou....

Uretritis

Dobry den, uz neviem na koho sa obratit. Doteraz chodim neustale na urologiu...

Uretritis

Zdravím vás , mám dotaz , spozoroval jsem že pokaždé když mám pohlavní styk...

Uretrotomie

V dubnu loňského roku jsem prodělala silný zánět močového měchýře.Poté se u...

Urgentní mikce

Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat. Několik dní mám problém, nutkavá urgence...

Urgentní močení

Dobrý den, je to skoro půl roku, co jsem byl u doktora s tím, že mám potíže...

Urgentní pocity k močení

Dobrý den, pane doktore. Mám urgentní pocity k močení, znepříjemňuje mi to dost...

Urgentní pocity k močení II

Děkuji za odpověď pane doktore, nevíte, zda někdo v Pardubicích dělá tu dilataci?...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zápal plic


Bolest v pravém podbřišku a varleti


Hnědý hlen

Dobrý den, za měsíc mi bude 60 let, a 10 let už nemám měsíčky, a ted se...

Zástava dechu

Dobrý den, před několika lety jsem prodělala virozu, kdy během dne došlo poprvé...

Brnění rukou, přibírání na váze, bolest v krku


Bolest pravého spánku

Dobrý den pane doktore, je mi 30let a momentálně jsem ve velkém stresu, asi...

Brnění rukou v noci


Průběh Crohnovy nemoci a probiotika

Dobrý den měla bych jednu otázku. Zjistili mi Crohnovu nemoc. Chci se zeptat...

Vysazení rivotrilu nespavost

Zdravím , užival jsem rivotril 1-1-2 0,5mg tablety 3 týdny a pak jsem to vysadil...

Kašlání krve

Dobrý den přeji. Moje maminka (67) před pár dny začala kašlat krev. Nekašle...

Zatékání hlenů do hrdla

chcem sa opýtať mám problém so zatekaním hlienov do hrdla a z toho zápal hrtana...

Může Nitrofurantoin-ratiopharm snížit účinky antikoncepce Lunafem?


Nitrofurantoin a antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na účinnost antikoncepce v případě, že jsem...

Muže se mi vrátit zápal plic.?


Nitrofurantoin a antikoncepce

Dobrý den, týden jsem brala nitrofurantoin a během braní se objevilo špinění...

Brnění nohy

Dobry den, uz nekolik dni mi mrzne levy palec u nohy. ostatni prsty bez problemu,...

Sekrece hlenů

Dobrý den je mne 23 let při vlhkém prostředí nebo zvisene námaze mám.hleny špatně...

Nitrofurantoin a antikoncepce - má na ní vliv?

Dobrý den, dnes jsem dobrala antibiotika na zánět močových cest Nitrofurantoin....

Je mi 14 let, a mám šileně silné bolesti hrudi a plic


Růžové tváře

Mám stále červené tváře, v mrazu, ve vedru, při sportu, při smíchu, četla jsem,...

Reklama
Zavřít