Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Uroinfekt

Urologie Monika 9.2.2017

Dobrý den paní doktorko/pane doktore,
Již 14 dní se léčím s infekcí močového měchýře, beru právě třetí antibiotika (Furolin-pro zvracení změna na Augmentin, zlepšení stavu, ale po týdnu opět návrat bolesti, zvýšená teplota a omezené močení), na pohotovosti mi lékař nasadil Ciprinol 500 na pět dní, nyní beru čtvrtý den a zlepšení téměř žádné. Včera mě začala bolet noha v lýtku, bolest vystřeluje do podkolenní jamky. Šla jsem k praktikovi, který mi udělal krevní testy. D-dimery negativní, ale vyšlo mi CRP 8, sodík 135, zvýšená hladina leukocytů a neutrofilů a snížená lymfocytů. A co mě zarazilo nejvíc: hodnota glukózy nalačno 6,6. Můj dotaz zní: může být zvýšená hladina glukózy při infekci? Pokud d-dimery vyšly negativně a noha stále bolí, můžu být v klidu, co se trombózy týká? Co znamenají zvýšené hodnoty krevního obrazu? Že atb stále nezabrala? Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, tak nejdřív, již při indikaci druhé řady antibiotik při uroinfektu, by jsem tyto nasazovala až po odběru moči na chemii a sediment a kultivaci s určením citlivosti na ATB, léčba je poté cílená a specifická pro konkrétní bakteriální infekci a vede k jejímu vyléčení. Vyšší glykémie má více příčin, odběr by měl být vždy standardizován, zejména nalačno, až po rekonvalescenci, ne v průběhu infektu a ATB terapie. Vyšší hladina leukocytů, konkrétně neutrofilů, a nižší lymfocytů, je známkou bakteriální infekce v organizmu, takzvaný posun doleva v diferenciálním rozpočtu. D-diméry jsou pro diagnózu hluboké žilní trombózy specifické, při jejích negativitě se trombózy nemusíte obávat. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Uroinfekt
Dobry den, chtela jsem se zeptat, jestli ma mit maminka...
Přenosný uroinfekt ?
Dobry den uz asi 5 let mam streptokoka sk.B v moc...
Bakterie v moči a gynekologické vyšetření
Dobrý večer, lekárka mi zistila prítomnosť baktérií...
Nasedlo Vám na uroinfekt ještě běžné nachlazení
Dobry den, v pondeli jsem dostala atb.Furolin na zanet...
Uroinfekt vs. těhotenství
Dobrý den chtěla bychom se zeptat co znamena když mam...
Kožní obtíže
Dobrý den. Poprosil bych o radu. Jde o mého otce,který...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Uroinfekce

Dobrý den, moje potíže začali před necelým měsícem, kdy mi u lékaře byla diagnostikována...

Uroinfekce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, začalo to jako zánět močového měchýře...tak...

Uroinfekce

Hezky dobry den, je mi 53 let, zadne leky neberu,s nicim se nekecim -jsem rok...

Uroinfekce

Dobrý den ,mel bych otázku,v úterý sem začal mýt problém z močením nemohl sem...

Uroinfekce

Zdravím. Můj problém jsou dlouholeté nesprávné léčené bakteriální výtoky. Partner...

Uroinfekce

Dobrý den, mám dotaz, zda lék UROVAXOM musí předepisovat urolog nebo ho může...

Uroinfekce

Dobrý den, asi 6 dní zpátky jsem měla svůj poslední pohlavní styk, byl to poslední...

Uroinfekce

Dobrý den, mam tak 3-4 problemy s palenim pri moceni u korene penisu a lehce...

Uroinfekce

Dobrý den jsem měsíc po císařském řezu. Jak mě propustili domu 5 den tak se...

Uroinfekce ve třetím trimestru

Vážený pane doktore. Chtěla bych se zeptat, čím se dá léčit uroinfekce ve třetím...

Uroinfekt

Dobry den, chtela jsem se zeptat, jestli ma mit maminka (1956)obavu z mozne...

Uroinfekt vs. těhotenství

Dobrý den chtěla bychom se zeptat co znamena když mam zpoždění 3den a z moče...

Urolithiaza

Dobrý den, v sobotu 30.6. Jsem byla na pohotovosti - kolika z asi 3mm velkého...

Urolog

Dobrý den, chci se jen zeptat, jaké může mít syn(2,5roku) problémy, když jsme...

Urolog.problémi

Dobrý den.Trpím přes 3měs.nepříjemným lehtáním-od penisu,pod varlaty ke konečníku,někdy...

Urologická infekce

Nikdy i vzhledem ke svému věku jsem neměl sebemenší problémy s močením či stolicí!...

Urologická prohlídka

Chcel by som sa opítať bol som u urologičky na prehliadke všetko my skontrolovala...

Urologicke antibiotika a šport

Dobrý deň.p. doktor. Mala by som k Vám otázku , pri preventívnej prehliadke...

Urologické a gynekologické problémy

Dobrý den pane doktore. Již po dobu jednoho roku trpím záněty močopohlavního...

Urologické a zažívací potíže

Dobrý den , asi měsíc a půl mě trápí, že mě pálí při čůrání, ale je to spíš...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Boule na vnější straně stehna

Dobrý den pane doktore, mám takový problém. Asi před rokem jsem dostala nové...

Výtok z pochvy

Dobrý den, asi půl roku jsem trpěla opakovaně na svědivost vaginy a mám mnohem...

Nepravidelné krvácení při hormonální antikoncepci

Dobrý den, od března beru antikoncepci a z měsíce květen na červen jsem si neudělala...

Bolesti zad

Vyhřezlá ploténka. Dobrý den, pane doktore. Prosím o radu. Mám pravděpodobně...

Hleny v krku, neustálé pokašlávání

Dobrý den, již léta mě trápí problém, který mě poměrně intenzivně obtěžuje....

Cviky na rozcvičení chodidla a kotníku

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaké cviky jsou nejvhodnějí na rozcvičení...

Bolest varlete


Zánět dásní

Dobrý den, už dva mesíce se léčím se zánětem trojklaného nervu.Beru uz 3 baleni...

Fractura radii dist I.sin

Zdravím Vás a přeji hezký den. Dcera ( 11 let ) na 24.12. uklouzla u padla...

Hleny v krku

Dobrý den po ránu mám hleny v krku a cítím jako bych tam něco měl vykašlu hleny...

Alkohol a Ibalgin


Od stredy mam na predkozce pod zaludem takovouhle "boulicku"

Dobry den,od stredy mam na predkozce pod zaludem takovouhle "boulicku" na dotek...

Náhlé snížení tepové frekvence

Dobrý den, asi od 7 let mám arytmie, od 11 chodím pravidelně ke kardiologovi....

Tepání v uchu

Dobrý den, už skoro měsíc bojuji s tepáním (ťukáním) v levém uchu. Nejedná...

Pichlavá bolest za levým uchem

Dobrý den, trápí mě pichlavá bolest za levým uchem. Prosím o radu, děkuji

Může to způsobovat vysazeni antikoncepce?

Dobrý den, pred 7 dny jsem vysadila antikoncepci Logest, kterou jsem brala deset...

Kašel

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně kašle. Již od listopadu - prosince...

Brnění na krku

Dobrý den před 4 týdny sem měla anginu při ní mi začal z venku brnět krk a jakoby...

Řídká stolice

Dobry den. Obcas se mi stava, ze pokud konzumuji urcite jidlo po delsi dobu,...

Boule na břiše

Dobrý večer, mám dotaz. Na břiše v okolí žaludku a slinivky mi několikrát za...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.