Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Urologické potíže

Urologie Pacient 23.1.2018

Dobrý den,
na začátku ledna mě začala bolet varlata (měl jsem je i zarudlá) a lehce pálit při močení. Byl jsem poslán na urologii, kde mi byla nasazena ATB Ciplox 500 na pět dnů (po vyštření moči). Situace se nijak nezlepšila, proto jsem urologii navštívil po druhé. Opět následovalo vyšetření moči, kde nebylo nic nalezeno, přesto mi doktor nasadil další ATB, tentokrát Doxybene 100 mg na týden. Situace se trochu zlepšila, nicméně jsem zpozoroval zarudnutí u ústí močové trubice, a proto jsem urologii navštivil potřetí. Zde mi byly provedeny stěry a nasazeny ATB Azithromycin na 3 dny. Dnes jsem volal na stěry, kde mi bylo řečeno, že ureaplasmata negativní, chlamydie negativní, stěry dopadly v pořádku. Pálení při močení již nemám, stejně zmizela i bolest varlat, výtok nepozoruji, avšak varlata i ústí močové trubice mám stále zarudlé. Je i tak možné, že bych mohl mít chlamydie nebo kapavku, i když to stěry neprokázaly? Je vhodné stěry zopakovat? Bylo by případně vhodné zajít i na vyšetření krve (klidně bych si vyšetření zaplatil jako samoplátce). Dále pozoruji mírnou bolest v oblasti beder - ta mě ale trápí již déle kvůli sedavému zaměstnání. Mám však trochu obavu, aby bolest nesouvisela s ledvinami. Je možné, že by se případná infekce dostala až k ledvinám?
Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Klinika pracovního a cestovního lékařství - FNKV Praha

Jane, není pravděpodobné, že byste po tolika vyšetřeních měl trpět nějakou skrytou infekcí. Rovněž infekce ledvin bych se při negativním výsledku z vyšetření moči nebála. Jestli přetrvává bolest varlat ale i zad, mohlo by být na urologii provedeno ještě ultrazvukové vyšetření, pokud se tak již nestalo. Váš dotaz nyní převezme a podrobněji zodpoví ještě specialista, vyčkejte, prosím, na jeho odpověď. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, pokud výsledky dopadly dobře, tak tak infekce není. Pravděpodobnost onemocnění ledvin není. Potíže v dané oblasti mohou klidně souviset s onemocněním zad nebo s životním stylem. Důležitý je vysoký příjem tekutin a varlata musejí být vyšetřena lékařem včetně ultrazvukového vyšetření.

Související dotazy

Urologické potíže
Zhoršená citlivost u kořene penisu. Dobrý den, chtěl...
Urologické potíže
Dobrý den, prosím o Váš názor ma můj zdravotní problém....
Tři roky mě trápí urologické a gynekologické potíže
Dobrý den, přes tři roky mě trápí urologické a gynekologické...
Urologické vyšetření
v 16 letech mohu přijít sám k urologovi, ale musím...
Urologické obtíže
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na jednu věc. Od sedmnácti...
Potíže po přeléčení uroinfektu
Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o radu. Během tří...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Urologické obtíže

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na jednu věc. Od sedmnácti let mám problém s...

Urologické obtíže

Dobrý den.Chtel bych se zeptat, je mi 28 let a mám stále problémy. Slečny mi...

Urologické obtíže nejasného původu

Dobry den, jiz delsi problem mam s penisem. Uz nevim co by to mohlo byt protoze...

Urologické obtíže u dětí

Doby den. Prosim o radu. Dceri je 12 let. Asi pul roku tak jednou za tyden...

Urologické potíže

Dobrý den. Je mě 28 a mám 2 děti a asi tak jednou za 2 měsíce mám šílené křeče...

Urologické potíže

Zhoršená citlivost u kořene penisu. Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na problém...

Urologické potíže

Dobrý den chci se zeptat protože už jsem úplně zoufalej. Měl jsem náhodný styk...

Urologické potíže

Dobrý den. Jsem úplně zoufalá. Mám problém po močení.Do krátké doby (asi do...

Urologické potíže

Vážený pane doktore, již od mých šestnácti let mě trápí urologické potíže....

Urologické potíže

Dobry den. Uz nejakou dobu sleduji obcasny vytok z penisu pri zmacknuti. Spise...

Urologické potíže

Dobrý den, jsem ve 3 měsíci těhotenství a už dlouhou dobu mě trápí potíže s...

Urologické potíže

Dobrý den, již 10 dní se léčím se zánětem močového měchýře. Nejprve nasazen...

Urologicke potiže

Dobrý den, Byl jsem testován na kapavku, ureaplasma metodou DNA z první moči...

Urologické potíže

Dobrý den, prosím o Váš názor ma můj zdravotní problém. Před cca 2 roky jsem...

Urologické potíže ?

Dobrý den, mám následující problém. Je mi 47 let a zhruba 3 měsíce mám na pohmat...

Urologické potíže po prodělané infekci

Dobrý den, už jsem se tu radil 30.11. Po sexu (soulož i masturbaci) když přirození...

Urologické potíže- herpes

Dobrý deň chcel by som sa opýtat, mám 33 rokov a problemy s mocovým ustrojenstvom....

Urologické potíže-3leté dítě

Dobrý den, ráda bych vás poprosila o váš názor popř. radu.Moje tříletá dcera...

Urologické problémy

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na moje problémy, které začali v roce 2011....

Urologické problémy

Dobrý den, je možné, aby se člověk po kontaktu s odpadky z popelnice (rukou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dávkování antibiotik


Paradoxní nespavost

Dobrý den je mi 21 let a už od 16 mám problémy se spaním a přes noc obvykle...

Odběr krve po antibioticích

Dobrý den, zajímalo by mne, za jak dlouho po dobrání antibiotik je vhodné odebrat...

Zvětšená žíla na penisu

Dobrý den asi před týdnem se mi na penisu objevila obrovská žíla,vedoucí od...

Kulička v šourku

Dobrý den, je mi 15 let a už dlouho mám v šourku kuličku velkou cca. jako 1/3...

Červený nos

Dobrý den, mam neustále červeny nos uplně hoři, alkohol jsem nepila dlouho takže...

Bolest zad s prostřelováním do nohy

Před několika měsíci mi při bolesti levé nohy byla diagnostikována /CT/ posunutá...

Ureaplasma urealyticum


Vyšší tep

Dobrý den, Chci se zeptat zda tělesná teplota kolem 35 a zároveň vyšší tep...

Červené tečky na horním patře

Dobrý den, než začnu s tím, co mě momentálně trápí, tak se vám svěřím se svými...

Malé puchýřky, pupínky na prstech ruky


1. IVF bez ET - špatný vývoj embryí s fragmenty

Dobrý den, je mi 29 let, jsem po prvním cyklu IVF bez ET z důvodu špatného...

Biopsie děložního čípku

Dobrý den, 17.2.2017 mám jít na biopsii děložního, chtěla jsem se zeptat co...

Hemoroid

Dobrý den, jsem pracující studentka, která bohužel sedí celý den ve škole...

Antibiotika a paralen


Nález na děložním čípku

Dobrý den, i přes dobré výsledky v předchozích cytilogiich byla má doktorka...

Bolest při vyprazdňování

Dobrý den, poslednich asi 20 dní mám bolesti při stolici. Bolesti se projevují...

Napřímená krční lordosa

mohu požádat o laické vysvětlení diagnózy, která byla vystavena ve Vaší nemocnici...

Krvácení z penisu

Při divočejší souloži dochází u mě ke krvácení z penisu. Krve bývá docela dost....

Nízká hranice trombocytů

Dobrý den, jsem dárce krve a krevní plazmy. Na transf. stanici mi bylo v červnu...

Reklama
Zavřít