Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Užívání antibiotik Amoksiklav souběžně s Lacidofilem

Léky Jana 15.3.2012

Dobrý den.
Na silnou rýmu, zánět nosohltanu a hrtanu mi byla praktickým lékařem naordinována ATB Amoksiklav. Již po užití 3. taplety jsem dostala vodnatý průjem (2x za den) a ráda bych věděla, zda je to důvod k přerušení této léčby z důvodu snížení účinku ATB nebo bych mohla proti průjmu souběžně s ATB užívat mně jinak osvědčený Lacidofil? Sníží užití Lacidofilu taktéž účinek ATB?
Předem Vám děkuji za rychlou odpověď.

Jana Š.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vachek


Lacidofil užívat můžete, k antibiotikům je dokonce vhodné ho brát souběžně, sníží se ta...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Užívání antibiotik
Dobrý den, bylo mi určeno ať užívám prášky Amoksiklav...
Alergie na Amoksiklav
Dobrý den. Předevčírem jsem dobral balíček antibiotik...
Hormonální antikoncepce a antibiotika
Dobrý den, ovlivňuje prosím účinnost HAK (beru 14...
Je možné kombinovat antibiotika Amoksiklav s kapkami Algifen?
Dobrý den, je možné kombinovat antibiotika Amoksiklav...
ATB Amoksiklav a Lacidofil
Dobrý den. Děkuji Vám za Vaši včerejší rychlou odpověď...
Antibiotika na stafylokoka
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na pár otázek a zda...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Užívání antibiotik

Dobry den,momentálně beru antibiotika na chřipku,včera jsem měl nechraněný sex...

Užívání antibiotik

Dobrý den, již potřetí mi byl při výtěru z krku objeven Streptokok. Až teď -...

Užívání antibiotik

Dobrý den, dnes jsem dostal od doktora antibiotika Duomox 1000, v úterý mám...

Užívání antibiotik

Pěkný den, beru již 5 den atb Doxybene. Od počátku mám problémy s průjmem,...

Užívání antibiotik

Dobrý den, pane doktore, při gynekologické prohlídce mi byla zjištěna v pochvě...

Užívání antibiotik a antikoncepce

Dobrý den, dva týdny zpátky mi byl nalezen streptokok v pochvě. Dostala jsem...

Užívání antibiotik a globulí

Dobrý den, před pár dny mi obvodní doktorka předepsala antibiotika Triprim...

Užívání antibiotik a jejich vliv na organismus

Dobrý den, beru třetí antibiotika v řadě. Prvni augmentin 1g 2x za 24 h na...

Užívání antibiotik a jiných léků během těhotenství

Dobrý den. Včera jsem zjistila, že jsem po druhé těhotná, 8. týden. Mé holčičce...

Užívání antibiotik a zažívací obtíže

Dobrý den, s ničím se nelečím jinak.Chtěl bych se poradit ohledně akutních...

Užívání antibiotik během těhotenství

Dobry den, po porode a kontrolnej navsteve u gynekologa mi bol zisteny zlaty...

Užívání antibiotik kontraindikovaných v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko, užila jsem část dávek Gyrabloku 400-4tablety, který...

Užívání antibiotik na počátku gravidity

Dobrý den, 23.8. jsem měla ovulaci, den, kdy jsem zřejmě otěhotněla. 25.-30.8....

Užívání antibiotik při kojení

Na zánět močových cest mi lékař předepsal Nitrofurantoin retard-ratiopharm 3...

Užívání antibiotik při podezření na COVID-19

Dobrý den, chtěla bych zkonzultovat užívání ATB při podezření na coronavirus,...

Užívání antibiotik Xorimax v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 27. týdnu těhotenství a mám zánet močového měchýrě. Doktorka...

Užívání antibiotik, antikoncepce a kvasinková infekce

Dobrý den, je mi 17 let. Beru již delší dobu antikoncepci Dienille a nyní mi...

Užívání antibiotik, zvracení po obědě

Dobrý den, od pondělí (tedy 5.den) beru antibiotika Xorimax 500 mg, bylo mi...

Užívání antidepresiv

Vážená paní doktorko, 1 rok užívám lék Trittico AC75, cítím se velmi dobře....

Užívání antidepresiv

Dobrý den, půl roku užívám antidepresiva Setaloft 50mg z duvodu úzkostné a depresivní...