Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Užívání antikoncepce

Gynekologie Karla 20.3.2019

Dobrý den. Na tento dotaz jsem se již ptala a dnes jsem odeslala ještě dodatečný dotaz, nicméně bohužel jsem zřejmě žádala špatnou e-mailovou adresu neboť mi nepřišel potvrzovací e-mail. Zasílám dotaz tedy znova a omlouvám se.
Beru již půl roku antikoncepci. První pilulku beru ve čtvrtek, pro tento cyklus to tedy bylo 7.3. Můj problém je že jsem úzkostlivá a dost často paranoidní a nemohu si vybavit že jsem si první prášek vzala. V platičku není, dny mi sedí a nikde mi nevypadl. Logicky tedy vyplývá že jsem si ho vzala, kam by jinak mohl zmizet. Přesto bych potřebovala ještě ujištění odbornika. Pohlavní styk jsem měla 9., 17. a 19, poslední dva byly bez ejakulace do mě. Již mi bylo odpovězeno že riziko otěhotnění je velmi malé i kdybych si ten první prášek skutečně zapomněla vzít. Přesto mě zajímá zda by v tom případě plná ochrana nastoupila po sedmi dnech správného braní jak je uvedeno v letáčku a tim pádem bych už od 17. byla opět chráněna? Případně, měla bych se ještě teď nějak chránit nebo se nemusím obávat? Děkuji moc za zodpovězení.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Hezký večer Karlo, děkuji za dotaz. Z mého pohledu praktického lékaře je skutečně pravděpodobnost, že byste otěhotněla ( za podmínky, že jste si tabletku nevzala ), skutečně velmi malá, spíše mizivá. Souhlasím s Vámi, že by plná ochrana nastoupila 7. den, jak je uvedeno v letáčku. Z mého pohledu byste měla být tedy dostatečně chráněna, není nutné užívat další ochranu. Dotaz dále předávám specialistovi z gynekologie, jak jste si přála. S pozdravem, K. Jiříčková

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Lidák


Dobrý den, i kdyby jste 1 tbl vynechala, s vysokou pravděpodobností neotěhotníte. S pozdravem PL

Související dotazy

Krvácení při užívání antikoncepce
Dobry den, je mi 17 let, a beru antikoncepci Ebelya...
Posunutí užívání antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych si posunout užívání antikoncepce...
Užívání antikoncepce
Dobrý den, ráda bych Vas poprosila o radu. Užívám hormonální...
Dlouhodobé užívání antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je při užívání...
Změna času užívání antikoncepce
Dobrý den, mám dotaz ohledně změně času užívání antikoncepce...
Účinnost antikoncepce při užívání antibiotik
Dobrý den, Může prosím snížit účinnost antikoncepce...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Užívání antikoncepce

Dobrý den, několi let beru antikoncepci Mirelle. Bohužel sem dnes zjistila,...

Užívání antikoncepce

Dobrý den, asi mám ponekuď hloupý dotaz, ale nedalo mi to a zeptám se. Beru...

Užívání antikoncepce

Dobrý den, prosím Vás o radu ohledně hormonální antikoncepce. Užívala jsem 20...

Užívání antikoncepce

Dobrý den, při poslední menstruaci jsem začala brát antikoncepci popravdě...

Užívání antikoncepce

dobrý den, chtěla bych se zeptat. beru antikoncepci Lindynette20 a občas večer...

Užívání antikoncepce

Dobrý den, V blízké době mám začít brát antikoncepci NELYA. Je kombinovaná....

Užívání antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu začít užívat antikoncepci i mimo...

Užívání antikoncepce

Dobrý den, rozhodla jsem se znovu užívat antikoncepci Lunafem, kterou jsem...

Užívání antikoncepce

Dobrý den, beru antikoncepci Bonadea 3. měsíc . Neberu ji ale pravidelně...

Užívání antikoncepce

Dobrý den, Nasadila jsem antikoncepci softinelle mimo cyklus, a 6 den jsem...

Užívání antikoncepce

Dobrý den, mám dotaz.Jde o to, že 7 let beru antikoncepci. Nedávno jsem měla...

Užívání antikoncepce

Dobrý den, mám dotaz ohedne HA.Beru HA mywy..Má 24 aktiv. tablet a 4 placebo...

Užívání antikoncepce

Dobrý den, je mi 17 a beru svojí první antikoncepci Ayreen, začla jsem jí brát,...

Užívání antikoncepce

Dobrý den, mám dotaz, měli jsme s přítelkyní sex, četli jsme na jedny pořádně...

Užívání antikoncepce a antibiotik

Začala jsem užívat antibiotika Ofloxin 200 s Spasmedem a užívat antikoncepci...

Užívání antikoncepce a krvácení

Dobrý den chtěla jsem se zeptat už nějakou dobu užívám antikoncepci. Beru ji...

Užívání antikoncepce a krvácení

Dobrý den, antikoncepci používám už víc než 5 let a v červenci jsem ji brala...

Užívání antikoncepce a otěhotnění


Užívání antikoncepce a otěhotnění


Užívání antikoncepce a otěhotnění

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je mi 37 let, prakticky od 14let beru antikoncepci,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Lišej?

Dobrý den, mému synovi (2,5) se po těle občas udělá suchý rudý flek, vždy o...

Bolesti po úraze elektrickým proudem

Dobrý den. Před dvěma dny jsem měla úraz elektrickým proudem při výměně žárovky,...

Záření při svařování


Bolest při polykání

Dobrý den pane doktore, chtěla by jsem se Vás zeptat na svůj problém. Asi týden...

Vata v uchu

Dobrý den cistila jsem si uši vatovou tycinkou a zůstalo mě trochu vaty v uchu...

Červený flek na hrudníku

Dobrý den, chci se zeptat. Mému příteli se už asi tak před rokem udělal flek...

Fibrom ucha

Dobrý den, měla bych na vás dva dotazy. Před pár dny jsem si našla zezadu na...

Vyhřezlá ploténka

Dobrý den, je mi 19 let a už 3 a půl roku mám problémy se zády. Na CT mi nalezly...

Bolest v noze u covidu-19

Dobrý den, jsem pozitivní na covid, již 8 den s ním bojuji, od včerejška mě...

Zvětšení uzliny

Dobrý den, na konci června jsme objevili u naší dcery(1,5r) zvětšenou tříselnou...

Ekzém na ruce

Dobrý den, Vzhledem k tomu, že je relativně obtížné dostat se k dermatologovi,...

Hair loss

Hello, I would need a specialist in hair loss/dermatologist (not sure which...

Červené fleky na břiše

Dobry den, chtela bych se zeptat. Nedavno se mi udelalo par malych cervenych...

Přerušený styk

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat. Mám před menstruací a dneska do mě zajel...

Těhotenství

Hezky den, vcera vecer jsem zkonzumovala chlebicek s majinezovym salatem. Vubec...

Potíže s menstruací

Dobrý deň, už tretí rok užívam hak mistra bez prestávky, menštruáciu mávala...

Vyrážka v oblasti genitálu

Dobrý den, asi 3 týdny mám hnisavé boláky na přirození a poslední týden i...

Syndrom permanentního vzrušení

Dobrý den, Měla bych dotaz. Může se jednat o syndrom permanentního vzruseni?...

Horečka a bolesti zad

Dobrý den, máme starost o tchána - je mu 74, léčí se s mírnou cukrovkou, je...

Testování na koronavirus po kontaktu s možnou infekcí

Dobrý den, Tento týden jsem byl v rizikovém kontaktu s suspektně pozitivním...

Reklama