Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Užívání hormonální antikoncepce při syndromu lepivých destiček

Hematologie Radka 23.4.2020

Dobrý den,

mám otázku ohledně antikoncepce. Beru prášky Godasal ( 1 tabletu ráno ) kvůli syndrmu lepivých destiček. Jsem hlídaná na hematologii. Bylo mi řečeno že mohu užívat antikoncepci. Mohu užívat i Dayllu? Nízkohormonální antikoncepce. Před necelým rokem jsem ji vysadila s tím, že si doktor myslel že už budu mít krev ok. Ale to se nepotvrdilo a proto beru godasal. Ráda bych znova ant Daylla, protože mi neuvěřitelně vyhovovala. Mám ted ve 30 šílený akné na obličeji i na zádech a zadžuji vodu ( stejná strava a 6 kilo nahoře )

Děkuji za info.

Odpovídá lékař:

Dobrý den milá Radko,

děkuji za Váš dotaz. Jelikož jde o dotaz velmi konkrétní, předávám ho specialistovi, vyčkejte, prosím, na jeho odpověď. Orální kontraceptiva obecně zvyšují riziko vzniku krevních sraženin, proto bych Vám její užití spíše nedoporučovala. Pokud Vám na hematologii její užití povolili, nechala bych si Vaším ošetřujícím lékařem schvalit konkrétní lék, případně doporučit jiný preparát.

S pozdravem,

MUDr. Barbora Němečková

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den paní Radko, při Vašem syndromu samo o sobě stoupá riziko vzniku trombózy, proto berete Godasal. Hormonální antikoncepce toto riziko zvyšuje. Vzhledem k tomu, že existuje spousta bezpečnějších způsobů ochrany proti početí, užívání antikoncepce bych Vám nedoporučila. Obecně je užívání takové formy antikoncepce z mnoha důvodů rozporuplné, a u Vás k tomu, abychom to nedporučili, existuje důvod. Pokud chcete užívat hormony kvůli hubnutí a pleti, pak Vám spíš doporučuji navštívit kožního lékaře a víc sportovat, případně ubrat na kalorickém příjmu. Z mého pohledu antikoncepce nemá sloužit jako lék na odvodnění, ani na hubnutí. Pokud ale na užívání hormonů trváte, pak se, prosím, domluvte s Vaším hematologem, který zná všechny Vaše prodělané nemoci, má k ruce výsledky a může to s Vámi probrat. S ním se pak rozhodnete, zda Vámi vybraný přípravek můžete bez obav užívat. Přeji Vám, ať jste nadále zdravá. S pozdravem MUDr Soňa Boušková

Související dotazy

Syndrom lepivých destiček
Dobrý den,mé sestře(40 let) po prodělané mozkové mrtvici...
Tromboza u užívání hormonální antikoncepce
Dobrý den, všude se píše, že hormonální antikoncepce...
Špinění při užívání hormonální antikoncepce
Dobrý den,beru antikoncepci mywy,kterou jsem nasadila...
Užívání hormonální antikoncepce
Dobry den, Začala jsem brát antikoncepci Emona, omylem...
Užívání hormonální antikoncepce
Dobry den, Je mi 16 let a nyni sem zacala brat antikoncepci...
Užívání hormonální antikoncepce a pravidelnost v menstruaci
Dobrý den, na konci října jsme vysadila antikoncepci,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Užívání hormonální antikoncepce

Dobry den, Je mi 16 let a nyni sem zacala brat antikoncepci znacky Mylaz. Podle...

Užívání hormonální antikoncepce

Dobrý den, již 10 měsíců užívám antikoncepci Leverette, potřebovala bych si...

Užívání hormonální antikoncepce

Dobrý den, gynekolog mi předepsal HA Minisiston. Měla jsem ji začít užívat na...

Užívání hormonální antikoncepce

Dobrý den, teď je to 3. měsíc, co užívám antikoncepci Leverette, dobírám poslední...

Užívání hormonální antikoncepce

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně antikoncepce. Jsem 5 let po operaci...

Užívání hormonální antikoncepce

Dobrý deň, potrebovala by som sa poradiť v mojej terajšej situácii. Užívam...

Užívání hormonální antikoncepce

Dobry den, Začala jsem brát antikoncepci Emona, omylem jsem ji začala brat...

Užívání hormonální antikoncepce


Užívání hormonální antikoncepce

Dobrý den, můj dotaz se týká přechodu z hormonální antikoncepce Femoden na nový...

Užívání hormonální antikoncepce a pravidelnost v menstruaci

Dobrý den, na konci října jsme vysadila antikoncepci, listopadová a prosincová...

Užívání hormonální antikoncepce těsně před operací v CA

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, za týden mě čeká operace zubů (extrakce) a...

Užívání hormonální léčby

Dobrý den, lékařka mi předepsala Gynprodyl, který teď beru už po druhé.Mám ho...

Užívání hormonálních preparátů

Dobrý den, Rád bych se Vás dotázal na následující: Užívám přípravek clostilbegyt...

Užívání hormonů v přechodu

Dobrý den, je mi 50 let a gynekoložka mi na jaře řekla, že mi hormonální antikoncepci...

Užívání hořčíku

Dobrý den, jak dlouho mohu užívat Fyrosan Hořčík....

Užívání hořčíku

Dobrý den, mám latetní tetanii a užívám MagneB6 (100 mg hořčíku). Dlouhodobě...

Užívání hořčíku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zdali je možné dlouhodobé užívání hořčíku....

Užívání hořčíku

Dobrý den pane doktore, je pravda když užívám hořčík musí zároveň vápník ? Údajně...

Užívání hořčíku

Dobrý den, pracuji fyzicky ve fabrice. Býval jsem dost unavený. Vše se spravilo...

Užívání hořčíku

Dobry den. Beru sertralin celkem 150mg/denne a pragiolu 4x75mg/denne na uzkost...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení, svědění, zarudlost kolem vchodu do pochvy

Dobrý den, Mám takový problém.asi 4 dny mě svědí pálí a mám zarudly vchod do...

Psychomotorický vývoj dítěte

Dobrý den,měla bych takový dotaz.Moje kamarádka má 16 měsíční dítě.Občas ho...

Bolesti třísla, podbřišku a varlete

Dobrý den, mám problémy s občasnými bolestmi pravého třísla/podbřišku a pravého...

Přetrhané vazy po pádu na ruku

Dobrý den, 28.6. jsem měla nehodu - pád, po kterém mě kromě pár modřin velmi...

Bolest prstů u nohou

Dobrý večer,chtěla bych se zeptat,jestli nemoc mojí maminky se dá léčit.Bolí...

Opakovaná infekce vedlejších nosních dutin


Snížení bílých krvinek


Třes

Dobrý den, již několik let mám problém s tremorem těla, jedná se hlavně o horní...

Strach ze samoty

Dobrý den je mi 20 let a mám takový proplem uz několik měsíců mám takový špatný...

Opakované záněty středouší

Dobrý den, prosím o radu- můj 15 měsíční syn má opakované záněty uší, poprvé...

Pupínek na stydkém pysku


Krvaceni po cytologii

Dobrý den, mám otázku. Poprvé jsem byla na vyšetření stěru a doktorka mi řekla,...

Pocit přeležení prstů

Dobrý den, více jak měsíc se mi v noci stává, že se probudím a mám jako by přeležený...

Opakující se virózy a infekce

Ráda bych se s Vámi poradila. Od porodu syna,což je 1,5 roku se mi stále opakují...

Pupínky na penisu


Bulka v oblasti achillovy paty

Dobrý den, včera přes noc se mi nad patou udělala boule. Přesněji na levé...

Černý pruh pod nehtem

Dobry den, uz nekolik let (ted si uplne nemuzu vzpomenout kdy jsem to zaregistrovala,...

Bolest mezi lopatkami

Dobrý den, Mela jsem blokádu krční patere a poté me začala bolet levá lopatka...

Tinea trupu

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Na kůži v částech: na krku, a dole pod krkem...

Žlutá stolice nevadí


Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.