Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Užívání Tramalu

Hana K. 4.9.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, paní doktorko, od mládí trpím velkými problémy s krční a bederní páteří. Skolióza a bloky krční páteře mi způsobují silné a velmi časté migrény - téměř denně. Jsem pod lékařskou kontrolou počínaje diagnostikou, kontrolami (CT, MR mozku, MR krční a bederní páteře) přes injekční léčby, rehabilitace, domácí cvičení - vše s krátkým a slabým efektem. Cca před 13 lety mi byl na moje bolesti předepsán Tramal. Moje nejvyšší dávky tohoto léku byly 160 kapek denně rozděleno do tří dávek - asi po dobu jednoho roku. Před osmi lety jsem si sama dávkování snížila na 90 kapek denně - rozděleno do dvou dávek po 45 kapkách. Od března tohoto roku jsem brala jednou denně 45 kapek. V létě jsem si znovu přečetla diskuze o lidech, kteří bez Tramalu již nedokážou existovat. Rozzlobila jsem se na sebe, že musím dokázat zbavit se Tramalu úplně. Přečetla jsem si radu jinému pacientovi odebírat po dvou kapkách denně - přiznám se, že v mém případě a vzhledem k dlouhodobosti užívání se tohoto postupu obávám - nevěřím si, že by to moje psychika zvládla. Proto jsem si sama "naordinovala" odebírání 2 až 3 kapek každý týden. Moje současná dávka je 42 kapek denně, další odebírání se "zaseklo" tím, že v červenci se mi krční páteř zablokovala tak, že jsem nebyla schopna ničeho, jen ukrutné bolesti. proběhla další injekční léčba Muskoril (s velmi krátkým efektem), následovaly infuze (též se slabým efektem, navíc jsem se po nich cítila špatně, z 10 jsem vybrala jen 7). Ale i v těchto bolestech jsem dávku Tramalu nezvýšila, dokonce jsem odmítla jeho injekční aplikaci. Chci poprosit o Vaše vyjádření, jestli můj postup a způsob odvyknutí si na Tramal formou odebírání dvou kapek týdně může být úspěšný, chci se Tramalu zbavit sama bez náhrady jiným lékem. Moc děkuji za Vaše vyjádření. Hanka

Odpovídá:

MUDr. Nela Šrámková


Dobrý den, vzhledem k tomu, že užíváte Tramal, budou Vaše bolesti jistě silné a nebudou asi reagovat na běžná analgetika. Přechod z Tramalu se mi jeví jako vhodný, nicméně lépe odpoví na Váš dotaz náš specialista, kterému dotaz přeposílám. Hezký den.

Odpovídá:

MUDr. Jan Vachek


Častým nežádoucím účinkem Tramalu je bohužel vznik lékové závislosti, jde o lék příbuzný opiátům. Domnívám se, že snižování Tramalu postupně (např. po 2 kapkách denně) by mělo vést k úspěchu. Pokud by se odvykání nedařilo, můžete se obrátit na Oddělení léčby závislostí (tel. 22496 8207, Apolinářská 4, Praha 2), případně na jakékoli jiné podobné pracoviště. K zesílení protibolestivého účinku můžete po dobu odvykání od Tramalu zkusit užívat navíc Paralen, Panadol, Panadol extra, Ataralgin - max. 3-5 tbl. denně, později přejít na tyto léky samostatně.

Související dotazy

Závislost na Tramalu
Dobrý den Chtěl bych poprosit o radu jak se zbavit...
Hubnutí při užívání léků
Dobry den, chci se zeptat jestli je mozne zhubnout...
Trhání zubu při užívání Bonvivy
Prosím o odpověď na následující dotaz. Jednou ročně...
Krvácení při užívání antikoncepce.
Dobrý den, už několik let užívám antikoncepci Jangee...
Krvácení mimo menstruaci při užívání antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je normální,...
Kolapsy při užívání antikoncepce a krvácení mimo pauzu
Dobrý den, Už třetím rokem užívám antikoncepci Foxinette...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Užívání tablet Femibion

Dobrý den, momentálně jsem dle PM ve 13. týdnu těhotenství (12+5) a užívám tablety...

Užívání tablet Metformin-Teva XR 500mg

Dobrý den.Při vyšetření na urologii mi byl zjištěn nádor na ledvině a navíc...

Užívání tabtlet doxyhexal a vývoj těhotenství

Dobrý den měla sem na gynekologii pozitivní nález na chlamidie z hrdla dělohy....

Užívání Tamoxifenu

Dobrý den, v listopadu 2011 mi byla diagnostikována rakovina prsu. Byla jsem...

Užívání tamponů


Užívání TAMUROXu

Dobrý den, omlouvám se za včerejší překlep. Takže ještě jednou. Rád bych věděl...

Užívání Tantum Verde sprej v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych moc poprosit o radu. Jsem v 5. mesíci těhotenství a...

Užívání taurinu při chronické hypotyreóze

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je při chronické hypotyreóze vhodné užívat...

Užívání Teststimu

Užívání Teststimu je nutná kontrola po douzivani krabičky tohoto léků. Může...

Užívání Timonilu 300 retard a let letadlem

Dobrý den,před 2 lety dcera po příletu do Tunisu měla ve svých 11,5 letech 1....

Užívání Tri regol

Dobrý den, dostala jsem nové prášky Tri regol a zapomněla jsem se svého gynekologa...

Užívání tribulusu

Dobrý den, četl jsem hodně o tribulus terestris, vím že v mém věku by mělo být...

Užívání Tritace během kojení

Kojeni a lek Tritace 5 mg Dobry den,kojim syna 3 roky, 17 kg pred spanim a...

Užívani tritica a leku od bolesti

Dobrý den,prosim Vas, mám k Vám dotaz a děkuji za zodpovězení. Týká se mé kamarádky....

Užívání Triticco AC 150

Dobrý den,můj psychiatr mi napsal antidepresivum na úzkosti z chronické prostatitidy...

Užívání TUMAROXu

Dobrý den, rád bych věděl jak užívat lék TUMAROX. Lékařka mi předepsala užívání...

Užívání urologických léků současně

Dobry den, poprosim o radu..viac ako rok.beriem liek na prostatu Tamsulosin...

Užívání utrogestanu

Dobrý den, jsem v 5tt, lékařka mi doporučila utrogenstan 2*1, ale nevím, jestli...

Užívaní Utrogestanu a Dafneginu

Dobrý den, Jsem v 8 týdnu těhotenstvi a beru 3× denne Utrogestan. Nyni mi lekar...

Užívání Vectaviru

Dobrý den, občas se mně zdá, že mně začíná opar a natřu si pro jistotu ret Vectavirem....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyrasky na varlatech


Chřipka: rychle přichází, pomalu odchází.


Bolest pod žebry


Křupání v hrudníku při nádechu


BHP není karcinom


Tehotenstvi

Dekuji Vam moc za velmi rychlou odpoved. Ten test je tedy pozitivni? Mam se...

Snížení bílých krvinek


Podkožní bulka v třísle


Dřívější menstruace při antikoncepci


Jak ochránit zahradu a dvorek před klíšťaty?




Mgr. Marie Rupcová

Zařízení klinické logopedie

MUDr. Zdeňka Pustková

Praktický lékař pro dospělé

Čtyři tipy na cvičení proti bolesti zad


Otok hráze nebo hemoroid?


Bolestivý vřed na horním patře


Klinická výživa nabízí pestré možnosti využití


Hnědé skvrny v oblasti podbrisku.


Syfilis?


Možnost otěhotnění


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×