Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Užívání Tantum Verde sprej v těhotenství

Uši, nos, krk Tereza . 12.6.2010 redakce uLékaře

Dobrý den, chtěla bych moc poprosit o radu. Jsem v 5. mesíci těhotenství a už delší dobu mě trápí bolest v krku. Prošla jsem léčbou antibiotiky Ospamox, která mi docela pomohla, ale než jsem stačila doléčit úplně, 2 dny po dobrání Ospamoxu na mě sedla dost silná viróza. Vím od své praktické lékařky, že si musím vystačit s Paralenem na cokoli, teď mne ale začalo bolet v krku zase víc tak, že nemůžu skoro polykat. Mohla bych užívat Tantum Verde ve spreji?

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Terezo! Spreje, stejně jako jiné lokální (místní) léčivé prostředky by při těhotenství neměly vadit. V případě dlouhého infektu s obtížíným hojením bych zvážil užívání výtažku třapatky nachové (echinacea purpurea).

Související dotazy

Bolest v krku při polykání
Dobrý den, už víc jak měsíc mě bolí v krku i při polykani....
Bolest v krku
Dobry den, uz treti tyden me trapi bolesti v krku,...
Mononukleoza
Dobrý den v listopadu jsem měla angýnu brala jsem Augmentin...
Léky
Dobrý den, zajímalo by mě, jak se snesou tyto léky...
Bolest krku v oblasti štítné žlázy a infekce
Dobrý den pane doktore, zdravím Vás a měl bych dotaz...
Knedlík v krku
Dobrý den, mám takový zvláštní pocit knedlíku v krku....

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Užívání Schindeleho minerálů při revmatoidní artritidě

Dobrý den, můj syn (27 let) se léčí 4 roky s revmatoidní artritidou, je léčen...

Užívání Staloralu

Dobrý den, můj 14-tiletý syn dostal v říjnu od paní doktorky Staloral , ale...

Užívání statinů a svalové potíže

Dobrý den,několik let jsem bez problémů užíval Zocor 20.Po kontrole v prosinci...

Užívání tablet Euthyrox na hypoteryózu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, lékařka mi předepsala tablety Euthyrox na...

Užívání tablet Femibion

Dobrý den, momentálně jsem dle PM ve 13. týdnu těhotenství (12+5) a užívám tablety...

Užívání tablet Metformin-Teva XR 500mg

Dobrý den.Při vyšetření na urologii mi byl zjištěn nádor na ledvině a navíc...

Užívání tabtlet doxyhexal a vývoj těhotenství

Dobrý den měla sem na gynekologii pozitivní nález na chlamidie z hrdla dělohy....

Užívání Tamoxifenu

Dobrý den, v listopadu 2011 mi byla diagnostikována rakovina prsu. Byla jsem...

Užívání tamponů


Užívání TAMUROXu

Dobrý den, omlouvám se za včerejší překlep. Takže ještě jednou. Rád bych věděl...

Užívání taurinu při chronické hypotyreóze

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je při chronické hypotyreóze vhodné užívat...

Užívání Teststimu

Užívání Teststimu je nutná kontrola po douzivani krabičky tohoto léků. Může...

Užívání Timonilu 300 retard a let letadlem

Dobrý den,před 2 lety dcera po příletu do Tunisu měla ve svých 11,5 letech 1....

Užívání Tramalu

Dobrý den, paní doktorko, od mládí trpím velkými problémy s krční a bederní...

Užívání Tri regol

Dobrý den, dostala jsem nové prášky Tri regol a zapomněla jsem se svého gynekologa...

Užívání tribulusu

Dobrý den, četl jsem hodně o tribulus terestris, vím že v mém věku by mělo být...

Užívání Tritace během kojení

Kojeni a lek Tritace 5 mg Dobry den,kojim syna 3 roky, 17 kg pred spanim a...

Užívani tritica a leku od bolesti

Dobrý den,prosim Vas, mám k Vám dotaz a děkuji za zodpovězení. Týká se mé kamarádky....

Užívání Triticco AC 150

Dobrý den,můj psychiatr mi napsal antidepresivum na úzkosti z chronické prostatitidy...

Užívání TUMAROXu

Dobrý den, rád bych věděl jak užívat lék TUMAROX. Lékařka mi předepsala užívání...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvětšené uzliny v břiše


Dlouhodobá rýma

Dobrý den, je mi téměř 18 a mám dlouho rýmu, mám ji třeba týden a není úplně...

Bolesti pravého ucha po skoku do vody

Dnes jsem skocil do vody a pri dopadu a naslednem ponoreni do vody me pichlo...

Arytmie, tachykardie


Výplach pochvy v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych Vám položila dotaz. Bylo mi doporučeno provádět...

Křeče v lýtku


Bílá tečka na jazyku

Dobrý den, asi rok, možná i více, jsem měl malinkou bílou tečku na jazyku,...

MUDr. Michal Farský

Zubní ordinace

MUDr. Luděk Vláčel

Praktický lékař pro dospělé

Menstruace a štítná žláza


Bolesti na právé straně břicha

Dobrý den,mám delší dobu bolesti na pravé straně břicha cca.měsíc,jsem unavená...

Bílá skvrna na dásni


MUDr. Václav Pecháček

Cévní a interní ambulance

Devět tipů, jak ulevit srdci v parném letním dni

Léto je fajn, ale pro kardiaky mohou vysoké teploty znamenat určité riziko....

Plod bez pohybu

Dobrý den. Jsem v 19 týdnu těhotenství a od včerejška necítím pohyby.

Boreliosa


Tmavá stolice v těhotenství


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×