Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Užívání Wobenzymu a Urovaxomu v těhotenství

Gynekologie Veronika 2.8.2016

Dobrý den, trpím častými záněty močových cest a velmi často mívám i kvasinkovou infekci. Užívám Wobenzym a Urovaxom a protože plánujeme miminko, ptala jsem se své gynekoložky, zda je možné v užívání pokračovat, když zjistím, že jsem gravidní. Byla jednoznačně pro užívání, jak Urovaxomu, tak Wobenzymu. Dokonce se prý dá uvažovat i o preventivním užívání Nitrofurantoinu (jeden denně), aby nedošlo k zánětu moč. cest. Zajímal by mě názor i jiného gynekologa a jestliže je názor protichůdný, tak bych ráda slyšela i odůvodnění, proč bych tyto léky neměla brát. Na internetu jsem se totiž dočetla, že Wobenzym i Urovaxom jsou obojí nevhodné. Záněty se mi v poslední době objevují velmi často (za posledních 6 měsíců 4x ATB, jednou způsobeno Streptokokem Algacie). Na urologii jsem sledována, avšak tam mi tvrdili, že v těhotenství se nesmí užívat snad vůbec NIC. Mě osobně se varianta užívání Nitrofurantoinu preventivně vůbec nelíbí, mám strach, aby pak miminku nehrozily nějaké vrozené vady nebo špatná imunita, rezistence vůči ATB, atd. Navíc je mi konkrétně z Nitrofurantoinu vždy hodně špatně (na zvracení a bolesti hlavy). Nicméně v mém případě je velmi pravděpodobné, že zánět v těhotenství určitě prodělám. Léčím se s tím cca 10-12 let a nebyl jediný rok bez zánětu. Zajímalo by mě, jestli není bezpečnější pro plod, aby se nasadily ATB, až v případě problému, než preventivně. Většinou spolehlivě poznám, kdy se zánět blíží. Mockát děkuji, Veronika

Odpovídá lékař:

Váš dotaz přeposílám specialistovi

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Výrobce udává
Urovaxom Nejsou známy žádné nežádoucí účinky na embryo/plod. Údaje o podávání přípravku Uro-Vaxom těhotným ženám jsou omezené nebo nejsou k dispozici..
Přípravek Uro-Vaxom se má v průběhu těhotěnství užívat s opatrností a jen po zvážení všech přínosů a rizik.
Nitrofurantoin-ratiopharm® 100 mg se nesmí užívat v posledních třech měsících těhotenství.
V prvních šesti měsících těhotenství smí být Nitrofurantoin-ratiopharm® 100 mg užíván pouze je-li to nezbytně nutné.
Pokud jsem rozuměl zatím nejste gravidní a proto bych volil znovu konsultaci s urologem zda je nyní nějaká léčba nutná.
Příjemný den

Související dotazy

Užívání Wobenzymu při cystě na játrech
Dobrý den, prosím o informaci zda je vhodné užívání...
Očkování při užívání Wobenzymu
Dobrý den, syn 5 let, již 60 dnů užívá Wobenzym na...
Přetrž.achilovka..bolesti po wobenzymu+clexane
Dobrý den. Jsem 12.den po operaci přetržené achilovky...
Přetrž.achilovka..bolesti po wobenzymu+clexane
Dobrý den. Jsem 12.den po operaci přetržené achilovky...
Přetrž.achilovka..bolesti po wobenzymu+clexane
Dobrý den. Jsem 12.den po operaci přetržené achilovky...
Těhotenství?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné i při...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Užívání vlasového hnojiva v těhotenství

Dobrý den. Přítelkyně nečekaně vyšel pozitivní těhotenský a pravděpodobně během...

Užívání výrobků z rakytníku

Dobrý den, užívám kortikoidy na revmatickou polymyalgii (Medrol 1/2-0-0), na...

Užívání vysokých dávek dopegytu při kojení

Dobrý den, plně kojím již 6 měsíc a protože mám vysoký tlak, měla jsem již v...

Užívání warfarinu

DOBRÝ DEN,ZAPOMNĚL JSEM SI VČERA V 19HOD.VZÍT DÁVKU WARFARINU.VZAL JSEM SI DÁVKU...

Užívání Warfarinu

Ráda bych přestala užívat Warfarin.Mám diagnostikovanou Myopatii a jako prevenci...

Užívání warfarinu a otok DK


Užívání Warfarinu po trhání zubu

Dobry den, potrebujem poradit. Moj otec uziva dlhe roky Warfarin, nakolko ma...

Užívání Wobemzymu po operaci varlete

Dobrý den, ráda bych se jen informovala - přítel (ročník 1989) je nyní po radikální...

Užívaní Wobenzymu


Užívání Wobenzymu

Dobry den, uzivam lek na tlak rilmenidin teva 0-0-1 persen forte 1-1-1 chci...

Užívání Wobenzymu před operací kolenního kloubu

Pane doktore, prosím o radu, zda je vhodné užívat Wobenzym před plánovanou operací...

Užívání Wobenzymu při cystě na játrech


Užívání Zaldiaru/Potíže se spánkem


Užívání Zenaro v těhotenství

Dobrý den, několik let trpím chronickou alergickou rýmou a na to mi jakž takž...

Užívání Zineritu a Eclarenu

Dobrý den, po návštěvě dermatologa mi bylo předepsáno na pleť používat Zinerit...

Užívání Zoloftu v těhotenství

Dobrý deň, už pár rokov trpím úzkosťami, po nejakej dobe som sa rozhodla ísť...

Užívání železa v těhotenství

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně užívání přípravku Maltofer v těhotenství....

Užívanie a znižovanie dávok Prednisonu

Už 15 rokov trpím na idiopatickú chronickú koprivku ( urtikáriu ). Liečená som...

Užívanie a znižovanie dávok Prednisonu

Nadvazujem na moju otázku zo dňa 26.11.11 o 22,33 hod. dnes je 28.11.11 0,35...

Užívanie horm. antikoncepcie a zápal žalúdka

Dobrý deň, rada by som sa Vás spýtala na radu ohľadne môjho problému. Užívam...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Problém se sluníčkem

Dobrý den mám problém se sluníčkem.Projevuje se to tak, že je mi mdlo, zvýšená...

Potíže s kolenem po úrazu

Chtěla bych se zeptat, jak je možné že na MR kolene po úrazu byl zcela negativní...

Otok varlete po oper. tříselné kýly

Dobrý den, podstoupil jsem operaci tříselné kýly na pravé straně (zasahující...

Bolest podbřišku

Dobrý den Chtěla bych se zeptat. Je mi 21 let, sexuálním životem ještě nežiji....

Tlukot srdce

Dobrý den, v posledne dni mne trápízesílený tlukot srdce, který cítím v krku....

Bolest krční páteře a pravé ruky

Dobrý den, mám bolesti krční pátěře a pravé ruky. prosím o přeložení a vyjádření...

Diastolická dysfunkce

Diastolicka dysfunkce 1sk

Diastolicka porucha .

Dobrý den, chtela bysom vediet preco vznika diastolicka porucha a ako sa liecit?...

Bolest v bederní části páteře

Dobrý den, před 10 lety mi po rtg páteře bylo řečeno, že do 10 let budu muset...

Vyvrácený nehet, co s tím

Dobry večer, nosím gelové nehty a dnes se mi stala taková hodně nemila věc....

Alkohol a bolest kolen


Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den,prosila bych o radu.Chtěla bych otěhotnět a měla jsem lehce sníženou...

Bílé pupínky a výrůstek ženského genitálu


Tep v uchu

Dobry den, je mi 53 let. Jdyz si lehnu vecer do postele, slysim v levem uchu...

Nespavost

Dobrý den, chtěla bych požádat o radu ohledně nespavosti, která mě trápí už...

Krvácení při ejakulaci a defekaci

Dobrý den, je mi 14 a občas při masturbaci vystříknu sperma i s krví, je to...

Posunutí menstruace sexem

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli sex oddalujde menstruaci. Děkuji

Akné a retinoidy

Dobrý den, mám dotaz, douzivala jsem retinoidy na akné ( curacne) -isotretinoin,...

Tlukot srdce

Dobrý den, mám problémy s pravidelným tlukotem srdce. Když se dívám na televizi...

Jizvy na penisu

Dobrý den pane doktore, už delší dobu mám problém s penisem, viz. foto, byl...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.