Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Užívání Warfarinu

Srdce a cévy Jitka 21.8.2019

Ráda bych přestala užívat Warfarin.Mám diagnostikovanou Myopatii a jako prevenci užívám Warfarin,nemám žádné potíže jen velice slabou aritmii.Beru ho 2roky a chtěla bych přestat ale nevím jak ho mám vysadit jestli postupně nebo naráz už ho nechci užívat zhoršil se mi zrak,mám bolesti kyčle a nemohu brát prášky ktere zaberou Panadol je slabý.Děkuji

Doplňující dotaz: pravdu nemám žádné potíže ohledně srdce bylo mně to navrženo jako prevence ke zvážení a ráda bych se toho zbavila i s tím rizikem že se zvýší možnost trombu. Jde o to jestli to vynechávat postupně nebo mohu přestat naráz??

Doplňující dotaz: Děkuji moc za odpověd a nemám asi jinou možnost,protože mě bolí ta kyčla tak,že musím brát Veral nebo Tramal a to má vliv na dávkování Walfarinu,brala bych ho víc a víc.Ze srdcem potíže nemám je to jen prevence ale kyčlu nechtějí operovat pro tu svalovou myopatii.tak to musím řešit práškama??

Odpovídá lékař:

MUDr. Linda Brožová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Mladá Boleslav

Dobrý den, vysazení Warfarinu ve Vašem případě nemůžu doporučit. Předpokládám, že ho berete ne jako prevenci myopatie, ale právě z důvodu oné zmiňované arytmie. A arytmií je několik typů. Nejčastěji se užívá Warfarin z důvodu fibrilace či flutteru síní. Při těchto arytmiích srdce bije nepravidelně a je nutno ho užívat jako prevenci, aby se neutvořila sraženina v srdci a neputovala poté dále do těla. Proto je jeho užívání na místě. Zhoršení zraku s užíváním Warfarinu nesouvisí, co se týče léků na bolest- lze užívat již zmiňovaný Paralen, či slabé opiáty- Tramal, ev. Novalgin, který taktéž dobře zabírá a praktický lékař Vám ho může předepsat.
S pozdravem, Dr. Brožová

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, jak píše paní doktorka, vysazení Warfarinu bych nedoporučoval. Pokud máte nějaké nežádoucí účinky, zkuste je probrat s lékařem, který Warfarin předepisuje. Jinak volba záleží na Vás, Warfarin se může vysadit rovnou. Bude nutné o tom informovat lékaře.

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Přestat užívat Warfarin můžete naráz. Tudíž zítra ho už nebrat.Jen o své záměru informujte ošetřujícího lékaře.

Související dotazy

Uživani Detralexu a Warfarinu
Dobry den,mužu kombinovat uživani Detralexu a Warfarinu?dekuji
Doba užívání Warfarinu
Dobrý den. Pred pár týdny jsem dostal zánět žil po...
Otěhotnění po užívání warfarinu
Dobrý den, kvůli tromboze užívám Warfarin. jak dlouho...
Braní warfarinu
Dobrý den, vynechala jsem užívání warfarinu na delší...
Užívání warfarinu a otok DK
Dobrý den,jsem 5.den po embolektomii LDK v třísle,včera...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Užívání vitamínů a doplňků stravy

Dobrý den, je mi 72 let, beru již rok betaglukan . Do té doby jsem vždy 2x...

Užívání vitamínu D

Dobrý den, Potřebuji doplnit vitamín D, byla mi zjištěna hodnota 20,7. Jsem...

Užívání vitamínu D a K

Dobrý den, ráda bych suplementovala vitamin D, protože nebývám moc na slunci....

Užívání vitamínů D3, společně s vitamínem C a minerály.

Dobrý den, chci se prosím zeptat na užívání vitamínů D3, společně s vitamínem...

Užívání vitamínů při chemoterapii

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jestli je možné užívání preparátu Orthomol...

Užívání vitamínů v těhotenství

Dobrý den, jsem v 15. týdnu těhotenství. Od počátku beru (v nepravidelný čas,...

Užívání vitaminů v těhotenství

Dobrý den, jsem těhotná v 15 týdnu, beru železo na předpis od gynekologa 2x...

Užívání vlasového hnojiva v těhotenství

Dobrý den. Přítelkyně nečekaně vyšel pozitivní těhotenský a pravděpodobně během...

Užívání výrobků z rakytníku

Dobrý den, užívám kortikoidy na revmatickou polymyalgii (Medrol 1/2-0-0), na...

Užívání vysokých dávek dopegytu při kojení

Dobrý den, plně kojím již 6 měsíc a protože mám vysoký tlak, měla jsem již v...

Užívání warfarinu a otok DK


Užívání Warfarinu po trhání zubu

Dobry den, potrebujem poradit. Moj otec uziva dlhe roky Warfarin, nakolko ma...

Užívání Wobemzymu po operaci varlete

Dobrý den, ráda bych se jen informovala - přítel (ročník 1989) je nyní po radikální...

Užívaní Wobenzymu


Užívání Wobenzymu

Dobry den, uzivam lek na tlak rilmenidin teva 0-0-1 persen forte 1-1-1 chci...

Užívání Wobenzymu a Urovaxomu v těhotenství

Dobrý den, trpím častými záněty močových cest a velmi často mívám i kvasinkovou...

Užívání Wobenzymu před operací kolenního kloubu

Pane doktore, prosím o radu, zda je vhodné užívat Wobenzym před plánovanou operací...

Užívání Wobenzymu při cystě na játrech


Užívání Zaldiaru/Potíže se spánkem


Užívání Zenaro v těhotenství

Dobrý den, několik let trpím chronickou alergickou rýmou a na to mi jakž takž...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Naražená žebra


Cukání svalů uvnitř břicha


Penicilin a imunoglukan


Bolestivá bulka za uchem (o uzlinu se nejdná)

Dobrý den, za levým uchem mám bulku (asi v těch místech, kde končí nožička např....

Kousnutí muchničkou

Dobrý den, ve čtvrtek ráno jsem se probudil s lehce rudým, na dotek dosti citlivým...

Pocit hladu

Dobrý den, cca tři týdny jsem měl problém, že jsem vůbec neměl hlad, přesto...

DALACIN C - pouziva se na spalovyho streptokoka ci ne?


Následky poranění vazu v kotníku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na problémy s pravým kotníkem, 13.3 jsem si...

Afty v puse a bolest v krku

Dobrý den, už asi 4. den mám pusu plnou aftů a v krku mě bolí tak, že ani polykat...

Odstranování fibromů

Dobrý den, nedávno jsem se obrátil na jednu kožní ordinaci, abych si z estetických...

Ovlivňuje v pubertě růst penisu těsně spodní prádlo?

Dobry den chtěl bych se zeptat jestli ovlivňuje v pubertě rust penisu těsně...

Hnisavé mandle, červené hrdlo

Dobrý deň, už dlhšiu dobu mám problem s castými anginámi (hnisavymi) pravidelne...

Penicilin a kojení


Může zubař nevidět na rentgenu zubní kaz?


Koxitida


Bolest zubu

Dobrý den, Před týden jsem podstoupila extrakci pravé dolní osmičky. Po...

Šupiny na penisu

Mám na penisu šupiny když si přejedu prstem tak tam cítím šupiny .doufám že...

Výtok z močové trubice

Dobrý den, Přibližně 6 dní po pohlavním styku jsem začal mít problémy s pálením...

Antibiotika a slunce


Únava a bušení srdce

Neprijemny ak v trojuhelniku,spatne se mi dycha,unava,obcas buseni srdce ...dekuji...

Reklama