Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Úzkost

Psychiatrie Miroslava 22.8.2018

Dobrý den, po porodu syna jsem se cítila hrozně unavená a plačtivá, nicméně jsem to přikládala k hormonálním změnám. I konec těhotenství byl stresující a končilo předčasným porodem v 37.týdnu. Synek byl maličký, ale zdravý. v 1,5 roce jsemjej musela odstavit (kojila jsem v noci i každou 1/2hod.), neboť jsem se cítila strašně vyčerpaná, unavená, plačtivá, začala jsem mít v hlavě eletrické impulsy, lekala jsem se večer při ulehnutí některých zvuků, bušení srdce a nakonec jsem nemohla spát vůbec. PL předepsala Stilnox a Lexaurin (moc nepomáhalo) a odeslala na Neurologii a RHB s krční páteří. Vyšetření v pořádku, EEG i CT, zrakového nervu v pořádku zhruba před 1,5 rokem, předepsáno TRitico místo Stilnoxu a po čase předepsán jinou neuroložkou Citalon 20- 0,5 tbl příp. 1tbl. denně. Některé projevy jako lekavost, hlavové impulsy vymizely, spánek se upravil a některé se přidali např. bolest kloubů, špatné polykání jako knedlík v krku, svalové záškuby před usínáním. RHB na krční páteř moc nepomohla, mívám s ní problémy čas od času. Zhruba po 3/4 (tedy někdy letos v dubnu) jsem Citalon vysadila. Nyní v červenci jsem nastoupila ve 3 letech syna do práce na plný úvazek (i po dobu mateřské jsem ale pracovala na částečný úvazek), a po měsíci se příznaky objevily znovu (hlavové impulsy, lekavost, záškuby jsou četnější, polévá mne horko jako když se strašně bojíte, pálí mne ruce, přesto na zátylku cítím chlad a je mi špatně od žaludku kdykoli během dne, cítím se roztřeseně, a TK kolem 140-150/90-95. Pociťuji zároveň i nespokojenost, jsem otrávená, nic se mi nechce. PL předepsal opět Citalon 0,5tbl/denně a Rivotril 1tbl do vymizení záškubů (těmi to začalo..). nemůže se jednat o příznaky RS? Můžu mit všechny tyto příznaky od krční páteře? Nemohla toto zhoršení způsobit antikoncepce Luisiane, jež jsem začala brát před 3týdny? Děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Dle toho, jak svoji situaci popisujete se jedná s největší pravděpodobností o úzkost, což nemá s roztroušenou sklerózou nic společného. Stoprocentní jistotu vám může ovšem dát vyšetření na neurologii, ale předpokládám, že budete po této stránce v pořádku. Praktická lékařka vám napsala dobré léky, ale přece jen máte malé dítě a to v pozdějším věku a je potřeba, abyste byla i po psychické stránce v pořádku. Doporučuji vám návštěvu psychiatrie. Proto si myslím, že váš problém nezpůsobuje ani krční páteř, ani antikoncepce. Pěkný den. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Úzkost
Dobrý den, je mi 24 let, onehdy jsem byl v těchto...
Úzkost při sportu
Dobrý den, mám problém ohledně mých úzkostí. Přes den...
Úzkost po Klacidu
Dobrý den,chtěla bych se zeptat dlouhodobě beru antidepresiva...
Úzkost a deprese
Dobrý den je mi 16 poslední dva dny sem mela pálení...
Úzkost při cestování autobusem
Dobry den , mam spatnou vzpominku na autobus zvracela...
Úzkost a strach
Dobrý den, do nedávna jsem si myslela, že je to normální...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Úzkost

Dobrý den, loni jsem po neúspěšných státnicích dostala úzkostné stavy v kombinaci...

Uzkost

Dobrý den paní doktorko, píši vám i přes to, že mám podezření na boreliólu,...

Úzkost

Dobry den Pane Doktore/ pani doktorko, prosim o radu.Merim 199cm Uz dlouho...

Úzkost

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, neboť už opravdu propadám zoufalství....

Úzkost

Dobry den prosim vas o radu.Sest let beru citalopram - nedam na nej dopustit...

Úzkost

Dobrý den, již 7 let se léčím s úzkostmi. Beru Asentru 100 mg a chodím na psychoterapie....

Úzkost

Dlouhodobý pocit úzkosti. Mnohdy popsaného konkretního strachu přecházejícího...

Úzkost

Dobrý den, píši protože uvažuji nad návštěvou psychologa, ale na druhou stranu...

Úzkost

Dobrý den, prosím o radu, co si nechat napsat na úzkosti. Zkusila jsem Sertralin...

Úzkost

zdravim chci se zepta po ablaci v Ikemu mi doktor doporucil Citalec misto neurolu...

Úzkost

Dobrý den. Beru antikoncepci Sidretellu již rok a půl. Před 5 měsíci mi začaly...

Úzkost

Dobrý den, Už asi pět měsíců trpím úzkostí a strachem z nemoci ALS. Začalo to...

Úzkost

Dobry den,chtěla jsem se vás zeptat,brala jsem cipralex,6-7let,na uzkosti, pomohlo...

Uzkost

Dobry den,asi dva roky mam osobni problemy ktere me dovedly k uzkostnym stavum,ktere...

Úzkost

Dobrý den, od praktické lékařky jsem dostal Cipralex 10 mg na léčbu úzkostí,...

Úzkost

Dobrý den, jsem nešťastná, je to 3 měsíc, začala jsem se třást, jakoby slabost,...

Uzkost

Dobry den mam problem v detsví se mamce stala nehoda srazilo ji auto je na invalid.voziku...

Úzkost

Dobrý den, ve svých letech jsem ještě panna, a nemám žádné zkušenosti, co se...

Úzkost

dobry den uz po druhe mam nasadit elicea jelikoz mam porad strach ze jsem nemocna...

Úzkost

Dobrý den. Mám podezdření, že trpím úzkostí. K psycholožce jít nechci, protože...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest zápestí


Po celou dobu léčby mám lehce zvýšenou teplotu 37.2

Dobrý den, užívám již téměř měsíc 4mg Medrolu v tabletách. Předtím kapačky...

Suchá předkožka

Dobrý den, mam popraskanou předkožku a někdy je také i suchá. Nechce se mi...

Korunka na zubu

Dobrý den, mám na předním zubu korunku. Stalo se mi, že když jsem měla bonbon...

Operace kolene, endoprotéza

Dobrý den, v létě mě čeká operace kolene, totalitní endoprotéza, chtěla bych...

Zvýšená teplota před menstruací

Dobrý den, měla bych takový dotaz. Po vysazení antikoncepce tj. před deseti...

Medrol a alkohol

Dobrý den, mohu se zeptat, zda-li můžu na medrol pít s mírou alkohol? Dávky...

Necitlivost v prstech levé ruky

Dobrý den, před několika týdny se mi v malíčku a prsteníčku levé ruky snížila...

Průjem po viróze

Dobrý den. V pondělí mě schvátila únava. Odpoledne po příchodu domů jsem dostala...

Zvýšené hodnoty VCA-igG a EBNA-igG a sedimentace

Dobrý den, syn 11 let má od září zlatého stafylokoka v krku v září dostal antibiotika...

Dárcovství krevní plazmy

Dobrý den, zítra mi bude osmnáct let. Mohu darovat krevní plazmu (sanaplasma)...

Snížení chuti na sex

Dobry den, Mel bych takovy dotaz. Posledni dobou (asi 3 mesice) se potykam...

Boule na krční páteři - bolest hlavy

Dobrý den, dvakrát až třikrát do měsíce se mi na levé straně krční páteře (předpokládám...

Belara - dve tablety v jeden den

Dobry den, Nedopatrenim se mi povedlo vzit dve tablety HA Belara v jeden den...

Naraženina

Manželka zakopla o pohovku a narazila si prsty nohy. Místo oteklo a udělala...

Bolesti na krku, levá strana z venku v okolí krkavice

Dobry den,3tydny zpet jsem vam psala s dotazem ohledne bolesti na krku,leva...

Zvedání břemen v těhotenství

Dobrý den, můj dotaz se týká nošení těžších břemen v těhotenství. Jsem ve 32....

Neštovice

NEŠTOVICE Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Syn 4roky a dcera 2 roky přišli...

Dermatitida

Dobrý den, na nohou se mi objevil flek, který je suchý, svědivý a zvětšuje se....

Urobilinogen v moči

Dobrý večer, ráda bych se poradila ohledně vyšetření moči mé desetileté dcery....

Reklama