Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

V roce 2013 mi byl diagnostikovan hpv vir 11 - kondylomata

Gynekologie Eva 1.10.2019

: Dobry den,

v roce 2013 mi byl diagnostikovan hov vir 11 - kondylomata. Po chirurgickem zakroku a par navratech problemu - pote uz lecba zmrazenych dusikem nebo kremem aldara. 5 let jsem byla bez nalezu. Az loni v prosinci 2018 jsem problem nahmatala znovu. Tenkrat jsem byla dost casto nemocna, takze sem to prikladala snizene imunite. Doktor mi aplikoval kyselinu na postizene mista a vse zmizelo. Od te doby - nejakych 10 mesicu byl opet klid. Protoze mam pritele tak si musim davat pozor a dnes jsem si nasla - diky zrcatku tohle - viz foto. Je to jako nocni mura, protoze clovek nikdy nevi kdy se zase objevi a v tomto pripade uz nejde jen o me. Muzete mi prosim poradim jestli se zase jedna o zminovany problem? Myslite, ze by ockovani v mem pripade bylo alespon nejak ucinne? Moc dekuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, projevy jsou zatím drobné, takže těžko soudit. Ale pokud na genitální bradavice trpíte, v poslední době třeba byl nějaký větší stres, či jiná příčina oslabení imunity, pak by se o HPV projevy mohlo jednat. Navštivte svého ošetřujícího gynekologa k jejích opětovnému ošetření. Preventivně případně lze zvážit v zátěžových obdobích například Indonal, který by mohl frekvenci recidiv snížit. Pokud by jsme měli u očkování vycházet z SPC přípravku Gardasil 9 (nahradil Silgard, který již není registrován), pak je zde uvedeno, že očkovací látka je pouze k profylaktickému použití a nemá žádný účinek na aktivní infekci HPV nebo klinicky prokázané onemocnění. Neprokázalo se, že by očkovací látka měla terapeutický účinek. Očkovací látka proto není určena k léčbě
genitálních bradavic. Není také určena k prevenci progrese jiných zjištěných lézí souvisejících s HPV.
Přípravek Gardasil 9 nezabrání lézím způsobeným typem HPV obsaženým v očkovací látce u jedinců
již infikovaných tímto HPV typem v době očkování. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Kondylomata
Dobry den, pred 5-6 lety mi byl zjisten v tele hpv...
LSI vir
Dobrý den chtěla jsem se zeptat byla jsem na ženském...
Kondylomata
Dobrý den,u manžela se objevila před 2roky kondylomata,po...
HPV
Dobrý den je mi 23 let a asi před 4 roky mi byly zjištěni...
HPV
Dobrý den, je možné nakazit se HPV virem pouhým líbáním?...
Herpatické viry
Dobry den.. s přítelkyní jsem necelé 3 měsíce.. pohlavní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

V prsou mám asi 2 cm velkou bulku, na dotek bolestivou

Dobrý den, je mi patnáct a pod oběma bradavkami mám asi 2 cm velkou bulku, na...

V průběho vakcín proti rakovině děložního čípku jsem otěhotněla

Dobrý den,po 2 dávkách očkování proti rakovině děložního čípku jsem otěhotněla...

V průběhu posledních dvou let mi byl několikrát diagnostikován zánět spojivek

Dobrý den, v průběhu posledních dvou let mi byl několikrát diagnostikován zánět...

V půlce filmu jsem začala cítit pálení a pnutí obličeje

Dobrý den, od mala trpím alergiemi, mám i atopický exém ale ten se neprojevuje...

V půlce platíčka jsem začala lehce menstruovat

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat,beru antilkoncepci (minisistol)zhruba 4 roky...

V puse se udělal jakoby vacek s tekutinou v dasni

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat na svou 10 měsíční dceru. Ma nahoře 4 a dole...

V puse-v krku

Dobry den,chtěl bych se vás zeptat,už asi půl roku mám v puse na pravé straně...

V roce 1996 jsem porodila...

V roce 1996 jsem porodila císařským řezem, v roce 2000 normální porod a asi...

V roce 2003 jsem byla na operaci nosních polypů

Dobrý den, koncem ledna jsem měla chřipku, na kterou jsem mimo jiné brala i...

V roce 2006 my bylo zjištěno hypodezní malé ložisko v oblasti hypofýzy

v roce 2006 my bylo po urazu zjištěno malé ložisko v oblasti hypofyzy -susp.adenom...

V sedmi letech ještě nepadají zuby

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je normální nebo v pořádku že dceři...

V seniorském věku je schopnost kůže tvořit vit. D snížená

Dobrý den, mohla by mě paní doktorka Prchlíková zodpověďet dotaz ohledně vitamínu...

V slinné žláze se mi již podruhé utvořil kamínek

Dobrý den, v slinné žláze se mi již podruhé utvořil kamínek,který byl odstraněn...

V sobotu jsem chytila klíště.

Dobrý den, v sobotu jsem chytila klíště. Od následující stredy (4 dny poté)...

V sobotu jsem požil asi větší množství než by se mělo extázte (mdma)

: : Dobrý den minulý výkend v sobotu jsem požil asi větší množství než by se...

V sobotu jsem si po procházce našla klíště

Dobrý den, v sobotu jsem si po procházce našla klíště. Přisáte mohlo být tak...

V šourku je kromě varlete přítomná ještě jiná rezistence?

zdravim muzu se zeptat jestli je to normalni mit u varlete neni to tvrde nic...

V těhotenství slavit silvestra?

Dobrý den, mám takový dotaz... 22.12. jsem si udělala těhotenský test, objevili...

V těhotenství u pokladny

Dobrý den, chtěla bych se informovat. Nedávno jsem zjistila, že účtenky z obchodu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Steatóza jater

: 170cm/100kg steatóza a zvětšení jater. Alkohol zcela vyjímečně, cukr taky....

Porucha erekce a ejakulace

Pri sexualnim styku mi po chvilkach klesne a rychle se pri sexu udelam mohl...

Změna praktického lékaře

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak je to se změnou praktického lékaře, když...

Nepravidelnost menstruace


Krátkozrakost

špatně vidím do dálky- Mám -3,5 dioptrie - dá se to ještě spravit laserovou...

Zhoršení zraku při fyz.zátěži

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu.Začala jsem chodit na Zumbu.Po odtančení...

Obezita

: Dobrý den můžete mi prosím poradit s obezitou?? Trápí se s ní uz několik let...

Obezita

: Dobrý deň prajem, mám 19 rokov a moje BMI je 33.9 (170cm, 98kg), aktívne hrám...

Torvacard a bolest svalů

Dobrý den, při posledním vyšetření mi byl zjištěn aterogenní index pl. o hodnotě...

Bolest hrudní páteře - angina pectoris ?

Dobry den, posledne 2 mesiace mavam slabe bolesti v oblasti hrudnej chrbtice...

Hořká chuť v ústech při užívání antibiotik Fromilid 500


Podkožní boláky

dobrý den, je mi 19 let a již dlouhou dobu (cca 3-4 roky) trpím podkožními...

Zánět sliznice žaludku

Dobrý den, před měsícem zhruba mi byla diagnostikována "Antrumgastritis",...

Borelióza, bolesti v oblasti třísel

Dobrý deň, diagnostikovali mi lymskú boreliózu ktorú som dostal z kliešťa...

Bolesti zad po masáži


Wobenzym

Dobry den pane doktore, 6 tydnu uzivam Wobenzym a jiz po treti mam tak 3-4...

Bolest mezižeberního nervu

Dobrý den. Asi před 2 měsíci mě začalo pichat u srdce, tak jsem šla ke své doktorce,...

Akutní sinusitida

Dobrý den, před týdnem mě začalo bolet v krku, horečky, rýma mírná skoro žádná,...

Délka penisu

Dobrý den, Je mi čerstvých 17 let a mám problém ohledně velikosti mého penisu....

Vymknutí ramene a bolest v oblasti klíční kosti


Reklama
Zavřít