Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vakcíny Staloral a Pollinex Rye

Alergie Tomáš 8.10.2012

Dobrý den,

od dětství jsem v péče alergologa. V posledních letech mám alergii na trávy (letní trávy?) a v menší míře na plísně. Čtvrtým rokem budu užívat vakcínu Pollinex Rye. Při posledních krevních výsledcích alergií mi lékař uvedenou citlivost potvrdil s tím, že u plísní mám hodnotu 4,9, při které není nutné speciální vakcínu užívat. Doporučil mi však vyzkoušet vakcínu Staloral 100 proti alergenu alternaria a současně i Pollinex Rye na trávy (prý stačí v dávkách 300 + 800 + 2000 SU).

Chtěl jsem se zeptat na Váš názor, zda byste při hodnotě 4,9 vakcínu Staloral doporučila užívat. Hodnota alergie se mi prý meziročně nemění. Je zároveň možné současně užívat Staloral tak i Pollinex Rye nebo by stačil jen Pollinex Rye? Myyslíte, že v případě dlouhodobé aplikace Pollinexu Rye postačují pouze 3 injekce (300 + 800 + 2000 SU) nebo byste doporučila i 3 udržovací dávky?

Děkuji za odpovědi a přeji pěkný den

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie‎, Imunologie‎ Pracoviště: MMUNIA spol. s r.o.

Dobrý den, vakcína Pollinex Rye léčí pouze Vaši alergii na alergeny trav, opravdu stačí p...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Pollinex Rye - časový odstup mezi dávkami
Dobrý den, podstupuji druhým rokem léčbu vakcínou Pollinex...
Staloral
Dobrý den, cca před rokem jsem začala užívat Staloral...
Staloral
Dobrý den, můj 14-tiletý syn dostal v říjnu od paní...
Staloral
Dobrý den, mám dotaz, zda můžu kapky Staloral (bojínek100%)...
Staloral 300
Dobrý den, 2 roky jsem užíval na alergii tento přípravek....
Staloral a trhání zubu
Dobrý den. Užívám od jara vakcínu Staloral(alergie...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vakcinace covid19 a epilepsie

Dobrý den, Chtěl bych se nechat naočkovat, ale rodiče říkají, že ne, že beru...

Vakcinace proti covid-19

Mám za sebou dokončené očkování od fy Comirnaty a chci absolvovat i třetí dávku...

Vakcinace proti HPV

Dobrý den, dlouhou dobu jsem zvažovala, že bych se nechala doočkovat proti...

Vakcinace v těhotenství

Dobrý den, na očkování jak již všichni víme půjdeme všichni kdo chtějí navštívit...

Vakcinační schema Prevenar 13

Dobrý den paní Doktorko. Chci se zeptatat na vakcinační schema u vakcíny Prevenar...

Vakcíny

Dobry den, pane doktore, 1.dcera (29.8 bude mit 3 roky) Opakovane se vraci...

Vakciny MMR, Varicella a Td

Dobry den, momentalne jsem v USA a potrebuji projit lekarkou prohlidkou, kde...

Vakcíny na pylovou aleggii

Dobrý den, 20 let se léčím na pylovou alergii - Zyrtec. obtíže mám po celé...

Vakcíny Phostal a umělý Testosteron

Dobrý den, jsem silný alergik a můj imunolog mi doporučil vakcíny Phostal....

Vakcíny proti alergii na pyl

Dobrý den, chtěl jsem tento rok podstoupit léčbu alergie na pyl.(vakcíny,kapky...

Vakuna po conizaci

Dobry den. Vloni jsem prodelala konizaci delozniho cipku, od te doby chodim...

Vakuoly v neutrofilech

Dobrý den, chtěl bych se zeptat co to přesně znamená, když mi v laboratoři...

Vakuová pumpa

Dobrý den, s přítelkyní jsme trochu experimentovali a nasadila mi na penis vakuovou...

Vakuový fenomén


Vakuový fenomén- vysvetleni diag.laikovi


Valaciclovir a těhotenství

Dobry den ,jsem v 16 tydnu těhotenství a udělal se mi na zadech po lopatkou...

Valacyclovir 500mg u CMV

Dobrý den. Byl mi zjištěn cytomegalovirus. Dostala jsem prášky Valacyclovir...

Valdaxon

dobrý den, beru valdaxon přes tři měsíce a ráda bych znala názor o jeho vysazení..nedostala...

Valdoxan a Trittico

Dobrý den, beru antidepresiva Valdoxan 125mg denně, dále beru Lamotrigin 250mg...

Válečky pod kůži - kolagen

Vážený pane doktore, doufám, že dotaz zformuluji srozumitelně, přikládám pro...