Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Více problémů

Jiný problém Lenka 18.1.2020

Dobrý den.
Prosím Vás o konzultaci výsledků krevních testů. Lékař mi řekl, že mám pouze mírně zvýšený cholesterol až z náhledu jsem zjistila i zvýšené AST a sedimentaci a snížené GF kor a MCV. Je třeba nějak dále řešit?
Nerada bych něco zanedbala, jsem pečující. Jsem více ve stresu, mám tmavé kruhy pod očima a v době odběru jsem měla otok kotníku po předchozí křeči v lýtku a lehké krvácení dásní.
Je mi 49 let, užívám pravidelně Mirtazepan 15mg a Cipralex 10mg a v době odběru jsem otok lýtka řešila mazáním Voltarenu forte /2x denně, 4 den/. Do 26.12. jsem užívala 2x denně Duphaston na klimakterické potíže, odběr proběhl 7.1. Mohl některý z těchto léků ovlivnit hlavně jaterní nebo ledvinové hodnoty?
Moc Vám děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, při delší době užívání Cipralexu bývají mírně zvýšené jaterní testy. Potíže, které popisujete mohou souviset spíše s únavou a přetížením, někdy i z nevyspání. Vzhledem k celkově negativnímu vyšetření krve není třeba se obávat něčeho závažného, ale doporučovala bych Vám, aby jste více odpočívala. Bylo by také vhodné, aby jste se pokusila řešit své psychické potíže a zvládání stresu se specialistou, aby jste mohla léky vysadit a neškodily Vám. Lehké krvácení z dásní může být počátek paradentózy. Je proto na místě navštívit svého zubaře. Trvá-li otok lýtka a bolestivost, požádejte svého praktického lékaře o odeslání na cévní vyšetření.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Související dotazy

Více problémů
Dobrý den, ráda bych Vás touto cestou požádala o radu...
Více problémů
Dobrý den, mám pár problémů a jestli by bylo možné...
Více problémů
Dobrý den, prosím o radu, za poslední rok jsem začala...
Více problémů
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je v pořádku...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vibrace v těle

Dobrý den, mohla bych se zeptat co by to mohlo být prosím? Mám vibrace jak kdyby...

Vibrace v uchu

Dobrý den, nevím proč ale již delší dobu cítím vibrace v pravém uchu (jako...

Vibrační vyšetření

Dobrý den, chtěla bych laicky vysvětlit z lékařské práce hodnoty vyšetření Vibračního...

Vibria

Dobry den..chci se zeptat..byly mi nalezeny vibria...a hned na to mi sdeleno,ze...

Vibria

dobrý den, paní doktorka mi po preventivní prohlídce diagnostikovala kolem...

Vibrioza

Je mozne infekci chytit jinak nez pohlavnim stykem? jaka je jeji vaznost a jak...

Vibromasážní stroj

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vibromasážní stroj. Přítel má velkou nadváhu...

Vibrostation

Dobrý den pane doktore, moje maminka chodí 3x týdně na Vibrostation (vibrační...

Vibrostation

Dobrý den paní doktorko, maminka chodí 3x týdně na Vibrostation(kvůli zpevnění...

Víc než mesíc trvající nafouklé břicho

Dobrý den,chtěl bych se zeptat aspon přibližně jestli,mi mužete poradit podle...

Vice cervenych krvinek a ubytek bilych krvinek

dobry den jedna se o pritele chodi na sanaplazmu darovat plazmu a tam mu sestřička...

Vice dotazu ohledne miminka

Dobry den, mam dotaz ohledne me dcerky 7 tydnu. Kojim a chci se informovat,...

Více jak půl roku mě trápí poměrně velké padaní řas a vlasů.

Dobrý den, více jak půl roku mě trápí poměrně velké padaní řas a vlasů. V řasách...

Více jak třitýdenní bolest boule pod kolenem na holenní kosti

Dobrý den, měl bych prosím na Vás dotaz. Před lety se mi na holenní kosti...

Více krvácející čípek

Dobrý den, doktorka na gynekologii mi řekla že mam hodně krvácející čípek ale...

Více léků raději nekombinovat

Dobrý den, ráda bych se prosím zeptala, beru antibiotika Duomox1000 na zánět...

Více než 3 týdny mě trápí prujmovita stolice.

Dobrý den, ráda bych se s Vámi poradila ohledně mého problému. Více než 3...

Více očkování v jeden den

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné očkovat v jeden den vakcínou...

Více partnerů

Dobrý den, Můj dotaz je směřován na situaci kdy má známost má dlouhodobého...

Více plat antikoncepce zasebou

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat na dva dotazy. Už několik let...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mírná bolest hlavy, lehce zvýšená teplota

Dobrý den, již druhý měsíc mám odpoledne teplotu do 37-37,3 C. Jediné potíže,...

Otoky nohou, bolest, únava

Dobrý den, zhruba před dvěma měsíci mi z ničeho nic otekly dolní končetiny...

Ukončení menstruace

Dobrý den, bude mi na podzim 43 let. Určitě položím v poradně dotaz za více...

Krevní skupiny

Dobrý den, jak je možné, že když můj otec má krevní skupinu 0- a matka 0+,...

Problém s mou erekcí


Ubývání dásní kolem zůbů


Mokvání za ušima

Dobrý den, pár měsíců mám problém se suchou kůží vzadu za ušima a občas mi z...

Bolest chrupavky žeberní

Dobrý den. V polovině března mě začalo bolet na pravé straně kousek od hrudní...

Vysazení rivotrilu nespavost

Zdravím , užival jsem rivotril 1-1-2 0,5mg tablety 3 týdny a pak jsem to vysadil...

Nevolnost po jídle

Dobrý den, posledních pár měsíců bývám často unavená, po každém jídle je mi...

Nosní dutiny a bolest zubu

Dobry den.jsem ve 4mesici tehotenstvi a jiz 5ty den me trapi ryma a skrabani...

Bolesti v oblasti trojúhelníku pod hrudním košem


Růst penisu


Rakovina tlustého střeva

tři měsíce trpím bolesti břicha a nadýmáním, vyšetření sono v pořádku, gastroskopie...

Vnitřní zranění

Dobrý den, manželce cca před 7 týdny spadl náš v té době 14,5měsíční syn na...

Tlak na hrudi od hrudní páteře


Červené fleky v oblasti hlavy

Mám ve vlasech a i na čele větší červene fleky na kterých se dělá šupinatý povrch...

Žíla na penisu po masturbaci

Dobrý den, mám takový problém. Dnes po zcela normální masturbaci se mi zvýraznila...

Svědění klitorisu

Dobrý den, chodím na pravidelné gynekologické prohlídky, prevenci nezanedbávám,...

Hnědá menstruace

Dobrý den, již druhý měsíc mě trápí hnědá menstruace. Od brezna uzivam antikoncepci...

Reklama