Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vliv virózy v těhot.na psychomotorický vývoj

Mateřství Markéta K. 17.6.2010

Dobrý den,
Ráda bych znala váš názor na vliv virózy na cca 7miměsíční plod.
Mám 11timěsíčního syna po IVF. Narozen den po termínu plánovaným SC (poloha KP + moje hypertenze od 7měsíce těhotenství). Do 3 měsíců Frejkova peřinka.
Neurologii navštěvujeme od narození, od 6 měsíců RHB – Vojta - pro hypotonii trupu a hypertonii DK.
Neurolog pátrá po příčinách (metabolické poruchy zřejmě vyloučeny, našel se pouze nižší obsah Fe, ale prý v normě), „vyhrožuje“ magnetickou rezonancí atp.
S fyzioterapeutkou se však shodují na tom, že příčina bude pravděpodobně v těhotenství – prý proto, že jsem prodělala v 7 měsíci poměrně těžkou virózu (doporučená léčba paralenem, čajem, vit. C a Bioparoxem).
Cca 4 týdny předtím mi přišly výsledky amniocentézy (vše v pořádku) a na velkém UTZ, kde se zkoumaly všechny „průtoky“ aj. bylo také vše ok.
Po porodu (Apgar 9 10 10 )mi však byl syn odebrán (akutní žloutenka, nikoli běžná, novorozenecká) a odnesen na fototerapii a druhý den byla navíc zjištěna na jeho kůži infekce zlatého stafylokoka (mé předporodní testy byly na oba zlaté koky negativní), plus mi bylo řečeno, že dítě dlouhodobě neprospívalo, protože jedna z pupečníkových arterií nefungovala (nebo fungovala málo), proti čemuž se můj gynekolog-porodník ohradil, ale pediatr byl jiného názoru.
Viróza a špatný pupečník může být údajně příčinou pohybových potíží mého syna, ale protože je to pouze příznak, nikoli choroba, zajímalo by mě
1. Co všechno může způsobovat tento stav (pořád mi nikdo nevysvětlil, co přesně má odhalit MR)
2. Je opravdu možné, že prodělaná nemoc způsobí špatné fungování pupečníku, potažmo tedy hypo-hepertonii?
3. Syn je kojený a já občas užívám Rennie, nemůže být příčina ve špatném vstřebávání B12 a Fe?

Omlouvám se za obšírnost – snažím se jen napsat vše, co by mohlo být důležité…
Děkuji za odpověď

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Porucha vývoje vašeho dítěte je pravděpodobně způsobena hypoxií - nedostatkem kyslíku během vývoje plodu, což může být následek jak špatné funkce pupečníkových cév, tak těžších chorob matky v průběhu těhotenství, tak i dušení v průběhu porodu. Jednoznačná příčina se takto zpětně nedá určit.

Související dotazy

Psychomotorický vývoj
Dobrý den, mám dcerku, které bylo před 10ti dny 6...
Vliv štítné žlázy na mentální vývoj dítěte
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda může špatná funkce...
Psychomotorický vývoj dítěte
Dobrý den,měla bych takový dotaz.Moje kamarádka má...
Opožděný psychomotorický vývoj dítěte
Dobrý den, zajímal by mě váš názor ohledně mého syna....
Vliv salazopyrinu na vyvoj plodu
Dobrý den, chtěli bychom s manželem počít miminko....
Neotigason , vliv na vývoj plodu
Dobrý den. Manžel užívá antibiotika Neotigason na oněmocnění...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vliv stresu na léčbu vysokého tlaku

Dobrý den, léčím se s vysokým krevním tlakem. Většinou je stabilizovaný na...

Vliv strumigenů na štítnou žlázu

Dobrý den, ráda bych se zeptala, do jaké míry ovlivňují funkci štítné žlázy...

Vliv sváření na zdraví


Vliv štítné žlázy na mentální vývoj dítěte


Vliv telefonování na nedoslýchavost a tinnitus

Dobrý den, ráda bych se zeptala ohledně práce, kdy v podstatě celou pracovní...

Vliv tetracyklinu na plodnost


Vliv THC u otce dítěte na plod


Vliv třezalky na HA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli pití 1 šálku třezalkového čaje denně...

Vliv tvorby slin

Dobrý den,mám problém s tvorbou slin.Mám horní protézu s plným patrem.Od té...

Vliv úrazu na rakovinu prsu

Dobrý den je pravda ze pokud je úraz prsu může v něm vzniknout nádor? Parkrat...

Vliv voltarenu na plodnost muže

Dobrý den, vážená poradno, měla bych na Vás dotaz, s přítelem se snažíme o miminko...

Vliv warfarinu na plod

Dobrý den, mám větší problém a chtěla bych Vás poprosit o radu. V květnu letošního...

Vliv Xalatanu na těhotenství

Dobrý den, pane doktore. Měla bych dotaz, který se týká užívání léku Xalatan....

Vliv záření RTG na zdraví

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda neohrozilo moje zdraví, když jsem v průběhu...

Vliv zvýšeného množství alkoholu na zdraví

Dobrý den, můj manžel pravidelně pije alkohol - nyní půl litru tvrdého alkoholu...

Vliv zvýšeného TSH na vývoj plodu

Dobrý den, pane doktore. Přibližně 15 měsíců se mi nedařilo otěhotnět, a tak...

Vlna T na EKG

Dobrý den, chtěl bych se zeptat co znamená na mém ekg, které mi dnes při...

Vlnění a škubání svalu

Dobrý den, již několik měsíců se mi vlní a cuká jedno chodidlo, na různých místech,...

Vlnění před očima


Vlnění před očima a následná bolest hlavy

Dobrý den, Z ničeho nic, mě začalo před očima vlnění, podobající se vibrujícímu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Erytrocyty a leukocyty v moči

dobrý den. před cca 2 měsíci jsem byla hospitalizována s tonsilitidou, faryngitidou...

Bílý jazyk

Dobry den, chtela bych se zeptat ,co znamena bili azyk az dozluta a mam tam...

Stav po lumbální punkci


Propadlá žebra

Dobrý den, je mi 17 a mám takový problém, mám na pravé straně všechny žebra...

Výrustky kolem konečníku

Dobrý den, Na konečníku mám několik výrustků (viz. foto). Chci se zeptat,...

Roztroušená skleroza

Dobrý den, prosím o Vaše laskavé zhodnocení nálezu a součas. stavu ve vztahu...

Tlak v uších a pískání

V poslední době mě trápí stále tlak v uších jako bych je měla pod vodou..ted...

Rizika nákazy nedovařeného masa


Bolest v podpaží

Dobrý den, před týdnem mě trápila bolest svalů na pravé ruce, po konzultaci...

Silná menstruace

Dobrý den, prosím Vás o radu ohledně silné menstruace.Dne 21.10.2010 jsem podstoupila...

Zvětšení prsu chlapce

Dobrý Den, včera jsem si nahmatal na jednom prsu bouli, mohla by to být rakovina...

Stres,špatné dýchaní a strach.

Dobry den. nez zacnu dopredu chci podotknout ze jsem byval takovy fotbalovy...

Stín na kyčelním kloubu

Dobrý večer paní doktorko, na kyčelním kloubu mám na RTG stín 6x10mm, může to...

Pohlavní nemoci


Píchá až pálí oblast pod pravým okem a bolest se táhne až ke spánku


PSA


Bolesti podbřišku, špinění mimo menstruaci

Dobrý den, prosím Vás o radu. Je mi 44 let, moje zdravotní problémy začaly...

Křupání v kotníku

Dobrý den, je mi 20 let a už pár let mi hlasitě křupe v levém kotníku. Nebolí...

Vykašlávání krve

Dobry den, pisi jiz po treti, omlouvam se tedy ze otravuji. Na me predchozi...

Operace karpálního tunelu

dobry den měla bych dotaz asi 4 tydny zpatky jsem prodělala operaci karpálního...