Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Vrozená vada srdce

Srdce a cévy Vendula 8.5.2017 redakce uLékaře

Dobrý den, mám vrozenou srdeční vadu - transpozice velkých tepen, v šesti letech mi byla v FN Motol provedena operace - Mustardova korekce. Nyní mi je 40 let a doposud jsem byla bez potíží a bez léků. Půlročně jsem dojížděla na konroly do spádové nemocnice. V létě 2016 mi bylo naměřeno EF 40% (tato hodnota byla i roky před tím), v prosinci 2016 EF 30 - 35%, v lednu 2017 mi paní doktorka předepsala Betaloc Zok 25 mg (jednu tabletu po ránu). Nyní v dubnu 2017 jsem byla opět na kontrole, kde mi bylo změřeno EF 25 - 30 %, PK (funkčně systémová) - Dd 49 mm beze změny, středně těžká trikuspidální (funkčně levostrnná AV chlopeň) a k užívání Betalocu mi předepsala ještě Tritace 1,25 mg (jednu tabletu na noc). Ráda bych se Vás zeptala, jestli mi užívání těchto léků nemůže v mém případě nějak uškodit. Občas mám silné aritmie a při vyšší fyzické námaze se po nějaké době zadýchám jinak se cítím dobře (sportům se věnuji pouze rekreačně a v životě funguji jako každý člověk, který pracuje a stará se o rodinu). TK při posledních kontrolách 133/92, 134/97. Pokud mi měří tlak např. obvodní lékař nebo při běžné kontrole na gynekologii tak ho mám vždy v normálu. Děkuji Vám za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Jana Harnová


Dobrý den Vendulo, dle mého mínění vás vámi uváděné léky nijak neohrožují. Váš dotaz bude ještě doplněn odpovědí kardiologa v konzultační ambulanci. Proto prosím o strpení. S pozdravem Jana Harnová

Odpovídá:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, vzhledem k výsledkům ultrazvuku srdce byly léky nasazeny správně. Jedná se o léky, které zlepšují funkci srdeční svalu a brání arytmiím. Důležité jsou nyní pravidelné kontroly. Při zhoršení potíží- bolesti na hrudi, dušnost, bušení srdce je potřeba časná kontrola u kardiologa.

Související dotazy

Extrasystoly a vrozená srdeční vada
Dobrý den, je mi 38 let a při odvodu na vojenskou službu...
Prý vrozená srdeční vada
Jsem profi hráč ledního hokeje, mám 26 let,lékaři...
Vrozená vada VSD
Dobrý den, mám dotaz, ve 2,5 letech mi byla zjištěna...
Bolest a brnění srdce
Dobrý den měl bych na vás dotaz. Chtěl bych se zeptat...
Vrozená vada
Dobrý den, může chronická infekce chlamydiemi pneumonie...
Srdce
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak se dá poznat...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vrozená subluxace kyčle

Dobrý den, Mám dotaz , máme dceru její stáří je deset měsíců,...

Vrozená syfilis

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na test na syfilis. Ve dvou těhotenstvích jsem...

Vrozená vada

Dobrý večer, od narození mám vedle pravého oka, blíž k nosu dirku a když smrkam,...

Vrozená vada

Dobrý den, může chronická infekce chlamydiemi pneumonie (chronické gynekologické...

Vrozená vada

Dobrý den zjistili mi Loeys-Dietz syndrom potřebovala bych více informací na...

Vrozená vada čéšky

Dobrý den, mám prý vrozenou vadu čéšky, je rozdvojená. Ve zprávě mám napsáno:...

Vrozená vada dělohy a neplodnost

Dobrý den, mám jednorohou dělohu a jeden průchozí vejcovod. Byla jsem na dvou...

Vrozená vada krční páteře

Dobrý den,mám dotaz, syn se léči od září se streptokokem,má stále zvýšené ASLO...

Vrozená vada kýčlí

Dobrý den, náš syn (6tý týden) nosí abdukční peřinku. Od té doby v ní leží vždy...

Vrozená vada srce

Ve 22tt zjistena vvv srdce.Do te doby vsechno bez problemu.Amc dopadla dobre,...

Vrozená vada v koleni

Dobrý den, můj ortoped mi řekl že mám vadu v koleni a to takovou že moje češka...

Vrozená vada VSD

Dobrý den, mám dotaz, ve 2,5 letech mi byla zjištěna u předoperačního vyšetření...

Vrozená vada,oční nerv

Srdečně zdravím.Narodil jsem se s vrozenou vadou-nevidím na jedno oko.Byl jsem...

Vrozená vývojová vada dolní končetiny

Dobrý den , Jsem v 17tt a malé zjistili vvv chodidla. Má jedno chodidlo o 1/3...

Vrozená žilní vada ??

Dobrý den, můj syn narozen 26.4.2016 (6m a 2týdny), má na pravé krční žíle...

Vrozené vady

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda-li moje děti budou mít syndaktylie když...

Vrozené vady

Dobrý den, ráda bych poprosila o radu. Byla jsem na vyšetření v těhotenství...

Vrozené vady

dobrý den chtěla jsem se zeptat muj 15 měsíční syn se narodil s atrezii zevního...

Vrozené vady

Dobrý den, předem vám chci poděkovat za vaše odpovědi na mé otázky. Od 26. týdne...

Vrozené vady

Ještě jsem zapomněla napsat, že výsledky při OGTT jsem měla vysoké 5,2...11,5...10,2,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Užívání léku Meloxicam Mylan

Hezký den přeji. Poprosila bych o vysvětlení. Mám dlouhodobé bolesti krční...

Možnost otěhotnění, přerušení užívání antikoncepce


Malý puchýřek u vaginy

Dobrý den, mám dotaz, u vaginy se mi udělal takový malý puchyrek (viz foto,...

Gilbertův syndrom a ranní nevolnosti

Dobrý den, dceři byl diagnostikován Gilbertův syndrom. V krvi zvýšená hladina...

Mammologie nález

Dobrý denm absolvovala jsem dnes vyšetření na mammologii a lékařka mě velice...

Fissura v zadním rohu mediálního menisku

Dobrý den, před dvěmi měsíce mě srazil lyžař na sjezdovce, nedávno jsem začala...

Hučení v uších


Bodnutí u srdce při nádechu

Dobrý den, mám problém že když se nadechnu tak mě bodne u srdce, bojím se že...

Doživotní užívání warfarinu


Tachykardie


Nespavost

Dobrý den, jsem na odvykací kůře na lék Zolpinox a můj doktor mi předepsal Circadin....

Zvýšený počet Leu

Dobrý den. Jsem dlouhodobý dárce krve. Poslední dva roky se však potýkám neustále...

Obava z rakoviny dělohy


Velké otoky nohou, zarudlá kůže, bolest

Dobrý den, mám takový komplikovanější dotaz. Mojí mamince je 52 let, léčí se...

Bodnutí sršněm

Dobry den, Vcera v noci me pichl srsen dvakrar do malicku. Malicek mi otekl.....

Rentgen kyčle

Dobrý den, již půlroku mě pobolívá kyčel, ne tolik jako na začátku, ale stále...

Vysoke Anti TPO a strevni potize

Dobry den pani doktorko, chtel bych se zeptat...cca pred mesicem jsem dostal...

Syndrom neklidných nohou

Dobrý den pane doktore, byla jsem s babičkou (77 let) u neuroložky, která po...

Penicilin a kyselé potraviny


Vyrážka v obličeji

Dobrý den, asi před 2 měsíci se mi objevila vyrážka v obličeji. Na tvářích je...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×