Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Výběr antikoncepce

Antikoncepce Kateřina . 18.2.2011

Dobrý den, potřebuji poradit s výběrem vhodné antikoncepce. Je mi 37 let, od 20let se léčím s RS, mám 5leté dítě. Zhruba od 18ti let užívám pravidelně Diane (hlavně kvůli pleti), přestávka cca 2 roky okolo těhotenství (plánované). Poté návrat k Diane, pokus o změnu, vyzkoušeno Janine a Mercilon, oboje max 3 měsíce, slabost, nevolnost, špinění, zhoršení pleti, těžká ataka RS (možná souvislost???) návrat k Diane. Důvod proč chci změnu je migréna, kterou trpím cca od 12let, časem jsem vysledovala, že mimo jiné pravidelně přichází v době vysazení prášků (7 denní pauza), v současné době užívám 3 balení v kuse, pak 7 dní pauza, těchto 7 dní nejsem schopna fungovat, bolest a zvracení trvá nonstop. Na neurologii doporučen Relpax, nefunguje, vyzkoušena i SUmigra, Migrenglux, nefunguje, na normální bolest hlavy zabírá Coxtral, který mám i při aplikaci Avonexu, v průběhu "menstruace" nezabírá nic. Slyšela jsem o hormonální ant., která se bere nonstop- bez pauzy, tzn. nenastává úbytek estrogenů, který by snad měl migrénu způsobovat, ale bojím se, co udělá po tolika letech braní Diane takováto změna, jestli nemůže způsobit další ataku. Může pomoci užívání Pyridoxinu před 7 denní pauzou? Ještě jsem zvažovala i tělísko, ale nevím, co pleť, přeci jen kortikoidiy užívám dost často. Předem děkuji za radu. Kaci

Odpovídá:

MUDr. Zuzana Vejběrová


dobrý den,otázkou je, jestli jste měla migrény i v době,kdy jste nebrala antikoncepci, jestli chcete druhé miminko. Tělísko ve vašem případě je určitě možnost, jsou tělíska bez hormonů nebo Mirena s malým mn.hormonu,který se uvolňuje přímo v děloze. další možností je sterilizace laparoskopicky,kdy se přeruší průchodnost vejcovodů, abyste nemusela užívat žádné hormony.ale tohle je otázka na Vašeho gynekologa a neurologa.

Související dotazy

Antikoncepce..
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli pravidelně...
Antikoncepce
Dobrý den, vím že antikoncepce je aby jsme neotěhotněli...
Antikoncepce
Je možné brát antikoncepci, běžně dostávat menstruaci...
Antikoncepce
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Vysadila jsem antikoncepci...
Antikoncepce
Dobrý den,už jsem jednou psala,ale otázka se mi nezobrazila...
Antikoncepce
Dobrý den pane doktore. Chtěla jsem se zeptat, zda...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vulvovaginitída

Dobrý den, děkuji pani doktorce Horákové za odpověď (ze dne 26.1.2017). Pani...

Vurustek na konecniku

Dobry den chtela jsem se zeptat nasla jsem si na konecniku vyrustek podle fotek...

Vvšetření

Dobrý den , mohla bych se zeptat co znamená, když muž dostal doporučení na EMG...

VVV dítěte

Dobry den. Jsem si na 100procent jista ze doktorka zanedbala peci v teh.a me...

Vvv ledvin

Dobrý den, máme pětiměsíčního syna s vvv ledvin - zdvojení vývodového systému...

VVV páteře?

Dobrý den, mám doma téměř třítýdenního chlapečka a prakticky již v porodnici...

VVV- atresia ani, fistula perianalis- dědičnost

Dobrý den, prosím je VVV- atresia ani, fistula perianalis (nevím zda uvádím...

Vvyšetřeni pateře

Dobrý den , chtěla bych prosím vysvětlit rtg. pateře , Přim. hrudní kyfosa,...

VVýška dítěte - zpráva z vyšetření - rengen lebky

Dobrý den, moje pětiletá dcera je od tří let v péči endokrinologie. Moc rychle...

Vybavení lékárničky

Dobrý den, moc prosím, kde bych mohla zjistit, jak má být vybavená lékárnička...

Výběr antikoncepce

Dobrý den, Je mi 19 let, nikdy jsem neužívala hormonální antikoncepci, ale...

Výběr antikoncepce

Dobrý den, před časem jsem vysadila antikoncepci a ráda bych se k ní vrátila,...

Výběr antikoncepce

Dobrý den, s přítelem by jsme chtěli mít pohlavní styk, ale jelikož mám gen...

Výběr antikoncepce

Dobrý den, chci se zeptat - od 18 let tj. 17 let užívám s výjimkou těhotenství...

Výběr antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se paní doktorky zeptat, jestli by mi doporučila zvolit...

Výběr antikoncepce

Dobrý den paní doktorko, je mi 35 let, 20 let užívám HA, nyní druhým rokem Jangee....

Výběr antikoncepce

Dobrý den pane doktore, je mi 35 let, 20 let užívám HA, nyní druhým rokem Jangee....

Výběr antikoncepe

Dobrý den. Je mi 15 let, a proto začínám uvažovat o antikoncepci. Chtěla bych...

Výběr domácího mazlíčka

Máme doma 2roční holčičku, která není alergická a chtěli bychom si pořídit kocoura,...

Výběr hormonální antikoncepce po porodu

Dobrý den, pane doktore. Chtěla jsem vás poprosit o radu s konkrétním druhem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krvácení při braní Antikoncepce

Dobrý den, chci se optat co se se mnou děje, když jsem brala Antikoncepci a...

Bílé pupínky žaludu

Dobry mam na penise bile pupinky mam je asi od 14 - 15 let

Co se děje v těle po zanechání kouření?


Zpráva z rentgenu

dobrý den, prosím o lidský výklad zprávy a případné komplikace do budoucna. Osa...

Bušení srdce

Dobry den mam 23 rokou a v detste som mala zviseny selez a posledny tyzden mi...

Ejakulát - vadí každodenní sex nebo masturbace penisu ?

Dobrý den vadí každodenní sex nebo masturbace penisu počit potomka myslím si...

Potravinové doplňky a léky: co je pro alergika vhodné?

Léčiva, léčivé látky a přípravky, doplňky stravy... každý se s těmito výrazy...

Suché, popraskané rty

Dobrý den, je mi 23 let a již od 14 let mám suché rty, které se mi loupou a...

Mozaiková plastika

Dobrý den, má sestra je po úrazu kolene. Před čtrnácti dny podstoupila laparoskopii,...

Nadměrná tvorba slin

Dobrý den, potřeboval bych poradit jestli existuje něco na zastavení tvorby...

Zánět žil v levé noze

Dobrý den, jsem hudebník a po zájezdu do Štrassburku( dlouhé sezení v autobuse...

Broncho Vaxom

Dobrý den, asi před třemi lety mi byl předepsán tento lék na imunitu a doktorem...

Mírná trombocytóza a leukocytóza


Keloidní jizva po očkování

Dobrý den, mám po očkování na základní škole na levém rameni keloidni jizvu...

Mám bolesti v oblasti hrtanu při pití perlivé vody a při jídle teplých jídel a někdy i při studeném jídle

Dobrý den, už pár týdnů mám bolesti v oblasti hrtanu při pití perlivé vody...

Bolest nártu


Podezřelé výrustky na žaludu

Dobrý den, zhruba tak před měsícem jsem si na žaludu všiml malých výrustku....

Velikost klitorisu

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je normální, že mám klitoris, který měří...

Narovnání zakřivení penisu


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×