Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vyhřezlá plotýnka

Záda, páteř Veronika 3.3.2018

Dobrý den,jsem bezradná mám vyhrezlou plotýnku v bederní oblasti už asi 5mesicu. Poslední dva měsíce cvičím McKenzie ale změna minimální. Nejsem schopná se postarat ó domácnost. Běžné práce mi dělají problémy. A ujdu max kilometr. Mám osmiměsíční miminko které kojim. Lékař doporučil operaci.mam na ni přistoupit?nebo ještě zkusit cvičit.poztrebuji už fungovat. Děkuji za odpověď. Doplnění informací: Moc děkuji za odpověď. Bolesti střílí prez zadek do lýtka, nemravenčį.problém stát na chodidle není. Jen mě při chůzi či jakékoliv činnosti bolí práva strana zad a zadek. Plus to strileni do lytka cca 5krat denne. Už 5měsíců. Když si lehnu bolesti zmizí ale jakmile se zvednu opět začnou. Cvicim 2mesice Mackenzie a změna je opravdu minimální.(už si dokazu obout ponožky, předtím to nebylo možné).

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý večer,
podle toho, co popisujete, máte skutečně velké obtíže a i nález - podle zprávy, kterou jste přiložila. Pokud se již i Váš ošetřující lékař přiklonil k operaci, bude asi už jediným řešením. A obtíže už máte poměrně dlouho, tedy bude lepší operaci už neodkládat.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace

Dobrý den,
předně není potřeba podléhat panice.
Ve vašem textu není uvedeno:
1) jaké přesně máte potíže
2) kam se bolesti šíří
3) neurologický nález

Samotný popis rezonance je nic neřikající bez těchto informací.
Předpokládám , že máte bolesti vystřelující přes zadek zadní stehno k plosce nohy.
Že cítíte mravenčení v podobné oblasti
Že máte možná problém ustát na chodidle.

Pokud jsou u vás tyto potíže přítomné déle jak 8 týdnů bez jakéhokoliv zlepšení a navíc jsou přítomné známky poškození svalové síly pravé končetiny pak není rozumné moc s operací otálet kvůli možnému rozvoji chronické neuropatické bolesti.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie Pracoviště: Naprapathy Klinika

Je opravdunemožné rozhodnout, zda jít na operaci či ne, když chybí podstatná informace- korelace potíží s nálezem klinického vyšetření a reflexologického.I tak zábv ažném nálezu MRI není jisté, zda je nutno přistoupit k operaci či ne. Základ léčby by ui v této chvíli měl být " aktivně fyzioterapeutický".Bohužel v případě ,kdy je přítomen výhřez , nestačí běžný fyzioterapeut. Je třeba lékaře, který takto pracuje, případně fyzioterapeut, ale pod přímým dohledem a kontrolou lékaře. V ČR jsou to často neurologové, zřejmě jste ale na takového nenarazila. Pokud nehrozí bezprostřední ohrožení hybnosti ploténkou, tak vznik chronické neuropatické bolesti je opravdu velké riziko. Většinou je včas odhalí vyšetření EMG. Které v těchto případech bývá prováděno paušálně. Nepíšete však, zda jste je absolvovala. Opravdu více nelze než pouze hypotetizovat. Dodáváte málo podkladů.

Související dotazy

Diskopatie
Dobrý den, prosím vysvětlete mi výsledky z CT L5/S1...
Vyhřezlá plotýnka
Dobrý den, v lednu letošního roku mi byla na CT zjištěna...
Vyhřezlá plotýnka
Dobrý den, můj otec přišel z CT. Prosím můžete mi přiblížit...
Bechtěrevova nemoc
Dobrý den,je mi 24 a loni jsem začla trpět bolestmi...
Fibrilace síní, fyzická aktivita
Dobrý den, je mi 37 let a bohužel jsem byl nedávnou...
Plotýnka a vířivka
Dobrý den, měl jsem před třemi měsíci posunutou plotýnku,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vyhřezlá plotýnka

Dobrý den pane doktore. Chtěla bych poprosit o radu. Můj nález z CT je: Těžká...

Vyhřezlá plotýnka

dobrý den pane doktore,obracím se na Vás s problémem vyhřezlé plotýnky co mi...

Vyhřezlá plotýnka

Dobrý den můj nález na CT jak pokračovat v léčbě neurolog neporadil RES: Asymetrická...

Vyhřezlá plotynka

dobrý den, Mohl by jste mi trošku více vysvětlit tento pojem, byla jsem hospitalizována,...

Vyhřezlá plotýnka

Oblast mezi 4. a 5. bederním obratlem je herniace disku, která zasahuje k výstupu...

Vyhřezlá plotýnka

Vážený pane doktore, mám vyhřezlou plotýnku. Byla jsem i na CT, které tuto vadu...

Vyhřezlá plotýnka

Prosím o vysvětlen mého nálezu z vyšetření....jeli nutná operace..V segmentu...

Vyhřezlá plotýnka

Dobrý den, psala jsem již jeden dotaz na který mi odpověděl Mudr. Kalita za...

Vyhřezlá plotýnka

Dobrý den,včera mi diagnostik.vyhřezlou plotýnku.chci se zeptat,co je to vlastně...

Vyhřezlá plotýnka

Dobrý den, v lednu letošního roku mi byla na CT zjištěna vyhřezlá plotýnka....

Vyhřezlá plotýnka

Dobry den prosim o radu a vas nazor na mé vysetreni z CT,pri cviceni drepu s...

Vyhřezlá plotýnka

Přeji hezký den a předem děkuji za Váš čas. Před pěti měsící jsem měla mediolaterální...

Vyhřezlá plotýnka

dobrý večer,chci se zeptat jak se léčí výhřez plotýnky.bolesti se po rehabilitacích...

Vyhřezlá plotýnka

Dobrý den, mám bolesti, léčím se na neurologii pro bolesti střílející do levé...

Vyhřezlá plotýnka

Dobrý den, zjistili mi mediální prolaps disku L5/L6-S1 o 6-7 mm, s impresí na...

Vyhřezlá plotýnka

Dobrý den. Můj dědeček má vyhřezlou plotýnku, zajímá mě zda by mohly uškodit...

Výhřezlá plotýnka

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s žádostí ohledně vyhřezlé plotýnky....

Vyhřezlá plotýnka

Dobrý den, mám nález MR mediální, paramediální y levostranně laterální výjřez...

Vyhřezlá plotýnka


Vyhřezlá plotýnka

Dobrý den,z ct vyšetření mi byl zjištěn výhřez ploténky,z lékařské zprávy-LI...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bouličky varlat

Dobrý den, už dlouho, co si pamatuji 2roky určitě mám u varlat takově dvě bouličky,...



Stav po zánětu močových cest, nyní opět zakalená moč

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat na jeden dotaz. Před cca 3 týdny jsem dobrala...

Dušnost, červenání a pocení

Přeji pěkný Den. Moje potíže u mě začali v červnu 2011. Prožíval jsem asi nejhorší...

Erytém na nose

Dobrý den, na nose (viz. foto), se mi objevil zarudlý flek. Asi před rokem sem...

Metabolický rozvrat

Dobrý den,moje teta byla dnes odvezena sanitou do Prahy do nemocnice.Má transplantovanou...

Konečník

Dobrý den p.Doktore je mi 36 let a mám po vyšetření na urologii vše je negativní.Mám...

Prodělaná infekční mononukleóza

Dobrý den, v červenci 2016 jsem prodělala infekční mononukleozu s těžším průběhem...

Gastropatie, Helicobacter, ATB

Dobrý den, ráda bych znala Váš názor na mé výsledky: byly mi odebrány 2 vzorky...

Silná menstruace

Mám už několik let silnou a dlouhou ms, která mi velmi houpe obsahem železa...

Svědění konečníku


Bolesti žaludku


Úraz hlavy

Dobrý den.Před týdnem jsem měla nehodu na kole,kdy jsem z něj spadla do hlíny...

Bolest v krku, při polykání i mluvení, zarudlost

Dobrý den, ve čtvrtek (8.6.) jsem se probudila se silnou bolestí v krku. Šla...

Otěhotnění s jedním vaječníkem a vejcovodem

Dobrý den, před 2 měsíci jsem byla na laparoskopii a přišla jsem o 1 vaječník...

Vyrážka při chřipce

Dobrý den, před 4 lety jsem prodělala angínu spojenou s vyrážkou v obličeji...

Píchání v pochvě na konci těhotenství

dobry den chci se zeptat kdyz miminko je hlavou dolu a a ja citim v pochve takove...

S přítelem jsem spala 26.5.

Dobrý den, už jsem zde jednou psala, ale chtěla bych se zeptat ráda i podruhé. S...

Tuhnutí a bolest rukou

Dobrý den, Mám 9 měsíců po porodu. Porod byl přirozený, bez léků a bez problémů....

Výtok před menstruací

Dobrý večer prosím vás asi půl roku mám před MS hnědý až černý výtok ktety trva...

Reklama
Zavřít