Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vyjmutí destičky

Uši, nos, krk Petr 11.3.2019

Dobrý den,

Chci se zeptat ohledně operace očnice. Mám dvě destičky jednu vedle nosu, druhou pod okem z operace z roku 2011. V prosinci minulého roku se mi po těch osmi letech zničehonic hodně snížila citlivost obličeje u destičky vedle nosu. Celých 8 let žádný problém nebyl. Zašel jsem tedy na obličejovou chirurgii, ale tam mi bylo sděleno, jenom to, že destičku vytáhneme. Takže jsem objednaný asi za měsíc na operaci, jenomže mezitím se mi citlivost vrátila. Teď nevím co mám dělat, jestli operaci zrušit a počkat jestli se vrátí necitlivost u příští zimy nebo jít na operaci. Bojím se hlavně aby se po operaci nenarušil trojklanný nerv a neměl bych špatnou citlivost už napořád, ale na druhou stranu bych něco takového nerad řešil třeba v padesáti (je mi 30), až budu mít horší regeneraci. Navíc chci dělat kondiční box kvůli fyzičce, takže nevím jestli je lepší ty destičky mít nebo nemít. Bohužel na obličejové chirurgii mi k ničemu z toho moc neřekli, jelikož tam mají stále plno, takže mě pouze poslali na operaci a , že se pak (před operací) prodiskutuje s panem primářem, jestli vytáhneme i destičku pod okem. Pokud je třeba nějaká zpráva z operace, můžu dohledat a přiložit.

Předem děkuji za odpověď
Petr

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den Petře, nejsem specialista v maxillo-faciální chirurgii nicméně předpokládám, že Vám navrhli destičku vytáhnout proto, že pravděpodobně tlačila na nerv. Teď když obtíže pominuly je na Vás zda to chcete podstupovat. Nikdo Vám nemůže zaručit,že se to opakovat nebude. Váš dotaz přeposílám ještě odborníkům, kteří odpověď ještě doplní o svůj názor. Vyčkejte tedy na jejich odpověď.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Odpověď vyžaduje opravdu speciální znalost předchorobí, proběhlých změn na obličeji a precizní vyšetření hlavy a obličeje i rtg.
Posouzení kliniky, potíží a vyšetření pacienta.
Zásadně platí, že pokud je možno se obejít bez fixace čehokoli nakonec i v obličeji je dobré cizí těleso odstranit.
Řiďte se pokyny chirurga.
Rozhodně bych si našel ale jiný sport než box.

Související dotazy

Destičky
Dobrý den , jsem 4 měsíce po porodu , porod nebyl zrovna...
Krevní destičky a hematokrit hodnoty
Prosim o konzultaci, byl jsem hospitalizovan pro bolesti...
Zvýšené krevní destičky
Dobrý den dneska jsem se dozvedela ze mam zvisene...
AIDS
Dobry den, test po 40 dnech na hiv mi vysel zatim...
Krevní destičky
Dobrý den, ráda bych se zeptala, co znamená zvýšená...
Chirurgické vyjmutí zvětšených uzlin
Dobrý den v tříslech se mi objevily zvětšené uzliny,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vyjadreni k vysetreni MR

Mam velke bolesti v oblasti bederni patere,s propagaci do kycle. Ct s drobne...

Vyjádření

Vážená redakce, „ulekáre.cz“, uvedl jsem několik dotazů vzhledem k negativním...

Vyjádření k mag.rezonanci

Dobrý den,pane doktore,paní doktorko.Rád bych Vás poprosil o stručné vyhodnocení...

Vyjádření k přiloženým výsledkům

Dobrý den, prosím o vyjádření k přiloženým výsledkům.

Vyjádření ke stanovisku lékaře- po MR kolene

Dobrý den, prosím o vyjádření ke stanovisku lékaře, které jsem právě dostal...

Vyjednávání pauz při Ha

Dobrý den, dnes je to 4.plato, které beru bez vynechání pauzy, do dobrání mi...

Vyjímečné kouření při kojení

Dobrý den, mám 5ti týdenní miminko, které plně kojím a v sobotu jsem asi udelala...

Vyjmuté znaménko, které by dál rostlo

dobrý den, nedávno jsem si nechala odstranit znaménko, o výsledku histologie...

Vyjmutí celého menisku

Dobrý den, dnes jsem byla na druhé artroskopii, kdy mi z levého kolena odebrali...

Vyjmuti delohy

Dobrý den,muj dotaz bude pro vás možná zvláštní,ale chtěla bych se zeptat jestly...

Vyjmutí dlahy a hřebů ze stehna

Dobrý den, je mi 18 let a před rokem jsem utrpěla příčnou zlomeninu diafýzy...

Vyjmutí kovů-dlahy z diafýzy ulny vlevo

Dobrý den, byl jsem na vyjmutí kovů a dlahy z diafýzy ulny vlevo. Závodně a...

Vyjmutí nervu ze zubu

Dobry den,Pane doktore,chtela jsem se zeptat včera jsem byla u zubaře,vytahla...

Vyjmutí nitroděložního tělíska

Dobry den, rada bych se zeptala jak probyha vyjmutí nitroděložního tělíska.Telisko...

Vyjmutí nitroděložního tělíska

Dobrý den, paní doktorko mám na Vás dotaz. Je mi 51 let a můj gynekolog...

Vyjmutí osteosyntetického materiálu

Dobrý den, jsem po zlomenině kotníku ( operační diagnóza fct. trimall. I dx....

Vyjmutí šroubů po zlomenině

Dobrý den, letos to bude 4 roky co jsem po zlomenině obou kotníků a boční tenké...

Vykaslavani cerneho hlenu

Dobry den, uz asi 10 let moc kourim marihuanu i cigarety a kazdej den vykaslavam...

VYKASLAVANI CISTYCH SLIN Z PLIC PO RANU

DOBRY DEN, JSEM HEZKA BABICKA ..BLONDYNA.. A JIZ SKORO 3 ROKY TRPIM PO RANU...

Vykaslavani krve

Dobry den, mam dotaz uz tyden mam kasel pri kterem pravidelne vykaslavam krev....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nizka teplota

Dobry den, dlouhodobe (min.20 let) mam stabilni telesnou teplotu 35.3 - mereno...

Brnění a záškuby končetin

Dobrý den, tento dotaz navazuje na můj předchozí, bylo by možné ho přiřadit...

Bolest v krku a koronavirus


Zimnice


Infekce - Yersinie

Dobrý den.mam bolesti kloubů(lokty,zápěstí,kolena,kotníky,kyčel)Byly mi zjištěné...

Pupinky ci vyrazka na usich

Zdravim Vas a mam na Vas dotaz. Na usich se mi udelali pupinky o velikosti spendlikove...

Hypoplazie varlat

Dobry den,chtela bych se zeptat s pritel se uz se 3 roky snazime o prirustek,ale...

Bolest v podbřišku

Dobrý den . Trápí mě bolesti v podbříšku spíše na leve straně. Mám silné...

Částečný invalidní důchod

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, žádala jsem o částečný invalidní důchod, ale...

Krční páteř CT páteře MR páteře srdce

Dobrý den ve zkratce před 7lety při fotbale srážka s protihráčem následoval...

Bolest břicha


Růst zoubků a rýma

Dobrý den, mému osmiměsíčnímu synovi rostou zoubky (přední nahoře) a má...

Brala jsem teď 3 měsíce v kuse antikoncepci

Dobrý den, brala jsem teď 3 měsíce v kuse antikoncepci Softinelle. Poslední...

Zánět v oblasti kostrče

Dobrý den, přibližně před půl rokem se mi v oblasti kostrče udělala podélná...

Věková hranice pro legální pohlavní styk


Citlivý močový měchýř

Dobrý den, můj dotaz se týká problémů s močovým měchýřem, trvajícím již 6 let....

Streptokok v pochvě léčba

Dobrý den, mám ze stěru pozitivního streptokoka. Mám akorát výtoky, jinak žádný...

Kazivost zubů při bulimii

Dobrý den, jsem bolímička a dočetla jsem se, že zvracení vede ke kazení zubů....

Bolest píchání a změny prstů na pravé noze

Dobrý den, pane doktore, mám příčně i podélně ploché nohy, nejprve jsem jakoby...

Boule po infúzní léčbě

Dobrý den, již téměř před 1/2 rokem jsem podstoupila infúzní 7denní léžbu na...

Reklama