Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Výkyvy krevní tlaku

Praktické lékařství Jana 7.2.2021

Dobrý den,
maminka se léčila před půl rokem s velmi nízkou hladinou sodíku, draslíku a chloridů, pokles způsobil lék Lopridam na tlak. Lék nahrazen lékem Lozap, u kterého chodíme pravidelně na krev, vzhledem k tomu, že může zvyšovat draslík. Před měsícem rozbor krve a iontů v pořádku. Poté antibiotika Klacid na průdušky, maminka trochu zhubla a na žaludek ji nedělají dobře vitamíny v tabletkách ani šumivé, proto jsem koupila Nutridrink. Maminka má po mléku průjem, proto jsme zvolili nemléčnou variantu Nutridrinku Juice style jablko 200 ml, který jí chutná a začala pomalu přibývat na váze. Po 11 dnech si stěžuje na bolest hlavy a naměřen vysoký tlak 176/100, podán Tenziomin a tlak nyní v pořádku, ještě trochu bolest hlavy. Ve složení Nutridrinku juice je uveden vyšší obsah chloridů - 178 mg/100 ml a napsáno, že zlepšuje dusíkovou bilanci. Proto jsem se chtěla zeptat, zda to ovlivňuje ionty a zda chloridy můžou způsobovat vyšší tlak ?

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den Jano. Nutridrink může ovlivňovat hladinu iontů, protože je obsahuje, stejně jako ka...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Krevní tlak
Dobrý den, v návaznosti na mé předchozí dotazy zaměřené...
Krevní tlak
Dobrý den, při preventivní prohlídce mi byl naměřen...
Krevní tlak
dobrý den chci se zeptat může být krevní tlak zvýšen...
Tlak krevní
Dobrý den, roky jsem užívala na tlak Isoptin, Cardilan,Blessin...
Nepravidelná menstruace a výkyvy nálad
Dobrý den, od 16 let do mých 39 let (se dvěma ročními...
Vyšší krevní tlak u dítěte
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, naší dcerce 3 roky...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vykloubné koleno

Dobrý den, je mi 17 let a je to už přes 8 měsíců co jsem si vykloubila koleno...

Výkon mozku

Dobrý den, jdu do pořadu AZ kvíz a primárně. se pripravuji učením,ale rád bych...

Výkon pracovní činnosti

dobry den mam streptokok na krcnich mandlich a chci se zeptat mohu stimto onemocnenim...

Výkon výhledově

Přeji hezký den. Měl jsem ucpané dutiny a po lečbě antibiotiky při kontr.na...

Výkyv krevního tlaku

Dobrý večer, prosím o radu... Psala jsem Vám již dotaz číslo 344282. Bylo mi...

Výkyv ovulace o 5 dní

Dobrý den, je mi 36 let a jelikož se budeme s manželem pokoušet o dítě, sleduji...

Výkyv v menstruačním cyklu

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat na menstruaci. Mám ji pravidelnou mezi 28-32...

Výkyv v MS

Dobrý den, v dubnu 2021 jsem byla doockovana vakcínou Moderna proti Covid 19. 1.7...

Výkyvy cukru v krvi

Dobrý deň, cca pred 1.5 mesiacom som sa rozhodla zmeniť svoj životný štýl,...

Výkyvy INR při léčbě Warfarinem

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak zabránit výkyvům INR při léčbě Warfarinem....

Výkyvy nálad

Dobrý den, v poslední době se mi stává, že se mi zničeho nic mění nálady. Dopoledne...

Výkyvy nálad - menopauza

Dobrý den,mamce je 48 let a je v přechodu.Kromě toho ztratila práci a po úraze...

Výkyvy nálad po užívání HA

Dobrý den, před 6 dny jsem začla brát svojí první antikoncepci, od té doby jsem...

Výkyvy nálady

Dobrý den, chtěl bych se na vás obrátit ohledně problémů Poruchy Mozku/Nálady Je...

Výkyvy pri panike

Dnes som bola u lekárky, pretože ráno bolo neznesiteľné, aj keď som užila lexaurin.Cymbaltu...

Výkyvy srdeční frekvence a tlaku

Dobrý den, chci se zeptat jestli je možné mít nízký tep a vysoký tlak... abych...

Výkyvy TK

Dobrý den, mám maminku, které bude letos krásných 93 let. Užívá lék na vysoký...

Výkyvy tlaku a arytmie

Dobrý den, chtěla jsem se zeptati, jak reagovat v těchto situacích a kdy je...

Výkyvy tsh v těhotenství

Dobrý den,v 6 týdnu těhotenství vyšli z krve výsledky tsh 2,2,beru preventivně...

Vylecena kondylomata a pohl. styk bez kondomu

Dobry den, muj pritel se lecil na kondylomata, uz vice nez 7 mesicu nema zadne...