Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Vymizení hpv či cytol. abnormalit bez konizace?

Jana . 22.3.2014

Dobrý den, pane doktore/paní doktorko, je mi 27 let (bezdětná, nekuřačka, nejsem gravidní, antikoncepce cca od 16 let s přestávkami 3-5měsíců, které byly v různých intervalech, od května 2013 ji neužívám vůbec), letošní únorová cytologie vyšla na ascus, následně byl proveden hpv test s pozitivním výsledkem na high-risk (nemám gen. bradavice). Pan doktor se domnívá, že nyní po prokázané pozitivitě na hpv je reálný výsledek cytologie spíše lsil nebo hsil. Nyní jsem po biopsii, čekáme na výsledky. Osobně už tak trochu počítám s tím, že bude nutná konizace. Chci se ale zeptat - v případě, že nebudu poslána na konizaci, ale jen ke sledování, je to tak, že nebudu moci mít pohl. styk bez kondomu, dokud nebudou výsledky stěrů cytologie/kolposkopie/hpv znovu v normě? Respektive, budu moci mít při tomto postupu (sledování změn) vůbec ještě někdy styk bez ochrany, aniž bych nakazila partnera? Není mi jasné, jestli je možné, aby hpv v tomto případě vůbec odezněl a já mohla mít ještě někdy nechráněný sex, abych mohla jednou otěhotnět. Říkám si, že bude i možná lepší, když podstoupím konizaci, kdy se odstraní všechny zasažené buňky, než abych čekala rok(y) dokud se stav sám zlepší. Rozhodně nejsem nymfomanka nebo promiskuitní holka, jen si prostě nedokážu představit, že nebudu moci mít styk, aniž bych měla strach, že partnera nakazím. Jak to tedy je s vymizením viru a odezněním abnormalit z uvedených výsledků bez konizace? Mám ještě druhou otázku - četla jsem, že pozitivita na hpv se projeví cca 3 měsíce po nákaze. Je to tak? Jde mi o to, že loňské léto jsem měla několikrát nechráněný styk s partnerem (já vím, nezodpovědné, ale nikdy nedošlo ke graviditě), se kterým od listopadu nejsem v kontaktu. Od té doby jsem měla pouze jeden styk (letos v únoru), chráněný, s jiným, takže nepředpokládám, že bych hpv od tohoto partnera chytla od něj. Je tedy pravděpodobné, že partner z léta je přenašečem hpv? Myslím, že bych mu to měla říct. Děkuji za zodpovězení mých otázek, s pozdravem Jana.

Odpovídá:

MUDr. Věra Kuralová

Specializace: Gynekologie a porodnictví Pracoviště: Klinika gynekologie a porodnictví, Pasov

Dobrý den, partner i vy se můžete nechat očkovat. Pokud bude partner očkovaný, pak se od vás nenakazí. Test na HPV se pak může u vás po nějaké době zopakovat, jestli je negativní nebo pozitivní. Nedokážu říci, od koho jste se nakazila. Možná je i vaše úvaha. S pozdravem

Související dotazy

Konizace, HPV
Dobry den, je mi 22 let, vcera jsem byla na vysetreni...
Konizace čípku, HPV
Dobrý den, obracím se na Vás, protože bych ráda slyšela...
HPV infekce a konizace čípku
Dobrý den , na přelomu roku 2009 a 2010 jsem byla na...
HPV
Dobrý den, je možné nakazit se HPV virem pouhým líbáním?...
HPV
Dobrý deň akú šancu ma 21 ročný človek na rakovinu...
HPV infekce, změny na čípku
Dobrý den, mám dlouhodobé problémy se změnami na děložním...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Výměna mléčných zubů

Dobry den chci se zeptat.Malemu bude za 4 mesice 6let a zacal se mu hybat spodni...

Výměna náplasti Evra

Dobrý den, začala jsem používat antikoncepční náplasti Evra. A chci se zeptat,...

Výměna rukavicového drenu

Dobrý den, mám dotaz ohledně výměny rukavicového drenu za klasický seton, chci...

Výměna zubní plomby

Dobrý den, pane doktore (paní doktorko), na 6-ce vlevo nahoře mám amalgámovou...

Výměna zubní plomby

Dobrý den, chtěl bych se zeptat pokud je možné vyměnit zubní plomby jen tak,...

Výměna zubů

Dobrý den, mám sedmiletou sestřičku. Přední zoubky se jí začínají prořezávat,...

Výměna zubů

dobrý den, mám dotaz, nekolik let jsem trpěla anorexii a dnes nemám ani jeden...

Výměšek z kůže v oblasti tříslí

Dobrý den, prosím o radu. Před asi půl rokem se mi pod kůží na tříslech a mezi...

Vyměšování zácpa

již delší dobu mám čím dál větší problémy s vyměšováním - místo stolice vycházejí...

Vymizení břišních reflexů

Dobrý den, chodím na 2 měsíce neurologii kvůli fascikulacím, nyní už všude,...

Vymizení krvácení v pauze u antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je normální, když jsem přestala krvácet...

Vymizeni menstruace

Beru antikoncepci Sidretella a uz druhy mesic se mi stalo, ze misto menstruace...

Vymizení menstruace

Dobrý den, už asi 4 roky s přestávkami užívám Depo Proveru a jsem s ní velmi...

Vymizení menstruace

Dobrý den Mám takový dotaz ohledně dcery. Dcera má boreliozu a právě se lečí....

Vymizení menstruace

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Mám 3 měsíce zavedené nitroděložní tělísko...

Vymizení menstruace po antikoncepci Yaz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je-li u antikoncepce YAZ normální výrazné...

Vymizení menstruace po revizi

Dobrý den, je mi 32let a v 10/2014 jsem prodělala revizi dělohy po zamlklém...

Vymizení MS při užívání HA

Dobrý den, zajímá mě jestli může dojít při užívání HA k postupnému vymizení...

Vymizení příznaků těhotenství - 9tt

Dobrý den, jsem v 9 týdnu těhotenství. K lékaři jsem šla na základě pozitivního...

Vymizení těhotenských příznaků v 9+2tt

Dobrý den, včera mi vymizely těhotenské příznaky, přestalo mne bolet v podbříšku,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mám každý den zalehle uši, huhňávy hlas

Dobrý den, před 14ti dny jsem měla zánět průdušnice, dostala jsem antibiotika...

Vedlejší účinky Cipralex 10mg


Bolest kyčle

Dobrý den. Ráda bych se s Vámi touto cestou poradila. Je mi 25 let. Pracuji...

Padání vlasů

Dobrý den je možné umřít, když používám minoxidil na padání vlasů ?? 5%. Děkuji,...

Utržený nehet

dne 5 března mi u koní kobylka nešťastnou náhodou utrhla u levé ruky( prsteníček)...

Krvácení po ,,prstění´´

Dobrý den mám takový problém. Je mi 16 let a před 2 měsíci jsme začala se svým...

Již dlouhou dobu mám výtok

Dobrý den, už dlouhou dobu mám výtok, většinou až nažloutlé barvy s většími...

Bolest rukou

Dobrý den,vubec nevím kde začít.Mám již několik měsícu stupňujici se bolesti...

Úzkostná porucha

Dobrý den, měl jsem řadu týdnů problémy s úzkostí, postupně se z toho ale dostávám....

Bolesti břicha

Dobrý den, měla bych na Vás takový dotaz. Je mi 19 let a již dlouho trpím...

Červené fleky kolem pochvy

Dobry den,chtela bych se zeptat o co muze jit. Boli to a mam to uz 2 dny. Prosim...

Kostní dřeň

Dobrý den chtěla jsem se prosím zeptat,mám 26let a už dva roky mám zvýšené leukocity...

Kožní potíže

Dobry den chtela bych se zeptat zda by jste si stimhle vedela rady byla jsem...

Bolest varlete

Dobrý den, prosím Vás, chtěl bych se zeptat. Již cca 4-6 dnů mě pobolívá levé...

Tlak pod krkem, pocit otoku, škrcení

Dobrý den, Delší dobu mě trápí tlak pod krkem, jak kdyby mi otikal nebo me...

Borelioza?

Chtěla jsem se zeptat jen na flek, co se mi udělal včera na lýtku. Je tvrdý,...

Co se zjisti z krve

dobry den,pozadala bych o zodpovezeni dotazu co se zjistuje z krve z prstu,kdyz...

Bile skvrny

Dobry den, zacali se mi delat bile skvrny na spicce penisu. Nijak to nesvedi,...

Hernie disku C6/7 v kontaktu s kořenemC7 vlevo


Hormonální masti v těhotenství

Dobrý den, od dětství trpím atopickým ekzémem, poslední dva roky těžkou formou,...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×