Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vynechání antikoncepční tabletky

Gynekologie Jarmila 17.2.2019

Dobrý den
Beru antikoncepci už delší dobu, ale změnila jsem uz více značek, a teď beru antikoncepci Minerva a 3 platícko poslední, a vtomhle platíčku jsem vynechala 1 či asi ale jen asi 2 tablety l, ale když sem zapomněla tak si to prodlužují o den, takže místo 21 na 22, neberu 2 naráz, a dneska jsem 10 dopoledne měla sex s přítelem a prášek sem si vzala 3 min a hned jsme na to šli, a udělal se do mě vše to nechal ve mě a od té doby do noci a zítra to uricite ze mě nevyjde, zůstalo to vše ve mě, a jinak antikoncepci beru pravidelně. Jen když sem zapomněla tak třeba úterý tak si normál dám středu čtvrtek atd.. A úterý ten vynechám až nakonec, až doberu ty zbylí, takže mi zbývá 10 léků, do konce, a my s přítelem máme strach abych nebyla těhotná, je nám 19 let oběma, je zde nějaký riziko? Když to beru pravidelně jen jeden sem zapomněla, a jinak v sobotu sem si prášek vzala normálně i nedělní jako dneska pred sexem, predem děkuji Jarmila

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Dobrý večer, díky za dotaz. Je zajímavé, že na skoro úplně stejný dotaz jsem odpovídala před chvilkou, jen přišel od slečny jiného jména. Takže jak jsem psala již v předešlé odpovědi, riziko nechtěného otěhotnění existuje, takže prosím raději užijte tabletku Postinoru. Napříště doporučím raději pravidelné užívání tabletek, či v případě zapomnění užít 2 tabletky najednou. Hezký večer, K. Jiříčková

Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Králíčková

Specializace: Gynekologie a porodnictví

Dobrý den Jarmilo. Děkuji za Váš dotaz, pokud užíváte antikoncepci trvale již několik let bez pauz v užívání ( vyjma pauzy při menstruaci) a pochopila jsem, že nyní jste vynechala 1 tabletu z celého platíčka zhruba v polovině, tak vás uklidním, neboť pravděpodobnost otěhotnění je téměř mizivá. Je velmi malá šance, že by během toho jednoho dne stihlo dojít k ovulaci. Já si myslím, že tabletu Postinoru ve Vašem případě užívat nemusíte, ale samozřejmě pro Váš stoprocentní klid si ji vzít můžete. Nezapomeňte ale, že užití této tablety má svá rizika a je to pro organismus hormonální zátěž. Musí se užít co nejdříve po nechráněném pohlavním styku, nejlépe do 12 hodin, nejdéle do 72 h. Užívá se ale pouze v nouzových případech a rozhodně neslouží jako pravidelná antikoncepce! Ale jak jsem již psala, skutečně si myslím, že ve Vaší situaci, při zapomenutí jedné tablety z celého balení , užití Postinoru nutné není, pokud jste další tabletu užila již v normální čas. Ostatně to se můžete dočíst i v příbalovém letáku.
Zkuste si nastavit upomínku či budík do mobilního telefonu, to pomáhá. Hezký večer, s pozdravem L. Králíčková

Související dotazy

Vynechání menstruace po zapomenuté tabletce
Dobrý den, beru již půl roku HA Belara, beruji pravidelně,...
Vynechání antikoncepční tabletky a možné těhotenství
Dobrý den, zapomněla jsem si vzít 10. tabletku (qlaira)...
Vynechání menstruace po očkování a při stresu
Dobry den.15.12. Jsem byla na ockovani proti rakovine...
Vynechání tabletky
Dobrý den,zapoměla jsem si vzít v době 7denní pauzy...
Vynechání menstruace
Dobrý den, chtěla se zeptat na oddálení menstruace...
Vynechani tabletky
Dobry den,chtela bych se zeptat co delat kdyz si zapomenu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vynechání antikoncepce v 1.týdnu

Dobrý den pane doktore, chtěla bych poprosit o informaci. Již 7 let beru pravidelně...

Vynechání antikoncepce v prvním týdnu

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat - již téměř 2 roky užívám antikoncepci STODETTE,...

Vynechání antikoncepce v prvním týdnu

Dobrý den, Užívám antikoncepsi Eloine. V pátek jsem dostala menstruaci a v...

Vynechání antikoncepce ve 3. týdnu

Dobry den. Dva roky uzivam Marvelon. Vcera v 16:00 jsem si nevzala tabletu a...

Vynecháni antikoncepce více jak týden


Vynechání antikoncepce, dlouhé krvácení

Zdravím, asi tak v 7. - 11. dnu užívání HA (Yadine) jsem prášky nebrala (byla...

Vynechání Antikoncepce.

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat užívám Mistru,už tak měsíc.A tedkom beru druhé...

Vynechání antikoncepce..

Dobrý den, chtěla bych se zeptat beru antikoncepci Adele, zapoměla sem si vzít...

Vynechání antikoncepční pilulky

Dobrý den. Je mi 20 let a považuji se za člověka bez větších zdravotních problémů,...

Vynechání antikoncepční pilulky

Dobrý den, pane doktore, chtěla bych se zeptat, zda existuje případně jak je...

Vynechání antikoncepční tabletky a možné těhotenství

Dobrý den, zapomněla jsem si vzít 10. tabletku (qlaira) a všimla si toho až...

Vynechání antikoncepčních pilulek

dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda-li mohu být těhotná když jsem si zapomněla...

Vynechání ATK

Dobrý den, udělala jsem chybu v užívání HA a nyní se obávám možnosti otěhotnění....

Vynechání ATK

Dobrý den, mám důležitý dotaz. Stala se mi taková nemilá věc. Beru pravidelně...

Vynechani cyklu po vysazeni HA

Dobry den,po vysazeni HA jsem mela 1.cyklus skoro na den presny.Ale druhy se...

Vynechání dávky ATB

Dobry den, distal jsem antibiotika na zanet moc cest. 3x denne po 8 hod Duomox...

Vynechání dávky HAC

Dobry den, beru dlouhodobě antikoncepci YAZ. Minuly tyden v utery, kdy jsem...

Vynechání dávky HAC

Dobrý den. Chtela bych se zeptat.Mam brat antikoncepci pravidelne,ale jela...

Vynechání dávky HAC

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je možnost otěhotnení z toho když jsem si...

Vynechání dávky léku

Dobrý den, lečím se na psychiatrii a užívám už asi 2 roky každý den ráno jednu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Porada

Lékařská zpráva od ošetřujícího lékaře - dobrý den, moje kamarádka se teď snaží...

Vyboulené břicho

Dobrý den,mam na levé straně od pupiku vyboulene břicho,viz foto. Myslíte,ze...

Nezhoubný nádor v hlavě

Dobrý den s maminkou sme byli na CT hlavy v nemocnici a našli jí tam nádor cca...

Endogenní produkce testosteronu

Dobrý den, nějaké léky na obnovu endogenní produkce tst po vysazení AAS?Pregnyl,Pergonal,hcg...

Velikost penisu

dobry den je mi 16 a pri erekci meri muj penis 18 centimetru myslite ze je to...

Krev v moči, bolesti v bedrech


Mám se něčeho obávat?

Hezky den, podstoupila jsem revizi z duvodu zamlkleho tehotenstvi 22.11., protoze...

Clostilbegyt

Dobrý den, pane doktore, Moje gynekoložka mi předepsala Clostylbegyt, který...

Léčba bakteriální infekce

Dobrý den,chci se zeptat ,na streptokoky,stafilokoky atd fungují bezvadně penicilinové...

Anovulace

Dobrý den, už rok se snažíme o druhé dítě, poprvé jsem otehotnela hned první...

Hlíva ústřična s echinaceou a rakytníkem v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda při kojení můžu brát tablety hlívu ústřičnou...

Neplodnost a volba IVF

Dobrý den, obracím se na Vás s otázkou, popř. doporučením, které centrum...

Těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. S přítelem se snažíme již přes rok o miminko,...

Špatný ultrazvuk v časném těhotenství

Dobrý den, dne 7.3.2017 jsem měla zatím poslední menstruaci, 5-9 den jsem...

Neplodnost


Vysoké jaterní testy

Dobrý den, po občasných zažívacích potížích (cca 1x týdně) a bolesti v oblasti...

Bolest v bedrech a brnění končetin

Dobrý den, asi před třemi měsíci se mne začal projevovat nepřijemny pocit...

Svědění v oblasti genitálíí v těhotenství

Dobrý den, jsem tehotna zhruba treti - ctvrty tyden. K doktorovi se dostanu...

Špinění před menstruací

Dobry den, s manzelem jsme se pred par mesici prestali chranit pri pohlavnim...

Spolehlivost vaginálního kroužku při užívání antimykotické terapie

Vážená paní doktorko, vážený pane doktore, užívám HAK vaginální kroužek NuvaRing....

Reklama
Zavřít